Zdravim, podarilo sa mi odpalit svoju 450ku a potrebujem nove telo. Nizku radu 500/550 nechcem. Do uvahy teda pruchadza 50/40D a 7D. 7D sa mi zda moc draha na moje pomery. V podstaten sa mio zda ze budem musiet ist do 50ky i ked veci ohladom iso su vseliake:) Mam investovat do 7micky, kupit tu 50ku alebo zohnat 40D z ruky na inzerat? dik
a tomatito foti prave zo starou 5D a 40D a vidis ake su fotky. Mozno skor odide zavierka ale tak ta zas nie je tak strasne draha...
Samozrejme zas nemozem ja hovorit co je lepsie ja sam mam 450D a v rukach som 5D ani 40D nemal :) ale len 7D.. a to by som veru nechcel...
keď na sedmičku nasadíš parádne sklo je to echt dobrý aparát ;-)
Ver mám odskúšané ;-)
pred chvíľou v BB vyhodilo elektriku. Udrel blesk, rana ako z dela a všetko ostalo v tme. Viem že je len pol piatej, ale tu tak leje že to von vyzerá ako by bolo deväť večer. Sahtikus utopil aparát a možno zajtra napíše že aké PC kúpiť, lebo mu ho elektrika odpálila. Fuj ešte že mám prepeťovú ochranu ;-)))
Ale ak sa to bude mať opakovať preleziem k notebooku
sorry vopred za ot Mišo ;)
...ale tu sa to akurát dovalilo, fúka jak besné a vyzerá to tu jak v Krotiteľoch duchov, no čistý masaker...
...inak môj názor na tú vec už poznáš, ja som za 50D tak isto
Na 7D som pocul velmi dobre ohlasy kdekade ale napr s 400/5.6 a podobne:) ide o to ze skla mam tie co mam a to ozaj nieje luxus, a teda aj keby kupim 5D mk2 tak s 50/1.8 no neviem no:) Ja som tej 50 nakloneny a ked raz pojdem na FF budem mat aspon zalozne telo:) keby nieco zmoklo:D
Offtopic, ale nedalo mi... prepäťovka ťa nezachráni proti blesku, iba proti miernym prepätiam v sieti. Mimo to, statická elektrika sa šíri vzduchom... ak ti to švihne popri dome, tiež to môže páchať škody.
planujes na splatky kupit, ci si taky bohaty, ze v hotovosti?
Ja ti moc nebudem vediet poradit, sak sama mam 450D, ale isla by som do 50D, kebyze mam zaco. A urcite oproti nasim 450D to bude dost rozdiel, aspon v hmotnosti urcite :D. Ale zas neviem a rada by som vedela, ci je viditelny rozdiel v ise 1600 na 450D a 50D, lebo na koncerty by sa nam zislo aj vysie iso ako 1600 a to v 450D nastavit neslo
planujes na splatky kupit, ci si taky bohaty, ze v hotovosti?
Ja ti moc nebudem vediet poradit, sak sama mam 450D, ale isla by som do 50D, kebyze mam zaco. A urcite oproti nasim 450D to bude dost rozdiel, aspon v hmotnosti urcite :D. Ale zas neviem a rada by som vedela, ci je viditelny rozdiel v ise 1600 na 450D a 50D, lebo na koncerty by sa nam zislo aj vysie iso ako 1600 a to v 450D nastavit neslo
no kukal som dake testy isa tychto dvohc lebo aj mna to presne zaujimalo a je to kusok lepsie:) nie moc no ale nieje to FF ani iny zazrak:D Mam sponzora, kupuje z nemecka, keby investujem sam, tak sa akurat tak vratim ku kompaktu:)
Offtopic, ale nedalo mi... prepäťovka ťa nezachráni proti blesku, iba proti miernym prepätiam v sieti. Mimo to, statická elektrika sa šíri vzduchom... ak ti to švihne popri dome, tiež to môže páchať škody.
ani mne nedá, prepetovka ťa ochráni aj proti bleskom, lebo spáli tú respektíve v tej mojej vyhodí ističe ( APC ) a nie elektrospotrebič. Ono hlavná úloha prepeťovej ochrany spočíva v tom že nevpustí cez seba väčšie napätie ako je 230V a maximálne 10A. Ak si kúpiš dáky šuviks za 10€ v baumaxe nečakaj od neho veľa, skús firmu APC ktorá ti ochráni elektorospotrebiče aj pred bleskom.
a len pre úplnosť skús si prečítať toto skôr než niečo napíšeš ;-)
http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=220
http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=176
Mal by som este otazku o kvalitnom zakladnom zoome na aps-c. Tamron 17-50 je pre na nevhodny kvli ostreniu, canon 17-55 sa mi enzdal co som mal v ruke nejaky slavny, neivem opravte ma ak je fajn:) 17-40 ma salbu svetelnost zase a 15-85 tiez. napadol ma este 16-35 ale to dlhsie ohnisko mi pride kusok male. dik
Mal by som este otazku o kvalitnom zakladnom zoome na aps-c. Tamron 17-50 je pre na nevhodny kvli ostreniu, canon 17-55 sa mi enzdal co som mal v ruke nejaky slavny, neivem opravte ma ak je fajn:) 17-40 ma salbu svetelnost zase a 15-85 tiez. napadol ma este 16-35 ale to dlhsie ohnisko mi pride kusok male. dik
ak to má biť zoom tak 24-70 f/2,8 L ( možno počkať do septembra či nevide nový )alebo 24-105 f/4 L IS. V tvojom prípade by som oba bral jazdené len nech sú v slušnom stave. Toto sú sklá ktoré majú tendenciu ti vydržať x rokov bez potreby meniť ich a naviac sú utesnené takže dáky dážď ich nezahubí ;-)))
Inak 17-40 f/4 L je fajnové sklíčko. Mal som možnosť ju skúšať a za tie peniaze nič lepšie nekúpiš.
ak chces lepsiu svetelnost a nechces rozsah fullframoveho zakladneho zoomu tak ti okrem toho co si vymenoval zostava asi uz len Sigma 18-50mm (teraz pride nova 17-50 OS)a tokina 16-50.
btw canon 17-55 je velmi dobry objektiv az na build. tamron ostri celkom obstojne ibaze ta zvukova kulisa ti nasepkava nieco ine...
ano 24-70 mi ako prvy napadol ale to je to ze by bodlo nieco sirsie, keby mam FF tak nieje o com, ale takto mi siroky koniec bude naprd:) 17-40 ako druhy ale jdine co je problem je je svetelnost, tak by som ty 40 max prezil ale f4 je moc. sigma mi nejako nevonia, predsalen:) tu tokinu kuknem, dik
Upgrade z 450D
http://www.youtube.com/watch?v=r3cvsImyIZA
http://www.youtube.com/watch?v=r3cvsImyIZA
Samozrejme zas nemozem ja hovorit co je lepsie ja sam mam 450D a v rukach som 5D ani 40D nemal :) ale len 7D.. a to by som veru nechcel...
Ver mám odskúšané ;-)
Ale ak sa to bude mať opakovať preleziem k notebooku
...ale tu sa to akurát dovalilo, fúka jak besné a vyzerá to tu jak v Krotiteľoch duchov, no čistý masaker...
áno, 50D je momentálne hit čo sa tíka predaja. Veď bodaj by aj nebol ;-)
a len pre úplnosť skús si prečítať toto skôr než niečo napíšeš ;-)
http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=220
http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=176
Inak 17-40 f/4 L je fajnové sklíčko. Mal som možnosť ju skúšať a za tie peniaze nič lepšie nekúpiš.
btw canon 17-55 je velmi dobry objektiv az na build. tamron ostri celkom obstojne ibaze ta zvukova kulisa ti nasepkava nieco ine...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa