Fórum » O TECHNIKE

Fotenei proti slnku

stokinger
2010-08-18 12:50:41+02
Chcem sa opýtať...počul som hlášku, že fotenie proti slnku moze poskodit snimac fotáku....myslim ze je to nepravdepodobné ale chcem sa opýtať či o tom nieketo vie....moj názor je ze s polarizákom, pri východe a západe slnka sa nic nemoze stat...mozno sa mílim...poprosím rady, skúsenosti...ďakujem...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-08-18 13:00:30+02
Polarizak ti snimac neochrani,neviem, ci vobec dobre chapes jeho funkcnost. Slnko ti moze poskodit snimac aj oci, ak pouzijes teleobjektiv namiereny do priameho slnka. Pri vychode a zapade taketo riziko nehrozi a nemusis sa nicoho obavat. Kludne mozes namierit objektiv priamo do slnka, jeho jas nie ja tak vysoky, aby ti poskodil snimac.
Hlavne nerobit taku blbost, ako Live View na poludnajsie slnko.

misodk
2010-08-18 13:01:37+02
stat sa nemoze nic, ale nevidim vyznam fotit proti slnku s polarizakom. ziskas tym len dlhsi cas a prasiatka :)

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-08-18 13:10:22+02
karol a odkedy do kedy je vychod a zapad, alebo teda zima leto je rozdiel, tak mozno pod akym uhlom ked je slnko je to stale bezpecne?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-08-18 13:17:21+02
príspevok od: sankiakis
karol a odkedy do kedy je vychod a zapad, alebo teda zima leto je rozdiel, tak mozno pod akym uhlom ked je slnko je to stale bezpecne?
Nie je ziadne odkedy-dokedy. Ked je slnko vysoko, tak to aj tak nie je vhodne na fotenie. Cim je slnko nizsie, tym je to krajsie, tak preco sa tym zaoberat. Pokial aj napoludnie odfotis kratkym casom slnko v zabere, nic sa nestane. Nesmies ho len nechat dlhsie sustredene posobit na fotak a oko. Cize ziaden teleobjektiv a slnko na cely zaber a ked slnko v braze, tak rychlo nakomponovat, cvaknut a koniec.

Ale v servise uz som videl poskodeny aparat, manika, co to nechal s teleobjektivom na stative.

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-08-18 13:21:55+02
:D sikovny. ok dik

stokinger
2010-08-18 17:13:29+02
vyznam plarizaku chapem...nechal som ho preto lebo pri vychode slnka bol opar, aby ho trosku zmiernil...dik za radu, myslel som si ze sa viac menej nemoze nic stat

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()