určite vieš čo som tým čo je to zač myslel.
Tak sa opýtam inak.Fotil už s týmto niekto?
tak tých objektívov je tam niekoľko, asi by bolo dobré napísať o ktorý konkrétne ti ide...niekoľko užívateľov tu má samyang fisheye, chválili to lezú z toho celkom ok fotky..a tuším aj 85ku tu ktosi mal
...a tie zvyšné sa dozvieš, že sú použiteľné vo vodoinštalatérstve :)
z tych starsich samyangov, teda tych telephoto pseudo objektivov by som nic nekupoval. co sa tyka novych, su to 8/14/85 su to plne manualne objektivy, ja mam ten fisheye 8 a spokojnost. kvalita prevedenia je vyborna, akurat manualne ostronie na clone 3,5 je pri nedostatku svetla dost komplikovane. po zacloneni nieje problem.
z tych starsich samyangov, teda tych telephoto pseudo objektivov by som nic nekupoval. co sa tyka novych, su to 8/14/85 su to plne manualne objektivy, ja mam ten fisheye 8 a spokojnost. kvalita prevedenia je vyborna, akurat manualne ostronie na clone 3,5 je pri nedostatku svetla dost komplikovane. po zacloneni nieje problem.
V oblasti fototechniky som sa stretol, (konkrétne držal v ruke), dve strašidlá....jedno brutal , a to fotoaparat Canomatic a mierne odlahčenú verziu hrôzy v podobe tele objektívu , (ohnisko si už nepametám a googliť kvôli tej príšere nemienim,)tebou dotazovanej značky.....nešetri, tam kde sa neoplatí....ak sa ti origoš sklá zdajú pridrahé voľ kompromis v oblasti Tamron/Sigma...a samozrejme Tokina
no tak neviem, keď pozerám bazáre tak sú plné týchto skiel. Veľa užívateľov vraví že tie pevné sú dobré, no potom po mesiaci dvoch vidím že ich predávajú. Stačí sa pozrieť k našim západnejším bratom koľko je tam v ponuke použitých skiel. Asi aj preto som na pochybách o tom že sú také úžasné keď sa ich ľudia tak hromadne zbavujú ;-)
Samyang
...a tie zvyšné sa dozvieš, že sú použiteľné vo vodoinštalatérstve :)
http://www.ephoto.sk/vyhladavanie/?text2=samyang&comentstranky=fora&casod2=&casdo2=&rvyhladavanie2=rvyhladavanie2&rvyhladavanie2=Hľadaj
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa