Mal by som zaujem si zakupit PENTAX K7 + SIGMA Objektív telezoom 120-400mm F4,5-5,6 DG APO OS HSM
alebo canon eos 550d pripadne 500d + objektív Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
Fotim prevazne zivu prirodu s mojim nikonom p90 je to nic moc pretoze ked zajde slnko som v tahu
Co vy na to?
nikon je kvalitou na urovni canonu a cenou v oblakoch...nemam na to
Bol by si prekvapkaný ako je na tom rovnako AF.....U Nikona som sa s problémami AF tu náfore tuším ešte nestretol....Granko ma zrejme opraví a dá link...:)))) Canonisti prepáčia , nemyslím to zle.....
No a k téme ...ak to chceš v kombinácii s tou Sigmou , tak ja by som volil Pentax..mal som ho v ruke a ergonómiou mi vyhovoval viac...má aj náhľadový displáj , čo vie posúdiť len ten ,kto ho používa a zrazu by mal bez neho....Pentax K7 je výborné telo....takto nejak z pohľadu Nikonistu..:)))
adam89, na www.vivo.sk sa predava Sigma 50-500 f/4-6,3 DG na pentax za 600, predajca tam ma aj fotky, čo s tym fotil faunu.
http://www.vivo.sk/group/20/Inzercia-predam/discussion
K-7 nie je zla volba, ale pockal by som si s cim pride Pentax na Photokine, ktora je to onedlho a K-7 pojde urcite potom cenou dole :-) ked si k nej kupis daku Sigmu, napr. 100-400 alebo daku inu, tak budes ucite spoko ;-)
podla mna ber K7 lebo je utesneny , vychadzam z toho ze si pisal ze fotis prirodu, a ta je zauimava aj ked leje alebo snezi :) takze podla mna je to jasna volba,,, ci myslite ze 550D je rovnako na tom ako K7 , co sa tyka utesnenia?...
Možno by stačilo aj kx+18-55+55-300+raynox 2,2x tele predsadka-zmestíš sa do 1000€
aká bude konečná svetelnosť a bude fungovať autofocus? a kvalita obrazu klesne ako? len sa pýtam lebo sa staviam dosť skepticky k montovaniu TC na hobbyzoomy :)))))
aká bude konečná svetelnosť a bude fungovať autofocus? a kvalita obrazu klesne ako? len sa pýtam lebo sa staviam dosť skepticky k montovaniu TC na hobbyzoomy :)))))
Preto som tam dal slovíčko možno, lebo to nemám vyskúšané. Len som upozornil na túto pomerne lacnú možnosť. Rozumný človek si preštuduje aj zahraničné recenzie, nakontaktuje sa na niekoho, kto s takouto kombináciou má skúsenosti...ozaj nikde som sa nestretol s tým, či aj tele predsadka zníži svetelnosť tak drasticky ako telekonvertor? Ešte som sa nestretol s niekým, kto takúto predsadku používa.
poradit PENTAX vs CANON
http://www.vivo.sk/group/20/Inzercia-predam/discussion
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie