Mozno tu uz tento problem bol nastoleny, potrebujem vsak radu, pokial sa niekto stretol s podobnym problemom: prva karta ktoru som zacal v D300s (pretec 8GB 333X) pouzivat zacala blnut po troch mesiacoch pozivania. Vyhodilo chybu CHA na fotaku a po formatovani urcity cas slapala celkom fajn. Dobre povedal som si, zaobstaram si rychlejsiu a lepsiu (san disk extreme pro, 16GB, 90MB/s)nebudem si nicit nervy. po urcitom case sa zacal vyskytovat ta ista chyba CHA, ktorej uz nepomaha ani znovu kartu preformatovat. SD-karty funguju, nevyskytuje sa ziadny problem. Teraz mi v Prazskom Nikone povedali, ze ASI pozivam nespravnu kartu . Prosim niekoho, kto sa s tym stretol ci by mi neporadil ci robim nejaku chybu ja, ci reklamovat kartu alebo je na chybe fotak. Ceresnickou na torte je fakt, ze ked mi zacala blbnut ta nova karta, vytiahol som tu zaprasenu povodnu a urobil na nej asi 700 zaberov BEZ PROBLEMOV. To mam kazdu kartu nechat odpocivat pol roka? :-)))) Velmi pekne prosim o radu, ak je mozne aj na mail : L.DURACKA@GMAIL.COM
:-)) Ved mne odisiel SAndisk, tu Pretec-ovu som ai nereklamoval... Ako som uz pisal, asi nahoda, smola ...
Asi som to nejak zle prečítal, ale mal som pocit, že sa sťažuješ na ten Pretec :-) Aj mne raz odišiel Sandisk, ale nový, hneď pri prvom fotení, zachránil som z neho tak 85% dát cez priložený soft, išiel som reklamovať a okamžite mi ju vymenili. Odvtedy maká. Kdesi som čítal, že sa karta nemá mazať, ale formátovať, takže ja dofotím, prečítam kartu cez čítačku do kompu, vložím späť do foťáku a pred začatím inej akcie ich vždy sformátujem vo foťáku. Tým ju aj zmažem. Neviem, či to pomáha, ale asi to neškodí, za tie roky a kopy dát mi stále karty fungujú (sú to CF Sandisk 8 GB II a III).
Asi som to nejak zle prečítal, ale mal som pocit, že sa sťažuješ na ten Pretec :-) Aj mne raz odišiel Sandisk, ale nový, hneď pri prvom fotení, zachránil som z neho tak 85% dát cez priložený soft, išiel som reklamovať a okamžite mi ju vymenili. Odvtedy maká. Kdesi som čítal, že sa karta nemá mazať, ale formátovať, takže ja dofotím, prečítam kartu cez čítačku do kompu, vložím späť do foťáku a pred začatím inej akcie ich vždy sformátujem vo foťáku. Tým ju aj zmažem. Neviem, či to pomáha, ale asi to neškodí, za tie roky a kopy dát mi stále karty fungujú (sú to CF Sandisk 8 GB II a III).
A preco kazdy kupuje pretec a sandisk? Ja som napriklad spokojny z kingston :))
Este ziadna mi neodisla, akurat jedna sa raz pokazila virusom.
Skor sandisk sa mi pokakala
mam D300s a používam sandisk CF aj SD Extrem III 4Gb...bez žiadneho problému...a tak ako dodo_bb vždy po fotení stiahnem do pc cez čítačku a po vložení spat do fotáku pre formátujem...
mam SD karty 8Gb A-Data 8Gb Kingston....2Gb kingston 1Gb Apacer 2GbSony....CF karty..8 a 4 Gb Sandisk 8 Gb Kingston....a este ani jedna z nich ziaden problem :) pokial to nie je uplny no name tak sa clovek nemusi az tak bat....pravidelne formatovat....a mat v zalohe nejaky soft na zachranu dat (keby nieco) :)
D300s vs CF
Este ziadna mi neodisla, akurat jedna sa raz pokazila virusom.
Skor sandisk sa mi pokakala
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa