Fórum » O TECHNIKE

HOYA PRO1 Digital Filter

turiecfoto
2010-08-25 13:21:36+02
Zdravim, kupili sme dnes na zakladne odporucania z for tento polarizak. Oplatil sa? Mam eos450d

Granko
2010-08-25 13:23:34+02
a prečo by sa neoplatil? akosi mi nedochádza zmysel tejto témy, zvlášť, keď si ho už kúpil...ale i bez toho...

turiecfoto
2010-08-25 13:34:25+02
ja viem, to len take obavy (z neviem coho).. ale vyzera, ze fotky su super

PaPi
2010-08-25 13:35:50+02
To sa dost zavcasu pytas ;-))) + skor by som uviedol na ake sklo si ho kupil lebo na setak je ti to uplne zbytocny luxus ;-)

staleusmiaty
2010-08-25 13:39:22+02
Tak to je pekne blbá otázka, takto ´po funuse´ :) V každom prípade, nech máš dušu na mieste, filter je to veľmi kvalitný, jeden z najlepších.

Granko
2010-08-25 13:45:42+02
príspevok od: turiecfoto
ja viem, to len take obavy (z neviem coho).. ale vyzera, ze fotky su super
fakt nie sú na mieste...je to kvalitný filter, ktorý nezávisí od tela, ale od objektívu, na ktorý ho dáš...používa sa na objektívoch vyššej kvalitatívnej triedy (sám ho mám na 70-200/4 so stabilizátorom), čiže na akomkoľvek seťáku či nižšom odvedie svoju robotu úplne v pohode...
netreba panikáriť pre hovadiny :o)

viking81
2010-08-25 14:02:57+02
mam filtre len hoya pro 1D a max spokojnost na akomkolvek skle :) takze klud....je to dobre :) a neries :)

JakubCibik
2010-08-25 14:14:46+02
Trochu zbytočné vlákno, každopádne aj ja ho mám (aj na seťák) a jeden som mal dokonca aj na starom evf Fujifilme. Takže nemyslím že je to zbytočný luxus :). Som s ním maximálne spokojný. Bežnému človeku by malo byť v podstate jedno či má pro1, Super HMC alebo Hoya HD triedu, všetky mu poslúžia maximálne uspokojivo.

PaPi
2010-08-25 14:26:32+02
príspevok od: JakubCibik
Trochu zbytočné vlákno, každopádne aj ja ho mám (aj na seťák) a jeden som mal dokonca aj na starom evf Fujifilme. Takže nemyslím že je to zbytočný luxus :). Som s ním maximálne spokojný. Bežnému človeku by malo byť v podstate jedno či má pro1, Super HMC alebo Hoya HD triedu, všetky mu poslúžia maximálne uspokojivo.
Zbytocny luxus je to z toho hladiska, ze mas setak ktoreho aktualna cena je skoro rovnaka ako cena tohoto filtra. To mas to iste ako ked kupis auto za 3.000 EUR... vyhodis cely interier a das ho precalunit do koze a zaplatis za to (strelím) 2.000 EUR. Asi takyto luxus... ;-)

Cerberus
2010-08-25 17:19:58+02
Hoya Pro1 Digital je myslím to isté čo Kenko, len Kenko má myslím inú obrúčku. Hoya Pro1 D patrí určite k tomu lepšiemu čo je na trhu. Dosť sú za hranicami chválené Marumi DHG Super, ale v SR tú značku asi nikto nemá, možno sa mýlim. Neviem či to tu niekde už bolo, na tomto odkaze sú nejaké testy CPL:

http://www.lenstip.com/115.4-article-Polarizing_filters_test_Results_and_summary.html

Dobrý polarizák na slabšom skle je oveľa lepšie riešenie ako zlý polarizák na dobrom skle.

JakubCibik
2010-08-25 18:06:36+02
Presne tak. I keď aj PaPi má čiastočne pravdu,že pre niekoho to môže byť až moc veľký nezmysel a luxus používať filter taký drahý ako objektív, ale fotografovi by malo ísť predovšetkým o kvalitu a nie luxus :) A myslím, že keď sa človek pozrie na tie výsledky tak tá Hoya (Kenko) Pro1 sú cenovo v strede a výsledkami v hornej časti. V podstate lacnejšie a lepšie sú na tom už len tie Marumi, ale ja by som aj tak radšej siahol po overenej kvalite ako je Hoya.

Cerberus
2010-08-25 18:26:14+02
príspevok od: JakubCibik
Presne tak. I keď aj PaPi má čiastočne pravdu,že pre niekoho to môže byť až moc veľký nezmysel a luxus používať filter taký drahý ako objektív, ale fotografovi by malo ísť predovšetkým o kvalitu a nie luxus :) A myslím, že keď sa človek pozrie na tie výsledky tak tá Hoya (Kenko) Pro1 sú cenovo v strede a výsledkami v hornej časti. V podstate lacnejšie a lepšie sú na tom už len tie Marumi, ale ja by som aj tak radšej siahol po overenej kvalite ako je Hoya.
Jasnačka, s Papim nie som v spore, lebo z finančného hľadiska má pravdu. Tiež si myslím že dať na seťák, alebo na nejaký slabší objektív zlý filter, tak sa slabý výsledok znásobí na ešte horší aj keď možno nie pri všetkých situáciách. To už potom radšej žiaden filter. Ale ak má niekto seťák a kúpi si naň rovno lepší filter lebo má výhľad si časom dokúpiť lepší objektív (možno s inou ohniskovou vzdialenosťou ale na ktorý bude priemer filtra pasovať) tak nie je o čom. Tam sa šetriť neoplatí. No a potom stačí už len vedieť CPL používať, ale to už je iná pesnička. :-)

thrash
2012-02-25 19:19:39+01
Mna by zaujimalo poravnanie HMC a PRO 1 Digital.. Ide oto ze oba su dovre, HMC ma antireflexy aj Pro 1digital - len rozdiel je v tom ze HMC ma vrstvy "HMC" a Pro 1 digital ma vrstvy " DMC" - a to m zaujima - vraj pro 1 digital s DMC vrstavami je prisoposobeny prace na digitalne zrkadlovky (na ich cipy) Je to pravda? Ako je to potom s HMC - je to dobry filter ale ako je to s digital. zrkadlovkamy ?

Diky

viking81
2012-02-25 22:23:19+01
príspevok od: thrash
Mna by zaujimalo poravnanie HMC a PRO 1 Digital.. Ide oto ze oba su dovre, HMC ma antireflexy aj Pro 1digital - len rozdiel je v tom ze HMC ma vrstvy "HMC" a Pro 1 digital ma vrstvy " DMC" - a to m zaujima - vraj pro 1 digital s DMC vrstavami je prisoposobeny prace na digitalne zrkadlovky (na ich cipy) Je to pravda? Ako je to potom s HMC - je to dobry filter ale ako je to s digital. zrkadlovkamy ?

Diky
kup Super HMC alebo hoya HD a mas pokoj

seifi
2012-02-26 09:32:25+01
v práci, ked sa ešte dalo , sme skúšali pivárov, či rozpoznajú značky čo sa v meste bežne predávali, no z piatich pív trafili tak jedno; podobne to bolo aj s cigaretami; pri dnešných filtroch a bežnej úprave v PC by málokto rozoznal, či snímka bola robená s B+W, Hoya, Tiffen alebo Nikon filtrom; dokonca neviem, či by sa rozlíšili fotografie položené vedľa seba na stole; technické prevedenie je v niečom odlišné ale zhruba poskytuje pre užívateľa rovnaké (veľmi dobré) vlastnosti

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()