Caute chcem sa spytat niekoho skusenejsieho pocitim pri beznom foteni nejaky rozdiel medzi compact flash kartami extreme3 a ultra2 pri canone 40d? s tym ze nefotim sport skorej chcem fotit makro a zvierata... ten buffer vo fotaku by mal asi stacit na taketo fotenie a rozdiel medzi kartami sa neprejavi si myslim ale radsej sa spytam:) dik za info
Pokial pod fotenim zvierat nemyslis, fotenie letu vtakov, rozdiel nepocitis. Ja dokonca pouzivam SD karty cez redukciu co je extremne pomale a to uz citit, ale SD karty mam radsej ako CF. Mozno si este kupim nejaku rychlejsiu CF pre akcnejsie pripady.
Rozdiel sa prejavi az zaplnis cely bufer a budes cakat na ulozenie. Pri obycajnom foteni rozdiel nebude. Rychlost sa moze prejavit este pri stahovani dat do pocitaca.
kartu urcite Sandisk Extreme IV 4GB najrychlejsi zapis s 40D-ckom... inak hlupa otazka mas 40D a riesis kartu ?? a rozdiel je tam citelny a nemusi sa zaplnit cely bufer!!
mam Nikon D300 a 3x 4GB SanDisk UltraII a 1x 16GB A-Data Speedy (podobne rychla/pomala, ako UltraII). Ano, obcas je badat, ze by fotak chcel rychlejsiu, ale len pri prehliadani fotiek, pripadne pri menej ako 1% pripadov zaplnenia bufferu.
U mna rozhodovala cena. Viem, ze v buducnosti dokupim rychlejsie, no teraz neriesim. 16GB za 1600Sk je velmi lakava cena ;)
Rozdiel pocítiš až keď zaplníš buffer fotoaparátu. Ja mám 350D a tri CF karty: A-data 2GB 80x, A-data 4GB 266x a SanDisk ExtremeII 2GB. Keď som amatérsky testoval rýchlosť kariet tak pri sekvenčnom snímaní na A-data 2GB 80x spravil fotoaparát 4 snímky a potom spomalil kvôli plnému bufferu. Na A-data 4GB 266x spravil 6 snímok a na SanDisk ExtremeII 2GB 5 snímok. Pri bežnom fotení ale nijako nepociťujem rozdiel medzi týmito kartami
pamatova karta vs canon 40d
U mna rozhodovala cena. Viem, ze v buducnosti dokupim rychlejsie, no teraz neriesim. 16GB za 1600Sk je velmi lakava cena ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa