Dobrý.
Chcel by som sa opýtať či je tu niekdo kdo má skúsenosť ako pentaxom kx tak aj z Nikonom D5000 a či by ich vedel porovnať,Viem že to bude dosť subjektívne.Prosim neposielajte mi link.. na recenzie, tých som prečítal desiatky a niektoré si dokonca odporujú takže som aj trocha zmetený.Prečítal som aj priame porovnávania oboch a je to asi 5O na 50 aj ked každý z nich ma ine nedostatky /pentax detekcia zaostrovacích bodov Nikon motorček atd/je to predsa len entry level.Budúci mesiac chem si jeden vybrať ale neviem sa rozhodnúť.Fotím hlavne scenerie v prírode takže niekedy problematické svetelné podmienky a aj street.šport nie.K obom ako základak by som použil Tamron 17-50 pravdaže k Nikonu novší stabilizovaný typ.ProSil by som skalných z jedneho aj druhého tábora -ak nemate aspon nejakú skúsenosť z oboma radšej nepíšte.Hlyvný je pre mna obrazový výstup.DIK.
Obávam sa, že na svoju otázku tu ťažko dostaneš fundovanú odpoveď. Okrem redaktorov odborných časopisov a portálov je náročné hľadať niekoho kto má skúsenosti s dvoma entry level DLSR. Buď používa jeden, alebo druhý. Poznáš veľa ľudí, čo má doma Fábiu aj Dáciu Logana? Asi nie ...
A rada? Zober si ten čo ti lepšie padne do ruky ... obrazový výstup je u oboch taký bodkovaný. Asi tým, že pozostáva z pixelov ;-)
Nemam skusenost so ziadnym z nich, ale aj tak nieco napisem, kedze asi nebude vela ludi, ktori maju skusenosti s oboma. Podla mna obrazovy vystup bude podobny. Skus si v galerii vyfiltrovat obrazky z oboch pristrojov a porovnaj (samozrejme ber do uvahy postproces). Ale predovsetkym, si obidva pristroje niekde vyskusaj v ruke. Velmi dolezite je, ako ti sadne do ruky...
Ja sice pouzivam Nikon, ale ak ti nebude chybat vyklopny display D5000ky, s kludnym svedomim doporucim Pentax.
A to už nemôžeš vydržať ten necelý mesiac do Photokiny, kde bude z každej stajne niečo predstavené, môže to zamiešať kartami...
Nikon už ohlásil D3100 a nemá sa za čo ani trochu hanbiť aj ked je to najnižší model výrobcu...
Rad by som vydržal ale pracujem v Anglicku a dovolenku mam o tyžden.Takže to je pre mna neskoro.Viem da sa namietat ze možem kupovať aj v GB ale radšej nakupujem na slovensku a teraz je aj vyhodny kurz.Co sa týka noviniek su aj vcsinov drahsie a ja sa chcem zmestiť do 1000 eu.Posledna vec koncom septem.idem na Ben Nevis na Skotsku vysocinu a tam by som už chcel aj použiť novy.
Vieš ale ja možem mať fabiu a kamarát logana tak aspon tak.Recenzie su pekna vec ale je to preca len niekde v labaku a nie vonku.A ked už sme u recenzii Dpreview chvali pentax za najmenši šum v entry level ale digitalcamerainfo.com zase hani pentax za najveši šum v entry level.Oba testy maju podložene meraniami a grafmi.Takže??????.
Vieš ale ja možem mať fabiu a kamarát logana tak aspon tak.Recenzie su pekna vec ale je to preca len niekde v labaku a nie vonku.A ked už sme u recenzii Dpreview chvali pentax za najmenši šum v entry level ale digitalcamerainfo.com zase hani pentax za najveši šum v entry level.Oba testy maju podložene meraniami a grafmi.Takže??????.
Naviem bratu. Ja si tie recenzie príliš nečítam. Keď niečo chcem, požičiam si. Keď mi vyhovuje, nechám si. Keď nie, poďakujem a vrátim. Keď má kamarát o niečo záujem a ja to mám, požičiam na vyskúšanie. Keď má niečo kamarát ...
P.S. : ja ani neviem čo znamenajú tie MTF (či MFT) kriváne ... a to všetci nad nimi onanujú a reálne sklo ani z vlaku nevideli ;-)
Dik Za prispevky.Takze nakoniec predsa len rozhodne to najdoležitejšie-optika.
Je nový Tamron o moc lepši ako ta staršia varianta lebo cenovy rozdiel je viac než 100 eu.
...D90 je o cca 200€ drahšia než D5000......a si bez obmedzení.......pokiaľ budeš musieť robiť rôzne ústupky pri kúpe objektívov....ten rozdiel sa vysokopravdepodobne znásobí........o D3000/D5000 by som ani neuvažoval
...nehovoriac o ďalších výhodách D90 ktoré by mi na nižších modeloch sakramentsky chýbali....
Dik Za prispevky.Takze nakoniec predsa len rozhodne to najdoležitejšie-optika.
Je nový Tamron o moc lepši ako ta staršia varianta lebo cenovy rozdiel je viac než 100 eu.
...novší má lepšie zvládanie protisvetla/kontrastu....kresbou sa javí podľa testov staršia verzia o chlp lepšia....
nemas za co, ale ako tak pozeram tie prispevky este raz, v ziadnom nevidim ani zmienku o optike... :)))
par ludi poradilo vyskusat oba stroje v ruke, jeden vyslovene doporucil Pentax a ty sa ides rozhodnut po svojom na zaklade objektivu Tamron (cize asi kupis Nikon). Preco si sa hned na uvod nepytal, ktory Tamron je lepsi?
Bez omedzeni može byť ten kdo nema finančny limit ja ho však bohužial mam.O 200 eu viac a tam sa dostvame napr aj ku Canonu 550D -viem namietka 90d je vyšši level ale 550d je predsa len novšia.Ten rozdiel 200 eu možem použiť na nakup objektivu.Mne stačí tamron 17-50 a nejaka pevna 50 viac nepotrebujem.Na krajinu s street by to malo stačiť.
Prečo rozhodnuty pre nikon aj pentax može použivať staršiu nestabilizovanu verziu.Mohol by sa ozvať niekdo kdo ma s tým skúsenosť.Ano pýtal som sa hlavne na tela ale nikdo mi nevedel dať relevantnú odpoved.
Prečo rozhodnuty pre nikon aj pentax može použivať staršiu nestabilizovanu verziu.Mohol by sa ozvať niekdo kdo ma s tým skúsenosť.Ano pýtal som sa hlavne na tela ale nikdo mi nevedel dať relevantnú odpoved.
Bez omedzeni može byť ten kdo nema finančny limit ja ho však bohužial mam.O 200 eu viac a tam sa dostvame napr aj ku Canonu 550D -viem namietka 90d je vyšši level ale 550d je predsa len novšia.Ten rozdiel 200 eu možem použiť na nakup objektivu.Mne stačí tamron 17-50 a nejaka pevna 50 viac nepotrebujem.Na krajinu s street by to malo stačiť.
....kúpou dslr ideš predovšetkým do systému.....to nie je iba kúpa fotoaparátu.......no a tých 200 ojro je len štipka z budúcich investícií......ako som už spomenul......telo s motorom ti ďalšie investície do optiky môže iba znížiť...
...nie sme tak bohatí...aby sme si kupovali entry level zrkadlovky................a o pol roka ich predávali nech už z akejkoľvek nespokojnosti, samozrejme pekne pod cenu:)
Pentax kx vs Nikon D 5000
A rada? Zober si ten čo ti lepšie padne do ruky ... obrazový výstup je u oboch taký bodkovaný. Asi tým, že pozostáva z pixelov ;-)
Ja sice pouzivam Nikon, ale ak ti nebude chybat vyklopny display D5000ky, s kludnym svedomim doporucim Pentax.
Nikon už ohlásil D3100 a nemá sa za čo ani trochu hanbiť aj ked je to najnižší model výrobcu...
P.S. : ja ani neviem čo znamenajú tie MTF (či MFT) kriváne ... a to všetci nad nimi onanujú a reálne sklo ani z vlaku nevideli ;-)
...nehovoriac o ďalších výhodách D90 ktoré by mi na nižších modeloch sakramentsky chýbali....
par ludi poradilo vyskusat oba stroje v ruke, jeden vyslovene doporucil Pentax a ty sa ides rozhodnut po svojom na zaklade objektivu Tamron (cize asi kupis Nikon). Preco si sa hned na uvod nepytal, ktory Tamron je lepsi?
...nie sme tak bohatí...aby sme si kupovali entry level zrkadlovky................a o pol roka ich predávali nech už z akejkoľvek nespokojnosti, samozrejme pekne pod cenu:)
...pohľad do bazárov žiaľ neklame:D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa