Fórum » O TECHNIKE

Pentax kx vs Nikon D 5000

schenker
2010-08-26 19:12:47+02
Dobrý. Chcel by som sa opýtať či je tu niekdo kdo má skúsenosť ako pentaxom kx tak aj z Nikonom D5000 a či by ich vedel porovnať,Viem že to bude dosť subjektívne.Prosim neposielajte mi link.. na recenzie, tých som prečítal desiatky a niektoré si dokonca odporujú takže som aj trocha zmetený.Prečítal som aj priame porovnávania oboch a je to asi 5O na 50 aj ked každý z nich ma ine nedostatky /pentax detekcia zaostrovacích bodov Nikon motorček atd/je to predsa len entry level.Budúci mesiac chem si jeden vybrať ale neviem sa rozhodnúť.Fotím hlavne scenerie v prírode takže niekedy problematické svetelné podmienky a aj street.šport nie.K obom ako základak by som použil Tamron 17-50 pravdaže k Nikonu novší stabilizovaný typ.ProSil by som skalných z jedneho aj druhého tábora -ak nemate aspon nejakú skúsenosť z oboma radšej nepíšte.Hlyvný je pre mna obrazový výstup.DIK.

Marcel Rebro
2010-08-26 19:20:44+02
Obávam sa, že na svoju otázku tu ťažko dostaneš fundovanú odpoveď. Okrem redaktorov odborných časopisov a portálov je náročné hľadať niekoho kto má skúsenosti s dvoma entry level DLSR. Buď používa jeden, alebo druhý. Poznáš veľa ľudí, čo má doma Fábiu aj Dáciu Logana? Asi nie ...

A rada? Zober si ten čo ti lepšie padne do ruky ... obrazový výstup je u oboch taký bodkovaný. Asi tým, že pozostáva z pixelov ;-)

mllpo
2010-08-26 19:23:28+02
Nemam skusenost so ziadnym z nich, ale aj tak nieco napisem, kedze asi nebude vela ludi, ktori maju skusenosti s oboma. Podla mna obrazovy vystup bude podobny. Skus si v galerii vyfiltrovat obrazky z oboch pristrojov a porovnaj (samozrejme ber do uvahy postproces). Ale predovsetkym, si obidva pristroje niekde vyskusaj v ruke. Velmi dolezite je, ako ti sadne do ruky...
Ja sice pouzivam Nikon, ale ak ti nebude chybat vyklopny display D5000ky, s kludnym svedomim doporucim Pentax.

pufko
2010-08-26 20:00:37+02
A to už nemôžeš vydržať ten necelý mesiac do Photokiny, kde bude z každej stajne niečo predstavené, môže to zamiešať kartami...
Nikon už ohlásil D3100 a nemá sa za čo ani trochu hanbiť aj ked je to najnižší model výrobcu...

Marcel Rebro
2010-08-26 20:20:07+02
ze vraj aj v roku 2012 bude Fotokino ... treba byt len trpezlivy ... len ci este podla Majovskeho kalendra budeme mat co fotit ...

schenker
2010-08-26 20:25:06+02
Rad by som vydržal ale pracujem v Anglicku a dovolenku mam o tyžden.Takže to je pre mna neskoro.Viem da sa namietat ze možem kupovať aj v GB ale radšej nakupujem na slovensku a teraz je aj vyhodny kurz.Co sa týka noviniek su aj vcsinov drahsie a ja sa chcem zmestiť do 1000 eu.Posledna vec koncom septem.idem na Ben Nevis na Skotsku vysocinu a tam by som už chcel aj použiť novy.

schenker
2010-08-26 20:31:11+02
A ešte som zabudol ak sa dobre pametam ani nova 3100 nema braketing

zelovoc
2010-08-26 20:34:08+02
kx + DZ kit. kedze mam pentax, tak pentax :)

schenker
2010-08-26 20:45:21+02
Vieš ale ja možem mať fabiu a kamarát logana tak aspon tak.Recenzie su pekna vec ale je to preca len niekde v labaku a nie vonku.A ked už sme u recenzii Dpreview chvali pentax za najmenši šum v entry level ale digitalcamerainfo.com zase hani pentax za najveši šum v entry level.Oba testy maju podložene meraniami a grafmi.Takže??????.

Marcel Rebro
2010-08-26 20:51:25+02
príspevok od: schenker
Vieš ale ja možem mať fabiu a kamarát logana tak aspon tak.Recenzie su pekna vec ale je to preca len niekde v labaku a nie vonku.A ked už sme u recenzii Dpreview chvali pentax za najmenši šum v entry level ale digitalcamerainfo.com zase hani pentax za najveši šum v entry level.Oba testy maju podložene meraniami a grafmi.Takže??????.
Naviem bratu. Ja si tie recenzie príliš nečítam. Keď niečo chcem, požičiam si. Keď mi vyhovuje, nechám si. Keď nie, poďakujem a vrátim. Keď má kamarát o niečo záujem a ja to mám, požičiam na vyskúšanie. Keď má niečo kamarát ...

P.S. : ja ani neviem čo znamenajú tie MTF (či MFT) kriváne ... a to všetci nad nimi onanujú a reálne sklo ani z vlaku nevideli ;-)

mllpo
2010-08-26 21:23:28+02
tak nejako... ;)

schenker
2010-08-26 21:42:29+02
Dik Za prispevky.Takze nakoniec predsa len rozhodne to najdoležitejšie-optika.
Je nový Tamron o moc lepši ako ta staršia varianta lebo cenovy rozdiel je viac než 100 eu.

beholder
2010-08-26 21:52:21+02
...D90 je o cca 200€ drahšia než D5000......a si bez obmedzení.......pokiaľ budeš musieť robiť rôzne ústupky pri kúpe objektívov....ten rozdiel sa vysokopravdepodobne znásobí........o D3000/D5000 by som ani neuvažoval

...nehovoriac o ďalších výhodách D90 ktoré by mi na nižších modeloch sakramentsky chýbali....

beholder
2010-08-26 21:54:55+02
Dik Za prispevky.Takze nakoniec predsa len rozhodne to najdoležitejšie-optika.
Je nový Tamron o moc lepši ako ta staršia varianta lebo cenovy rozdiel je viac než 100 eu.
...novší má lepšie zvládanie protisvetla/kontrastu....kresbou sa javí podľa testov staršia verzia o chlp lepšia....

mllpo
2010-08-26 21:54:55+02
nemas za co, ale ako tak pozeram tie prispevky este raz, v ziadnom nevidim ani zmienku o optike... :)))
par ludi poradilo vyskusat oba stroje v ruke, jeden vyslovene doporucil Pentax a ty sa ides rozhodnut po svojom na zaklade objektivu Tamron (cize asi kupis Nikon). Preco si sa hned na uvod nepytal, ktory Tamron je lepsi?

schenker
2010-08-26 22:03:15+02
Bez omedzeni može byť ten kdo nema finančny limit ja ho však bohužial mam.O 200 eu viac a tam sa dostvame napr aj ku Canonu 550D -viem namietka 90d je vyšši level ale 550d je predsa len novšia.Ten rozdiel 200 eu možem použiť na nakup objektivu.Mne stačí tamron 17-50 a nejaka pevna 50 viac nepotrebujem.Na krajinu s street by to malo stačiť.

schenker
2010-08-26 22:14:29+02
Prečo rozhodnuty pre nikon aj pentax može použivať staršiu nestabilizovanu verziu.Mohol by sa ozvať niekdo kdo ma s tým skúsenosť.Ano pýtal som sa hlavne na tela ale nikdo mi nevedel dať relevantnú odpoved.

Marcel Rebro
2010-08-26 22:19:39+02
Prečo rozhodnuty pre nikon aj pentax može použivať staršiu nestabilizovanu verziu.Mohol by sa ozvať niekdo kdo ma s tým skúsenosť.Ano pýtal som sa hlavne na tela ale nikdo mi nevedel dať relevantnú odpoved.
mrco@26.08.2010 - 19:20

beholder
2010-08-26 22:32:06+02
Bez omedzeni može byť ten kdo nema finančny limit ja ho však bohužial mam.O 200 eu viac a tam sa dostvame napr aj ku Canonu 550D -viem namietka 90d je vyšši level ale 550d je predsa len novšia.Ten rozdiel 200 eu možem použiť na nakup objektivu.Mne stačí tamron 17-50 a nejaka pevna 50 viac nepotrebujem.Na krajinu s street by to malo stačiť.
....kúpou dslr ideš predovšetkým do systému.....to nie je iba kúpa fotoaparátu.......no a tých 200 ojro je len štipka z budúcich investícií......ako som už spomenul......telo s motorom ti ďalšie investície do optiky môže iba znížiť...

...nie sme tak bohatí...aby sme si kupovali entry level zrkadlovky................a o pol roka ich predávali nech už z akejkoľvek nespokojnosti, samozrejme pekne pod cenu:)

...pohľad do bazárov žiaľ neklame:D

Marcel Rebro
2010-08-26 22:35:54+02
inak ak ti naozaj zalezi na farebnom vystupe, urcite by som bral Pentax K-X

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()