Fórum » O TECHNIKE

kto si trúfne vyčistiť fullframe?

espionage
2010-08-27 14:06:02+02
ahojte, mám špinavé zrkadlo a matnicu predpokladam robi to neskutocne bodky na fotke - priznam sa ze sa mi nechce dat 28 eur v prolaike neviete to niekto spravit za polku a rovnako kvalitne? :) alebo popripade poradit nejaky servis kde to robia lacnejsie ? dakujem

jozef.balara
2010-08-27 14:13:01+02
keby si mal spinave zrkadlo a matnicu tak vidis bodky iba v hladaciku, nie na fotkach, mas spinavy senzor

mato.draho
2010-08-27 14:14:53+02
Spinave zrkadlo a matnica nemaju absolutne ziadny vplyv na kvalitu fotky, iba ak na obraz, ktory vidis v hladaciku. Don´t panic! ;)

haplo602
2010-08-27 14:18:31+02
ak mas bodky aj na fotke, nieje to matnicou ani zrkadlom ... cistenie je take iste ako pri APS ... prejdi si youtube, tam su na to instruktazne videjka na skoro kazdy fotak ...

espionage
2010-08-27 18:21:29+02
netrufam si to rozoberat...
- staci dat iba vo fotaku sensor clean?

Plyšiak
2010-08-27 19:09:26+02
a ty si to telo skladuješ bez krytky? Ja čo som mal 500D s autoklínom tak po takmer roku som ho dal čistiť, lebo sa mi tam spravili 3 bodky... No ten sensor clean by sa mal vždy vykonať pri zapnutí alebo vypnutí foťáku. Ak nepomôže tak to daj vyčistiť.

Mattvo
2010-08-27 20:13:09+02
Nechcem sa hrať na odborníka, ale jedným zo spôsobom ako sa dá prečistiť senzor ( pretože nič iné ako už bolo spomínané vyššie to nemôže byť ) je zobrať obyčajný balónik na čistenie optiky od prachu, zapnúť vo foťáku vyklopenie zrkadla a pár krát skúsiť fúknuť na ´senzor´, treba dávať bacha ale aby si nepoškodil sklíčko chrániace samotný senzor to by mohlo byť horšie... Ak je to len obyčajný prach malo by to pomôcť a žiadne iné čistenie nie je za potreby, ak sa to nezlepší neostáva nič iné len naozaj to dať vyčistiť do servisu.

espionage
2010-08-27 21:14:00+02
http://prolaika.inshop.sk/inshop/prislusenstvo/starostlivost-a-cistenie/cistenie-snimacov/green-clean-wet-foam-dry-sweeper-full-frame-24-mm.html

- toto zajtra pojdem kupit je ten bordel vsetko na snimaci som si teraz zapol lampičku a vsetko som to krasne videl...

- myslite ze je to dobra cesta to vycistit takto doma a rucne?

espionage
2010-08-27 21:18:55+02
sory for double post ale netusite kde to kupit zajtra v ba skor ako pred 10.00?

tomis.ales
2010-08-28 11:46:27+02
príspevok od: espionage
http://prolaika.inshop.sk/inshop/prislusenstvo/starostlivost-a-cistenie/cistenie-snimacov/green-clean-wet-foam-dry-sweeper-full-frame-24-mm.html

- toto zajtra pojdem kupit je ten bordel vsetko na snimaci som si teraz zapol lampičku a vsetko som to krasne videl...

- myslite ze je to dobra cesta to vycistit takto doma a rucne?
33% ludi si to davaju cistit do servisu,33% si to cistia doma a 33% to necistia vobec. Ako ja. Kup a daj si na to cistenie bacha. Nabi si pred cistenim poriadne baterku. No a hlavne precitaj manual.

pinkey1
2011-11-07 12:16:18+01
Zdravím...Mám problém ale predpokladám že nejde o hot pixely!....na fotkách sa mi už aj pri pohľade na display zobrazujú pri vyššej clone (8+) čierne resp. tmavé škvrny...pri nižšej clone 1,4-5,6 to nepôsobí rušivo avšak neviem čo to môže byť...K príspevku prikladám dve fotky na kt. je škvrny vidieť. Skúšal som automatické čistenie zrkadla ako aj ručné podľa návodu, tak isto aj predsklopenie zrkadla a čistenie balónikom ale nič nepomáha a začínam byť zúfalý keďže sa o svoje veci starám v dosť hojnej miere!...Budem vďačný za akýkoľvek postreh alebo radu k tomuto môjmu problému...predbežne ďakujem

Tomáš

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-11-07 12:21:18+01
príspevok od: pinkey1
Zdravím...Mám problém ale predpokladám že nejde o hot pixely!....na fotkách sa mi už aj pri pohľade na display zobrazujú pri vyššej clone (8+) čierne resp. tmavé škvrny...pri nižšej clone 1,4-5,6 to nepôsobí rušivo avšak neviem čo to môže byť...K príspevku prikladám dve fotky na kt. je škvrny vidieť. Skúšal som automatické čistenie zrkadla ako aj ručné podľa návodu, tak isto aj predsklopenie zrkadla a čistenie balónikom ale nič nepomáha a začínam byť zúfalý keďže sa o svoje veci starám v dosť hojnej miere!...Budem vďačný za akýkoľvek postreh alebo radu k tomuto môjmu problému...predbežne ďakujem

Tomáš
máme na to sady aj u nás v eshope, ale osobne ti odporúčam servis ak potrebuješ čistiť raz do roka ako ja, hlvane treba mať čisto v taške a aj techniku si čistiť aspoň raz do mesiaca - či po každom rally

bonifacko
2011-11-07 12:30:34+01
Ja to robím tiež. Smirkovym papierom a rotačnou brúskou.

pinkey1
2011-11-07 12:30:56+01
príspevok od: Jozef Peniak
máme na to sady aj u nás v eshope, ale osobne ti odporúčam servis ak potrebuješ čistiť raz do roka ako ja, hlvane treba mať čisto v taške a aj techniku si čistiť aspoň raz do mesiaca - či po každom rally
ďakujem za radu...skúsil som metódu ostrenia na blízko s vysokou clonou na čistý biely povrch a prišiel som na to že pravdepodobne ide o prach alebo inú nečistotu...som z PP a tu servis na čistenie zrkadloviek asi nemáme!...jediné čo ma napadá je prolaika v BA....do zadku...nemám rad takéto záležitosti...o techniku sa starám a objektív mením raz za čas...aj to tak že telo otáčam smerom k zemi keď ho mením....nechápem..i keď pri pohľade na množstvo prachu v miestnosti kde pracujem s fotoaparátom mi to začína byť jasné...berem handru a hybaj ho utierať prach! ešte raz vreli diiiik

Fatty
2011-11-07 13:06:58+01
ďakujem za radu...skúsil som metódu ostrenia na blízko s vysokou clonou na čistý biely povrch a prišiel som na to že pravdepodobne ide o prach alebo inú nečistotu...som z PP a tu servis na čistenie zrkadloviek asi nemáme!...jediné čo ma napadá je prolaika v BA....do zadku...nemám rad takéto záležitosti...o techniku sa starám a objektív mením raz za čas...aj to tak že telo otáčam smerom k zemi keď ho mením....nechápem..i keď pri pohľade na množstvo prachu v miestnosti kde pracujem s fotoaparátom mi to začína byť jasné...berem handru a hybaj ho utierať prach! ešte raz vreli diiiik

sory kámo, ale prach sa dnu dostane aj skrz objektív....zoomové objektívy sú vzduchové pumpy - vyzoomovaním nasaješ nemalé množstvo vzduchu v ktorom je samozrejme aj prach...

takže aj keby si od vybalenia z krabice nezložil objektív dolu, prach sa tam dostane skôr či neskôr

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-11-07 13:26:37+01

samozrejme ze to je prach co by to tak mohlo byť prid na mesiac fotografie a daj si vyčistiť senzor, myslím, že to bude stáť za ten výlet, zas to nie tak ďaleko, vlakom to išlo včera rýchlo tiež som bol v tatrach na víkend na výmenu, bolo paradne verím že aj tebe bude v BA

matusvencurik
2011-11-07 15:44:43+01
Bud teda ten vylet do BA alebo potom do KE, v Optime cistia snimac. Ja mam na svojom tolko sajrajtu (aj na zrkadle, aj na snimaci, aj na matnici aj v celej sachte), ze niekedy uz neviem co je spina a co ostriaci bod. Chvalabohu to na nizkych clonach nevidno, ale po poslednej planovanej foto akcii tohto roku,ide hned a zaraz do Prahy do servisu na kompletku. a snim aj 24-70 - zase ten nestastny zoom prstenec.
Ak tam nemas vela spiny, vycistia to aj v tych Kosiciach. Sam by som sa do toho nepustal...predsalen FF masinka nieco stala. A tiez pozor na podozrivo lacne cistiace sady z eBay!. Ak do toho pojdes, tak uz radsej kupit nieco zo slovenskeho obchodu, napr. aj tu na ephoto.

JOK3R
2011-11-07 16:32:32+01
Nechápem že niekto kto vlastní FF telo napíše že kvôli nečistote ktorú vidí v hľadáčiku (prípadne má na zrkadle) má bodky na fotke. Ak ti je pri cene FF tela veľa dať 30eur raz za rok za vyčistenie snímača, dostať kúpiť čistiace sady. Na youtube je kvantum inštruktážnych videí ako na to. Nechceš to dať do servisu, nechceš to čistiť sám, ale dať to do ruky cudziemu človeku na prečistenie riskneš, odvážne kvôli ušetreným 15eur...

Shooter
2011-11-07 17:54:54+01

Ak chceš ušetriť na cestovnom, kúp si v Lídli lístok na vlak, teraz ho majú podobne ako v lete na akciu za 2€ na osobné a za 7€ aj na rýchliky neobmedzene po celom Slovensku od 17.11 do 19.11.

http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/19112.htm

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()