Planujem si zakupit Nikon D5000, len mam taku dilemu ohladom objektivu resp. objektivov. Neviem, ci mam siahnut po setovej vybave 18-55 II VR AF-S DX / 55-200 VR AF-S DX alebo nieco ine od Nikonu, alebo dokonca od ineho vyrobcu? Neviem. Poradte mi prosim. A tiez aky objektiv je vhodny na Macro zabery. Chcem byt s objektivmi spokojna aj neskor, ked naberiem viac praxe. Proste na caste obmienanie drahych objektivov nemam... Cenovo by sa mali D5000 + objektivy zmestit do tych cca +- 800 EUR. Dakujem za rady.
V rámci možností je to dobrá kombinácia, a dosť sa s ňou naučíš. Tak kľudne a len to čo si navrhla ty. A časom to proste pôjde preč a bude... :)
Prípadne ešte potom, časom, Nikon AF-S 35 mm f/1,8G DX ( http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/nikon-af-s-35-mm-f-1-8g.html ) za cca. 200 EUR a základné objektívy máš postarané. Prípadne teda makráče či širokouhláče podľa tvojho ďalšieho zamerania...kam sa tvoje kroky budú uberať. :)
Tak v rámci bajometu Nikon je tu ešte jedna možnosť, ale v podstate za tú istú cenu a s tými istými objektívmi. A tým je nová D3100. Rozhodnutie je len na tebe a či ti to vyhovuje. Môj subjektívny osobný názor je ten, že by som išiel radšej do D3100 a chvíločku ešte počkal, pokiaľ teda príde...
Tak asi tak aj urobim, ale predsa je to investicia a nechcem, aby som sa onedlho trieskala o hlavu, ze som kupila somarinu. Radsej 2x merat a raz rezat :) .... tak a ta 35/1.8 je vlastne na macro zabery?
Tak asi tak aj urobim, ale predsa je to investicia a nechcem, aby som sa onedlho trieskala o hlavu, ze som kupila somarinu. Radsej 2x merat a raz rezat :) .... tak a ta 35/1.8 je vlastne na macro zabery?
Nikon 35 mm F1.8 G AF-S DX Nikkor (185,-) iba pre začiatok, ako základ. Ale bacha, poniektorí končia: http://foto.bazos.sk/inzerat/4671662/Nikon-D5000.php
No to je fakt dost drahe... to by som uz pri takej investicii siahla radsej po D90 ... ale prezriem si aj tuto moznost
Lenže rátaj s tým, že v podstate budeš mať len D90 a nič viac.
Takže práve preto som za čo najviac objektívov. I keď nebudú ideálne, ale poskytnú najlepšie možnosti na všeobecnú realizáciu, napr. spomenutá 55-200 je malý, ľahký objektív s dobrou malou zaostrovacou vzdialenosťou, takže je možná široká realizácia a dosť sa nepresenie. I keď sú to proste len základné zoomy, takže optická kvalita je taká. Ale poskytujú možnosti na učenie sa, v celom rozsahu ohniskových vzdialeností. Nuž a 35 je zákláďák po prepočte na FF cca. 50mm, proste klasika... na cenu nadpriemerná kvalita. Viac o tom ti už povie len fotoškola. :)
Ide o možnosti, ani nie o kvalitu...tá potom príde ak budeš chcieť viac investovať. :)
ved ja necakam zazraky, chcem si len nieco dobre a v tej cene aj kvalitnejsiu vybavicku zakupit...
Nerad by som ta sklamal,ale kvalitnejsiu vybavu v tej cene nekupis..je to lacna varianta s dost obmedzeniami,ale co je dolezite tak obrazovy vystup senzora je ok.
Asi mas pravdu bubak, ved ked som doteraz pockala.... No musim sa na to lepsi pozriet... Dakujem za rady :)
Tak ten mesiac to už pôjde...a idú Vianoce, začína sa sezóna. Proste 3 kvartál roku... nz :) btw.: A viac čo som napísal k tej reakcií k D90. :)
ps: Vyložene makro objektív v tejto cenovej skupine nezoženieš, nové kúsky v obchodoch začínajú nad cca. 400 Eur. Jedine Sony má...ale to je už iná pesnička. :D :)
hmmm... tak vidim, ze este mam o com premyslat, ale aj tak asi to predsa necham na ten moj 1. dojem a zoberiem tu D5000 so setovou vybavou, co som pisala... makro si dokupim urcite, ale neskor. Pozerala som na tu D3100 a nemohla som si nevsimnut, ze je riadne tazka :D, cez 700 g. To by mi asi ruku polamalo. Tak ale dam urcite vediet, ako som dopadla.... Dakujem, dakujem ti :)
Ja som to pri mojej D5000 spravil tak, ze som zobral zakl. 18-55 objektiv s tym, ze vyskusam, naucim sa a potom dokupim. Teraz, po 5 mesiacoch uz viem, ze budem dokupovat telezoom. Vyhoda tohto postupu - zistil som co najviac fotim a co mi najviac pri foteni chyba a ziskal moznost nasetrit si casom na drahsie a kvalitnejsie sklo casom namiesto velkej investicie na zaciatku.
Aky objektiv k NIKON D5000 ?
Prípadne ešte potom, časom, Nikon AF-S 35 mm f/1,8G DX ( http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/nikon-af-s-35-mm-f-1-8g.html ) za cca. 200 EUR a základné objektívy máš postarané. Prípadne teda makráče či širokouhláče podľa tvojho ďalšieho zamerania...kam sa tvoje kroky budú uberať. :)
A je! :)
Nikon 35 mm F1.8 G AF-S DX Nikkor (185,-)
Nikon 16-85 mm F3.5-5.6 G ED AF-S DX VR Nikkor (635,-)
http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/nikon-predstavuje-d3100-a-styri-nove-objektivy/
Takže práve preto som za čo najviac objektívov. I keď nebudú ideálne, ale poskytnú najlepšie možnosti na všeobecnú realizáciu, napr. spomenutá 55-200 je malý, ľahký objektív s dobrou malou zaostrovacou vzdialenosťou, takže je možná široká realizácia a dosť sa nepresenie. I keď sú to proste len základné zoomy, takže optická kvalita je taká. Ale poskytujú možnosti na učenie sa, v celom rozsahu ohniskových vzdialeností. Nuž a 35 je zákláďák po prepočte na FF cca. 50mm, proste klasika... na cenu nadpriemerná kvalita. Viac o tom ti už povie len fotoškola. :)
Ide o možnosti, ani nie o kvalitu...tá potom príde ak budeš chcieť viac investovať. :)
ps: Vyložene makro objektív v tejto cenovej skupine nezoženieš, nové kúsky v obchodoch začínajú nad cca. 400 Eur. Jedine Sony má...ale to je už iná pesnička. :D :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa