ako zaciatocnik som si kupila EOS500D, zatial fotim cez automat (obcas sa zacinam hrat s ISO-m, vyvaz. bielej...), ide vsak o to, ze aj ked fotim cez AUTOMAT,tak mam nepekne fotky. Chyba im sytost,kontrast,jas... Este ked ich mam vo fotoaparate, tak su na LCD displeji pekne, ale ked ich presypem do PC, tak som velmi sklamana. Kamarat ma Sony Alpha a je viditelny rozdiel, ked on odfoti cez automat a ked ja. Ide prevazne o vonkajsie sceny. MOJA OTAZKA ZNIE, pokial mi niekto viete pomoct, MAM HO DAT REKLAMOVAT, alebo sa to da niecim nastavit (aj ked v manuali a v menu som uz hladala). -?- ...dakujem za tipy a rady (pre priklad fotka, ktora je podla mna prasiva a bez hlbky farieb
Fu.. no vsetkym velmi pekne DAKUJEM, ze ste sa takto pustili do debaty. Dakujem za pochopenie, ze som naozaj len zaciatocnik. Co sa tyka fotenia, skusam aj ten program ´P´ kde si zatial nastavujem ISO, vyvazujem bielu, aj to, co spominal viking81 (oblacik,domcek v tieni...), ale kedze s tym zacinam, tak sa mi stane to, ze automat krajsie odfoti ako si ja ponastavujem niektore hodnoty. Clonu a rychlost uzavierky este nenastavujem, casom urcite ano. Ta prilozena fotka je fotena rano a je z celodenneho vyletu, aj preto mi zalezi na tom, ze ked ponahlam a chcem nieco odfotit narychlo (ze sa nemam cas hrat s nastaveniami), tak vyzadujem od takeho fotoaparatu,ze mi odfoti fotku aspon taku peknu,ako by mi odfotil aj obyc. kompakt. Ja som skor mala na mysli take nastavenie ako mi napisal ´tomatito´ ...ale zial, nenasla som to v nastaveniach, nic take tam nemam :( ... A manual, na ktory ma niektori upozornovali mam tiez precitany. Takze z tohto vsetkeho mi vyplyva, ze pokial sa nenaucim fotit bez automatu, tak si budem musiet fotky doupravovat v PC, lebo tento fotak tak snima. Este raz velka VDAKA, vazim si rady a prajem Vam vsetkym krasne vydarene fotecky! :)
Dieťa moje a nefotíš ty fakt do RAWu? Som sa na to pozrel a v Auto móde sa ten RAW dá nastaviť, preto sa pýtam :) A máš pravdu, v menu pri Auto móde Picture style nie je, ale je tam zvolený Standart (nedá sa zmeniť), avšak ten mód ako JPG je fajn, mne z neho vychádzajú super farebné fotky pri JPG, treba si prečítať základy fotenia a niečo o svetle. Prípadne sa prepni do iného režimu a sprav ho viac živší (viď. manuál a sýtosť farieb) alebo to uprav v PC. Ale tá fotka mi fakt pripadá ako veľmi zle neupravený RAW.
Tu je na ukážku moje prakticky úplne prvé a zatiaľ aj ostatné fotenie do JPEG, fotené na PICTURE STYLE STANDART (default), teraz vyeexportované s minimálnymi úpravami v PC (viacmenej len orezy, doladenie svetla a ostrosti).
nooo tak to je novy mod ktory zaviedol canon na ziadost uzivatelov a je to B ako budova :) to znamena ze ked fotis architekturu alebo interier nejakej budovy :))) pripadne to moze byt aj mod Blbec...obdoba Automatiky, ale mod blbec prevedie aj dokonalu retus fotky priamo vo fotaku :)
Dieťa moje a nefotíš ty fakt do RAWu? Som sa na to pozrel a v Auto móde sa ten RAW dá nastaviť, preto sa pýtam :) A máš pravdu, v menu pri Auto móde Picture style nie je, ale je tam zvolený Standart (nedá sa zmeniť), avšak ten mód ako JPG je fajn, mne z neho vychádzajú super farebné fotky pri JPG, treba si prečítať základy fotenia a niečo o svetle. Prípadne sa prepni do iného režimu a sprav ho viac živší (viď. manuál a sýtosť farieb) alebo to uprav v PC. Ale tá fotka mi fakt pripadá ako veľmi zle neupravený RAW.
nie, nie, cez RAW vobec nefotim, lebo viem, ze cez to sa fotia surove fotky,ktore je potrebne potom dokladne doupravovat v pc.
a ty, ked si si kupil zrkadlovku hned si vari azda vedel,kde je sever... Som sa predstavila ako ´Zaciatocnik´ a zaciatocnik nemoze hned ako chyti fotak do ruky robit profesionalne fotky a vsetko vediet nastavovat! Ale nakolko je toto diskusia aj tak dakujem za prejaveny zaujem pomoct. Ja som mala pred tym maly kompakt Olympus, na ktorom som si len obcas vyvazovala bielu,takze skok na takyto typ nie je pre mna jednoduche :)
myslím, že monitory mávajú skôr srgb, skús to s ním. Ale v zásade to asi nebude veľký rozdiel. Profi fotografi ma teraz asi zabijú, ale medzi nami amatérmi to prežiješ :-)
myslím, že monitory mávajú skôr srgb, skús to s ním. Ale v zásade to asi nebude veľký rozdiel. Profi fotografi ma teraz asi zabijú, ale medzi nami amatérmi to prežiješ :-)
Určite sRGB ak už fotky nebudeš ďalej upravovať alebo konvertovať do sRGB na PC. A to, čo píše Vlad nie je vôbec pravda. Fotky vyexportované v Adobe RGB prezerané na monitore s sRGB sú veľmi, ale veľmi podsaturované a strácajú množstvo farieb. Je až nechutne viditeľné, takže neber do úvahy žiadne také ´medzi nami amatérmi´ a vždy používaj fotky na nete a v PC na svojom domácom monitore v sRGB.
CANON EOS 500D_PROBLEM FARIEB
http://i34.tinypic.com/v8m0q1.jpg
http://i34.tinypic.com/2dhiut1.jpg
http://i34.tinypic.com/2hygx1y.jpg
ale samozrejme, trochu závisí aj na skle :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa