Fórum » O TECHNIKE

vyber ultrazoomu prip. mirrorless

cellas
2010-08-30 12:01:53+02
Chcel by som Vas poprosit- kto si najdete par minut cas ci by sa mi nepomohol rozhodnut sa pri vybere fotaka, nakolko nie som odbornik ani profik a niektore terminy mi vela nehovoria. Povodne som zacal uvazovat nad zrkadlovkou (kvoli kvalite fotografii a rychlosti), ale potom som z prakticko ekonomickych dovodov presedlal na nieco kompaktnejsie, do uzsieho vyberu sa dostali superzoomy a mirrorless adepti (nakolko chcem mat nieco v ruke, nie tie malicke krabicky kde mate problem trafit spust). Okrem parametrov- ako su kvalitne foto (co sa tyka podania farieb), natacanie videa (zo zoomom) je pre mna dolezita rychlost zaostrovania a urobenia dobreho zaberu (jedna sa hlavne o foto deti a zvierat, nakolko zo sucastnym asi 4 roky starym Lumixom- neviem presne oznacenie nemam ho poruke- je to nemozne, pretoze pokial zaostri a urobi zaber objekt je uz davno fuc) Ak Vas teda mozem poprosit o odporucanie z nasledovnych fotakov (pripadne ak mate nieco lepsie) : f.finepix hs10 - moj horuci favorit Panasonic Lumix DMC-FZ100,Panasonic Lumix DMC-FZ45,Panasonic Lumix DMC-FZ38 - na tie novsie som narazil az teraz (neviem aky mate na ne nazor) nikon collpix p 100 - kvoli rychlosti zaostrovania (neviem aka je kvalita fotiek) Samsung nx10 /5 (teoreticky prichadzaju do uvahy) Je mi jasne ze fotky nerobi fotak ale fotograf (fotak tomu moze ale dost napomoct). Preto Vas poprosim o Vas nazor cena vs. kvalita (chcel by som sa dostat do sumy okolo 500 EUR, ale radsej par EUR priplatim ak to ma pomoct ). Velmi pekne Vam dakujem za Vas nazor a cenim si ze ste si nasiel na mna chvilku casu. Dusan

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-08-30 12:19:42+02
Ci sa ti to bude pacit alebo nie, asi sa tej zrkadlovke nevyhnes. Mirorless su sice obrazovou kvalitou takmer na urovni zrkadloviek, ale rychlostou a pohotovostou to stale nie je ono. Musis sa rozhodnut co je priprita fotky, alebo prenositelnost.
Pokial aj nadalej budes trvat na ultrazoome, nevieme ti poradit. Ziaden nesplna vyssie kriteria na rychlost o kvalite fotografii za horsieho svetla ani nehovoriac.

cellas
2010-08-30 12:45:37+02
Diky, asi najlepsie to bude otestovat v nejakom kamennom obchode.

gloryman
2010-08-30 12:50:51+02
určite si kup nejaku lacnejsiu zrkadlovku z objektivom okolo 17-55mm...alebo podobne...ceny su v pohode....a oproti mirrorless alebo ultrazoomom je to OVELA lepsie...dovody ani nepisem...lebo asi vo vsetkom je to lepsie....a neskor mozes na ,,slabsiu,, zrkadlovku kupit DOBRY objektiv a budes mat ešte kvalitnejsie fotky :)...zrkadlovka je kategoria sama o sebe...neda sa asi z nicim porovnať :)....tolko odomna :)

cellas
2010-08-30 13:16:05+02
príspevok od: gloryman
určite si kup nejaku lacnejsiu zrkadlovku z objektivom okolo 17-55mm...alebo podobne...ceny su v pohode....a oproti mirrorless alebo ultrazoomom je to OVELA lepsie...dovody ani nepisem...lebo asi vo vsetkom je to lepsie....a neskor mozes na ,,slabsiu,, zrkadlovku kupit DOBRY objektiv a budes mat ešte kvalitnejsie fotky :)...zrkadlovka je kategoria sama o sebe...neda sa asi z nicim porovnať :)....tolko odomna :)
skus poradit nejaku vhodnu (existuju aj take kde sa daju tocit videa?) pripadne viac variant
Diky

gloryman
2010-08-30 13:31:49+02
príspevok od: cellas
skus poradit nejaku vhodnu (existuju aj take kde sa daju tocit videa?) pripadne viac variant
Diky
ako slušne povedane tak KAZDA ZRKADLOVKA je v podstate pre zaciatocnika dobra :)....videa su napriklad na CANON 500D...urcite by som si kupil CANON, alebo NIKON..kedze ceny su podobne u vsetkych znaciek, ale myslim ze CANON a NIKON ma potom ovela vacsiu ponuku objektivou a prislusenstva....aj na bazaroch je velmi vela tychto znaciek :)....cize odporucal by som CANON 500D, NIKON D3000, NIKON D5000 všetky tušim maju videa :)....treba pozret...na PIXMANIA.SK su dobre ceny

adam89
2010-08-30 14:21:53+02
ja fotim s nikonom coolpix p90 najme zvierata a som spokojny aj ked to neni zrkadlovka...

birki
2010-08-30 14:24:32+02
presne toto iste som riesil pred troma tyzdnami fotaky co som mal do teraz canon ixus 850 ixus 960 a ixus 80.. a citil som, ze sa chcem posunut dalej mal som zaujem o Fuji FinePix HS10 sahol som si nanho v predajni potom som skusil d3000 a bolo rozhodnute, ze chcem zrkadlovku ale cez 500e aj s brasnou som nechcel ist.. Takze som sa vratil na web a zacal luskat nikon - canon - sony..
a po precitani milion for vyhral nikon d3000 (aj ked som sa docital ze ma vijst novinka d3100 ktora ma byt pre BFU uzivatela este priatelnejsia, ale to je za cenu +150e....)

+ dovod kvalitnejsi setovy objektiv
+ lepsi autofokus ako canon d1000
- nevie tocit video
- neda sa fotit cez LCD display

ale ked ta fotenie chyti verim tomu, ze d3000 nevydrzi viac ako rok.

a na kamerovanie deti si kup kameru :)

KESKOSENI
2010-08-30 15:13:21+02
príspevok od: adam89
ja fotim s nikonom coolpix p90 najme zvierata a som spokojny aj ked to neni zrkadlovka...
ak si spokojny je to fajn,ale po technickej kvalite je to bieda....

adam89
2010-08-30 22:03:52+02
príspevok od: KESKOSENI
preco myslis?....mam s nim aj pekne fotky ak chces poslem....ale ber do uvahy za malo penazi malo muziky a za 300 eur je to az az muziky ... na to si asi zabudol...

conan7
2010-08-30 22:12:55+02
príspevok od: KESKOSENI
je to otázka osobných preferencií...

KESKOSENI
2010-08-31 08:45:45+02
príspevok od: adam89
preco myslis?....mam s nim aj pekne fotky ak chces poslem....ale ber do uvahy za malo penazi malo muziky a za 300 eur je to az az muziky ... na to si asi zabudol...
vies,ja nehodnotim foto podla toho cim boli robene...ale ako som uz napisal ak si s nimi spokojny a bavi Ta to tak je to fajn.....:)

landov
2010-08-31 08:48:26+02
Pouzival som Nikon Coolpix P80 asi 2 roky a vcelku spokojny, ovsem po tohtorocnej dovolenke na ktorej som chcel fotit nejake dynamickejsie zabery, tak som sa definitivne rozhodol ist do zrkadlovky...P80 jednoducho nestihala. Teraz mam D3000 + 18-105 a to ´sou prdy´ :-)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()