Zdravím. Cez vikend som fotil bratovu svadbu na kartu SANDISC sdhc 4GB. fotit a mazat fotografie cez fotak nie je ziady problem. Avsak ak pripojim fotoaparat ku PC, ten mi zobrazuje počeobrázkov a vypisuje že načítava ukážky obrázkov. No nenačíta ich. Tvári sa to rovnako ak ich chcem stiahnuť do PC cez windowsackeho sprievodcu aj cez originálny software od nikonu. Ak kartu pripojim cez čitačku, čitačka fobec nereaguje, teda ani PC. Skušal som to na viacerych PC, viacerimi usb kablami, po výmene karty vo fotáku je prenos súborov bezproblémový. Stalo sa mi to prvý krát a nevim si rady, tak prosím, skúsenejší dajte vediet..Vdaka
nemal si pri karte pribalený softvér rescue pro od sandisku? Ten vie dáta obnoviť - poškodené, alebo zmazané. Silne by som odporúčal neskúšať sa hrať s kartou ( nefoť na ňu ani nič nemaž ). Na obnovu dát je dobrý i GetDataBack for Fat. Ale v každom prípade je dobré vedieť čo robíš, ak si si nie istý, radšej to daj skúsenému ´IT´ kolegovi, inak to robia firmy , samozrejme za nejaký bakšiš. Škoda, že nie si z PP, dajako by som ti helfol.
SanDisk dodáva (aspoň s mojou kartou) 1-ročnú licenciu na Rescue Pro.
Prípadne ešte by si mohol skúsiť aj File Scavenger ...
Každopádne s kartou nič nerob, ako bolo povedané vyššie, kým nezachrániš dáta.
Tiež mám problem s kartou, asi po 100 záberoch prestala zapisovať a neviem ju otvoriť, ani čítačka ju nevie otvoriť. Kingston 16 MB class 10. Fotoaparát Canon 550D. Dá sa s tým vôbec niečo robit?
Tiež mám problem s kartou, asi po 100 záberoch prestala zapisovať a neviem ju otvoriť, ani čítačka ju nevie otvoriť. Kingston 16 MB class 10. Fotoaparát Canon 550D. Dá sa s tým vôbec niečo robit?
Áno, dá sa s tým niečo robiť-základ ale je aby si na ňu nefotil a nemazal nič. Skús program GetDataBack for Fat, je veľmi, veľmi kvalitný a zachránil mi dáta ktoré už iné programy nevideli.
nainstaluj si ten file scavenger, pripoj kartu do citacky. on ma aj funkciu, ze vie nacitat akykolvek fyzicky disk, nielen ten co je naformatovany a vidi ho system...
Nič mi nevie tú kartu načítať, nikde ju nevidím, najskôr je treba ju nejako zobraziť, aby sa s ňou dalo niečo robiť, to by som potreboval poradiť.
Keďže sa jedná o svadbu, v prípade, že by ani jeden program kartu nenačítal, odporúčam sa obrátiť na spoločnosti, ktoré dáta reštaurujú. Mávajú lepšie možnosti ako my, obyčajní smrteľníci. Inak, síce neskoro, ale rada do života, je lepšie fotiť na 1-2 GB karty a mať ich viac, ako mať problémy so všetkými dátami naraz.
Keďže sa jedná o svadbu, v prípade, že by ani jeden program kartu nenačítal, odporúčam sa obrátiť na spoločnosti, ktoré dáta reštaurujú. Mávajú lepšie možnosti ako my, obyčajní smrteľníci. Inak, síce neskoro, ale rada do života, je lepšie fotiť na 1-2 GB karty a mať ich viac, ako mať problémy so všetkými dátami naraz.
mňa by zaujímalo uplatnenie tej tvojej rady do života v praxi...
550D má výstup raw-u 24,5MB..pri použití 1GB karty sa na ňu zmestí 41 fotiek...pri svadbe sa nafotí cca 2000-2500 fotiek, čo je 50-60 kariet...
a tu ma zaujíma tvoj praktický návod, ako fotiť a ako zároveň meniť karty, keďže pri takom množstve sa výmenou zabije dosť veľa času a zároveň ich uskladnenie, keďže 50 kariet nie je sranda...
v prípade 2GB ich bude 25, čo tiež nie je málo...
v prípade fotenia raw+jpg (24,5+6,4) sa tých snímkov zmestí ešte menej a počet kariet stúpne...
ok, máš bod, dovoľ mi však prejaviť svoj súkromný názor
Predpokladám, že si ´veľký fotograf´, preto skús analógiu s 1-2GB kartami prehryznúť 4GB - 8GB kartami.
V každom prípade som pevne presvedčený, že by som každého fotografa, ktorý mi by mi oznámil, že mu zlyhala jeho ( napr 64 GB karta ) s mojimi fotkami minimálne prerazil. Neviem ako sa to robí u profíkov, ale ja by som to na 1 médium nehádzal. Ak vieš uskladniť dve telá, pár objektívov, mal by si mať aj karty v nejakom organizéri, napr.
http://www.thepelicanstore.com/Pelican-0910-SD-Card-Case-1037.aspx
Ja som sa osobne nechal fotiť analógom, boli dvaja a dopĺňali sa. Staviť všetko na jednu kartu sa nevypláca, viď práve tento prípad.
Foto uvaznene na sdhc karte
Prípadne ešte by si mohol skúsiť aj File Scavenger ...
Každopádne s kartou nič nerob, ako bolo povedané vyššie, kým nezachrániš dáta.
550D má výstup raw-u 24,5MB..pri použití 1GB karty sa na ňu zmestí 41 fotiek...pri svadbe sa nafotí cca 2000-2500 fotiek, čo je 50-60 kariet...
a tu ma zaujíma tvoj praktický návod, ako fotiť a ako zároveň meniť karty, keďže pri takom množstve sa výmenou zabije dosť veľa času a zároveň ich uskladnenie, keďže 50 kariet nie je sranda...
v prípade 2GB ich bude 25, čo tiež nie je málo...
v prípade fotenia raw+jpg (24,5+6,4) sa tých snímkov zmestí ešte menej a počet kariet stúpne...
Predpokladám, že si ´veľký fotograf´, preto skús analógiu s 1-2GB kartami prehryznúť 4GB - 8GB kartami.
V každom prípade som pevne presvedčený, že by som každého fotografa, ktorý mi by mi oznámil, že mu zlyhala jeho ( napr 64 GB karta ) s mojimi fotkami minimálne prerazil. Neviem ako sa to robí u profíkov, ale ja by som to na 1 médium nehádzal. Ak vieš uskladniť dve telá, pár objektívov, mal by si mať aj karty v nejakom organizéri, napr.
http://www.thepelicanstore.com/Pelican-0910-SD-Card-Case-1037.aspx
Ja som sa osobne nechal fotiť analógom, boli dvaja a dopĺňali sa. Staviť všetko na jednu kartu sa nevypláca, viď práve tento prípad.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa