Fórum » O TECHNIKE

Prechod z E420

mathos
2010-09-02 10:03:18+02
Dobrý deň pomaly začínam uvažovať o prechode z mojej E420 ktorú "trápim" pomaly už tretím rokom , ako najväčšiu nevýhodu u nej pozorujem v nižšom použiteľnom ISO-e.Fotím prevažne šport (nejake ukážky tu http://math0s.rajce.idnes.cz/ ) Ale akosi za začínam strácať vo výbere a neviem si odpovedať na niektoré otázky, či má cenu ostávať pri Olympuse kde si ani kúpov napr bazárovej E3 so šumom nejako extra nepomožem , alebo kúpiť nejake staršie telo od iného výrobcu (na značke mi absolutne nezáleží) kde by boli lepšie výsledky za slabšieho osvetlenia , tu vydím nevýhodu zbavenia sa kompletného "vybavenia " k Olymu a začínať zasa odznova. Máte nejake tipy na staršie možno aj bazárové fotoaparáty ktoré dosahujú lepšie výsledky ? Sám v tom mám trochu guláš :)

Marcel Rebro
2010-09-02 11:07:39+02
ak je problemom sum (vyssie ISO) tak sa obavam ze prechodom na iny 4/3 aparat si prilis nepolepsis ...

k odpovedi na tvoju druhu otazku : kolko si ochotny investovat a co je pre teba ´bazarovy aparat´? V bazare sa totiz da kupit aj Nikon D3 alebo Canon 1D ... ;-)

dodo_bb
2010-09-02 12:12:48+02
Aj ja by som odporúčal prejsť na značku s väčšími čipmi - C alebo N, Olyho sa zrejme zbavíš skôr či neskôr. V bazáre kúpiš všetko, treba si stanoviť limit a rozhodnúť sa, či staršie telo za menej alebo novšie telo za viac. Nemáš v exifoch údaje o použitom objektíve (neviem čím fotíš), preto sa ešte treba orientovať aj na objektívy - na podobné veci treba sklá minimálne 2,8 svetelnosť (a aj použiteľné na 2,8). Potom Ťa trochu prestane trápiť aj ISO a šum :-)))) Pozri si bazár na paladix.cz, je tam kopa všeličoho a dostaneš sa do obrazu čo sa týka cien.

misodk
2010-09-02 12:28:39+02
urcite lepsim riesenim je prechod. akurat by som nepozeral moc tie starsie tela (pokial nemyslis starsie FF). ak chces ozaj vecsi skok v ISO, pozeraj sa po novych modeloch, resp. bazarovych novych modeloch.
mna vyssie ISO nejak netrapi, nefotim moc pohyb za slabsieho osvetlenia, takze potom daj vediet, co vsetko mas na predaj :)

wayne
2010-09-02 13:19:42+02
ak mas nejake objektivy, mozno by si mal pockat photokinu, alebo nejaky dalsi micro4/3 model od olympusu, ktory (dufajme) bude mat aj hladacik.... ak nie, tak na tvojom mieste by som vzal nejaky ... hm napriklad Pentax K-x. nie je ovela vacsi ako oly, a ma relativne pouzitelne iso6400

Marcel Rebro
2010-09-02 13:38:54+02
príspevok od: wayne
ak mas nejake objektivy, mozno by si mal pockat photokinu, alebo nejaky dalsi micro4/3 model od olympusu, ktory (dufajme) bude mat aj hladacik.... ak nie, tak na tvojom mieste by som vzal nejaky ... hm napriklad Pentax K-x. nie je ovela vacsi ako oly, a ma relativne pouzitelne iso6400
pouzitelne ISO6400 ma LTT D3s ;-)

wayne
2010-09-02 14:14:40+02
príspevok od: Marcel Rebro
pouzitelne ISO6400 ma LTT D3s ;-)
no hej myslel som na web alebo 10x15 ;] s troskou PP sa to da (osobne skusenosti nemam, videl som len obrazky na dpreview)

misodk
2010-09-02 14:37:09+02
na zaklade tvojej otazky, som trosku pokukal net a je vysoko pravdepodobne, ze na tohtorocnej Photokine bude predstavena nahrada E-3, co by mala byt E-5. pokial motyka vystreli a zaroven to bude len 12mpix, ako hovoria rumors, mozno to bude so sumom lepsie. neviem ake mas skla, pokial mas svetelne zuika (14-54, 55-200) a uvazujes o prechode na APS-C, bude to dost nakladne, nakolko by bolo vhodne, aby si znovu investoval do svetelnych objektivov... bez tych prechod na APS-C nema velky vyznam.
okrem toho, podla toho co fotis, by ti odolnost E-3 / E-5 mohla byt vhod. uz len samotnych prechod z E-420 na E-3 by bol asi velmi radostny, na ISO ziskas asi iba 1EV ale zvysok je dost dalej..

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()