Ahojte.Chcem sa posunut dalej a zakupit vybavu na dlhsiu dobu mam na mysli objektivy a prislusenstvo,fotil som Petaxom ale ten nema ff preto zmena znacky.Fotim rozne akcie za slabeho svetla kde sa neda lepsie povedane nemozem pozit blesk.Fotim aj makro aj portret.Aku znacku kupit Canon,Nikon Canon ma skvely Canon EOS 5D mark II ale dost ma odradza af,je az tak zly ako ho opisuju.Canon ma EOS-1D Mark IV ale nieje to ff ale af ma uz porieseny.Nikon maD700 D3 a D3s ma mensie rozlisenie ale af ma skvely.Pri makre a portrete by som vyuzil mp ale na akciu za slabeho svetla potrebujem rychly af.V plane mam svetelne objektivy 24f1,4 85f1,2 135f2 200f2 a makro objektiv 100f2,8. Aky makroblesk pouzit? Canon aj Nikon ich ma ale ktory je natom lepsie. D3s -Canon EOS-1D Mark IV nieje ff alebo Canon EOS 5D Mark II co viac vyuzijem skvely af alebo mp pri mojom pouziti.Uvitam rady co vlastnia spomenute masinky.
nielen pre teba ale aj pre ostatných kolegov oznamujem, že pri zakladaní nového vlákna treba chvíločku počkať dať párkrát refresh stránky, lebo novozakladané vlákno tam bude určite.
teda netreba konať hneď v amoku a založiť ďalšie tri.
ako to suvisia znalosti s rozpoctom? Myslis, ze vedomosti a skusenosti sa daju kupit v supermarkete?
mllpo ,mas pravdu skusenosti nekupis preto som sa obratil o radu .Sice fotaky som mal moznost odskusat je to kratka doba aby si sa rozhodol.Poprosim uzivatelov co maju skusenosti ohladom fotenia a nie financovania.
ako to suvisia znalosti s rozpoctom? Myslis, ze vedomosti a skusenosti sa daju kupit v supermarkete?
Ok tak to napisem zrozumitelnejsie. Myslim ze ked si niekto kupuje najvyssie triedy fotakov a objektivov tak by uz mal o tom nieco vediet a nemal by mat problem sa rozhodnut na zaklade svojho zdraveho usudku.
Ok tak to napisem zrozumitelnejsie. Myslim ze ked si niekto kupuje najvyssie triedy fotakov a objektivov tak by uz mal o tom nieco vediet a nemal by mat problem sa rozhodnut na zaklade svojho zdraveho usudku.
OK, tak inak a zrozumitelnejsie: ak niekto kupuje vybavenie a ma hned od zaciatku rozpocet na najvyssiu radu, mal by si najprv preskakat zakladne rady aby sa nieco naucil? Neplati len pre fotografiu.
OK, tak inak a zrozumitelnejsie: ak niekto kupuje vybavenie a ma hned od zaciatku rozpocet na najvyssiu radu, mal by si najprv preskakat zakladne rady aby sa nieco naucil? Neplati len pre fotografiu.
A sorry kupovat si sklo typu 200/2 ked prd viem o foteni je hrozna blbost. Ale ja ti ju neberiem. Len ja si prasule co zarobim asi viac vazim. ;)
Skusenosti mam ale nie na techniku co tu opisujem tu som len skusal nieje lepsie si dat poradit ako dvakrat kupovat.
ROZHODNUTIE.
teda netreba konať hneď v amoku a založiť ďalšie tri.
no nemozete sa rozculovat, ze niekto ma vela penazi, ked na to ma nech sa paci, sak to mozno o rok preda...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa