Fórum » O TECHNIKE

Notebook pre Photoshop

vladohe
2010-09-05 12:13:29+02
Ahojte, prisiel cas na kupu notebooku, a chcel by som nieco co by zvladlo bezproblemov pracu vo photoshope + sem tam nejaku hru. Pre pracu v PS bude potreba asi kvalitnejsi display tak som zvedavy v com pracujete vy /zatial nehovorme o externom monitore ale o display v NB/ Cenova hladina cca 800eur bez dph / poprosim ziadny mac, acer a asus. Dakujem

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-05 12:17:57+02
Mozno toshiba...alebo radsej ja by som bral nejaky sony vaio... Vyber ten najdrahsi aky budes moct kupit :) Vacsinou je to tak, cim drahsie tym lepsie :)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-09-05 12:27:54+02
Čo sa týka značiek, tak určite vyberaj z Toshiba, Lenovo, DELL, alebo Sony. Skús si pozrieť napríklad TOSHIBA Satellite L505-13G.

inkubbus
2010-09-05 12:33:41+02
ja na notebooku fotky nerobim, ale ak by som mal na mac, tak idem do neho, ak nie tak sony vaio.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-09-05 14:56:04+02
displeje v ntb stoja všetky za figu, z tej ceny čo píšeš by som možno riešil hlavne niečo 13,3-14´ LCD nech sa to dobre nosí a s DVI výstupom kvoli monitoru (možno display port alebo HDMI ale cez to som to fakt neskúšal a neviem ako je to s obrazom) overené značky to istia.

conan7
2010-09-05 18:24:47+02
ani jeden. všetky majú TN panely.
možno s dvoma zatvorenými očami sony vaio rada s písmenkom F, čo sa začínajú ale od 1200 €

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-05 18:29:41+02
Ale tak da sa... poznam napr. cloveka co ma foto po 1x dokonca v most popular a ma len notebook. A dost fotky upravuje v Psku... Da sa...:)

conan7
2010-09-05 18:36:39+02
príspevok od: Cako
Ale tak da sa... poznam napr. cloveka co ma foto po 1x dokonca v most popular a ma len notebook. A dost fotky upravuje v Psku... Da sa...:)
ved jasné sa dá, ja stále upravujem na starom CRT nec, z jediného dôvodu že je na tom krajší obraz ako na mojom notebooku. vekový rozdiel ani ti neidem hovoriť. dá sa, ale ked to berieme trochu vážne tak ja trvám na tom, že TN panel bude najslabším článkom v systéme. môžeš fotiť do raw adobe rgb ked pri úprave to budeš mať posunuté, a nehovoriac o tom ked nakloníš hlavu tak vidíš odtiene inak :)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-09-05 18:42:05+02
príspevok od: conan7
ved jasné sa dá, ja stále upravujem na starom CRT nec, z jediného dôvodu že je na tom krajší obraz ako na mojom notebooku. vekový rozdiel ani ti neidem hovoriť. dá sa, ale ked to berieme trochu vážne tak ja trvám na tom, že TN panel bude najslabším článkom v systéme. môžeš fotiť do raw adobe rgb ked pri úprave to budeš mať posunuté, a nehovoriac o tom ked nakloníš hlavu tak vidíš odtiene inak :)
ak to bude upravovať na displeji notebooku tak to môže fakt fotiť aj do JPEG:D

JaroD.
2010-09-05 19:09:37+02
http://www.alza.sk/sony-vaio-f12m1-e-stribrny-d174452.htm

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-09-05 19:30:35+02
príspevok od: JaroD.
Sranda, že človek sem napíše limit 800,- € bez DPH a väčšinou mu potom ľudia píšu ponuky v úplne inej kategórii.

JaroD.
2010-09-05 19:37:36+02
príspevok od: Michal Matloň
Sranda, že človek sem napíše limit 800,- € bez DPH a väčšinou mu potom ľudia píšu ponuky v úplne inej kategórii.
Došetriť 200,-€ sa v tomto prípade určite oplatí, ja som riešil presne ten istý problém, limit som mal ešte menší a jednoducho som došetril.

mago
2010-09-05 20:01:41+02
príspevok od: JaroD.
co sa vybavy tyka, tak to hej...
ale osobne uprednostnujem mensie rozmery a radsej si dokupit normalny monitor. Osobne mam 13´ HP ProBook 4310s a PS na tom funguje v pohode, a to vacsinou nerobim s fotkami ale s grafikou, co povazujem pri takom formate A3+ za narocnejsie za HW, takze si myslim, ze nech kupis lubovolny notebook s dvojjadrom nejake 3,4 GB ram (vyssie frekvencie su +), lepsi by bol 7200rpm disk a ako bolo popisane DisplayPort alebo HDMI od dobreho vyrobcu, tak nic neskazis. Osobne si myslim, ze notebook je prenosne zariadenie a tak by som volil dlhsiu vydrz batere a mensiu a lahsiu konstrukciu...

dodo_bb
2010-09-05 21:00:44+02
A prečo vlastne chceš notebook? Za tie isté peniaze kúpiš oveľa výkonnejší stolný počítač s oveľa kvalitnejším externým monitorom a hlavne možnosťami na rozširovanie. Notebook má zmysel pre športového reportéra, ktorý musí 5 minút po skončení zápasu odosielať internetom fotky do redakcie...

conan7
2010-09-05 21:13:10+02
ked máš notebook na úpravu fotiek do 800 € potom prosím ťa daj mi naozaj vedieť, môj už odchádza, a ja si budem onedlho kupovať, ked mi poradíš ako províziu ti pošlem hned 50 € + flašu.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-09-05 21:17:49+02
príspevok od: conan7
ked máš notebook na úpravu fotiek do 800 € potom prosím ťa daj mi naozaj vedieť, môj už odchádza, a ja si budem onedlho kupovať, ked mi poradíš ako províziu ti pošlem hned 50 € + flašu.
No ja by som hlavne na úpravu fotiek neradil notebook. Ale to je nepodstatné, keď niekto má iba 800,- €, ktoré chce dať a chce notebook.

conan7
2010-09-05 21:20:45+02
No ja by som hlavne na úpravu fotiek neradil notebook. Ale to je nepodstatné, keď niekto má iba 800,- €, ktoré chce dať a chce notebook.
presne tak, zdielame rovnaký názor. jednoducho to je jedno si myslím.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-09-05 21:22:05+02
príspevok od: dodo_bb
A prečo vlastne chceš notebook? Za tie isté peniaze kúpiš oveľa výkonnejší stolný počítač s oveľa kvalitnejším externým monitorom a hlavne možnosťami na rozširovanie. Notebook má zmysel pre športového reportéra, ktorý musí 5 minút po skončení zápasu odosielať internetom fotky do redakcie...
dovolim si oponovař, mám 2-3 ročný PC a rozširovař sa ho už vobec neoplatí treba kupit pomaly cely nový dal som donho novu RAM, aj HDD (profi servis-sam som si to nemenil, samozrejme mi odišli nejaké ovladače a odvtedy blbne a musim si preinštalovat windovsa, proste fasa. 5 ročný notebook HP mi frči uplne v pohode nemá taký výkon ale aspon vnom neblbnu ovladace lebo to nie je skladačka x znaciek, dobry notebook je v dnes plnohodnotna masina rovnako ako stolny pc.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-09-05 21:27:56+02
príspevok od: Jozef Peniak
dovolim si oponovař, mám 2-3 ročný PC a rozširovař sa ho už vobec neoplatí treba kupit pomaly cely nový dal som donho novu RAM, aj HDD (profi servis-sam som si to nemenil, samozrejme mi odišli nejaké ovladače a odvtedy blbne a musim si preinštalovat windovsa, proste fasa. 5 ročný notebook HP mi frči uplne v pohode nemá taký výkon ale aspon vnom neblbnu ovladace lebo to nie je skladačka x znaciek, dobry notebook je v dnes plnohodnotna masina rovnako ako stolny pc.
To by som nepovedal. Stále sa viac oplatí poskladať si ho a pokiaľ tam nedávaš nič exotické, tak ti tam nemá čo blbnúť. A ešte je tu možnosť kúpiť si značkovú zostavu (teda nemám na mysli značky ako Shark a podobne, ale napr. Lenovo, DELL). Je to preto, že pri NB máš za vysokú cenu dosť nižší výkon a ešte si platíš aj za veci, ktoré by si normálne nepoužil, resp. použil iné, ako napr. monitor.

mago
2010-09-05 21:32:33+02
príspevok od: Jozef Peniak
jednoznacny suhlas, na rozsirovanie su drahe pocitace, hardware sa vyvyja tak rychlo, ze to je dnes pomerne problem, a to malo co mozes rozsirit urobis aj na NTB. Hoci aj pomocou ext. zariadeni. Malokto si vie vyskladat naozaj dobry PC. Tazke ked nejaky stolny tak tiez odporucam od kvalitnych vyrobcov, co ti dopredu naskladaju HW, ktory je navzajom aspon ako tak kompatibilny a daju ti k tomu aj prislusnu verziu BIOSu. Na druhej strane vykonovo za tie peniaze kupis lepsi desktop. Dalej som to uz popisal vyssie.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()