Ahoj, stala sa mi taka vec ze mi fotak mierne zmokol a nasledne umrel (eos 1000D). Bol vystaveny asi 2 minuty nepriamemu dazdu. Chcem sa spytat, kolko si vy dovolite vystavit vas fotak nejakemu dazdu, alebo mrholeniu. Podotknem ze som s nim nefotil, mal som ho pod pazou a bezal sa skryt.
450D a za mierneho mrholenia zatial bez problemov, raz som dokonca na neho vylial kavu ked bol na stole a prezil, samozrejme ked uz zmokne, tak ho treba vysusit, vybrat baterku a poriadne vsetko poutierat ...
ja som fotil za mierneho dazda , fotak ide dalej :) ani som ho nesusil. canon 500d. proste niektory kus v pohode vydrzi a niektory nie.
Čo konkrétne znamená to utesnenie? Všade som zatiaľ videl len ´čiastočne´ utesnený... to sú aj tie najvyššie rady? Nepredpokladám, že sa to dá ponoriť pod vodu...
ponorit pod vodu sa da kazdy predmet, na ktory posobi vo vektore rovnakom s gravitacnym zrychlenim sila, (skalarne) vasia ako tiaz kvapaliny vytlacnej objemom predmetu ...
neviem, ja mam 400d... a v takomto stave som s nim fotil este asi dve hodiny po incidente... ked som si daval cigo, tak som ho mal pohodeny v snehu, a to mi ho este aj lyziar \´vojel\´ snehom...
ponorit pod vodu sa da kazdy predmet, na ktory posobi vo vektore rovnakom s gravitacnym zrychlenim sila, (skalarne) vasia ako tiaz kvapaliny vytlacnej objemom predmetu ...
na fb by som dal tejto odpovede ze ´paci sa mi to´ :-)))
Fotil som cca hodinu v miernom dazdi so 7D a 24-105L zhruba 100 zaberov. Obcas som ho schoval, utrel kvapky rukavom a fotil dalej. Ziaden problem sa nevyskytol. Je to utesneny aparat aj objektiv tak, ako deklaruje vyrobca.
Ty aj niekedy rozmýšľaš čo sem píšeš, či sa len váľaš tvárou po klávesnici a windows spellcheck za teba dotvára slová? ur so... not funny ;/
ešte aj ty tu fandi tomu internetovému trollovi čo premeškal detstvo :)
ale tak fundovane ti odpovedal na presnu otazku :-))) a mna to celkom pobavilo :) odpoviem aj ja...ponorit mozes...ale nebude to bez nasledkov :) to je stavana tak na nejaky slabsi dazd..aby to hned neodislo...
ale tak fundovane ti odpovedal na presnu otazku :-))) a mna to celkom pobavilo :) odpoviem aj ja...ponorit mozes...ale nebude to bez nasledkov :) to je stavana tak na nejaky slabsi dazd..aby to hned neodislo...
prosím pána Boha aby som ja v takom veku a s deckom na krku nebol odkázaný na zvyšovanie si ega na nováčikoch na fóre o fotografovaní :) thx za odpoveď
Fotil som cca hodinu v miernom dazdi so 7D a 24-105L zhruba 100 zaberov. Obcas som ho schoval, utrel kvapky rukavom a fotil dalej. Ziaden problem sa nevyskytol. Je to utesneny aparat aj objektiv tak, ako deklaruje vyrobca.
mozem len potvrdit, priblizne 5 hodin nepretrziteho fotenia , ktore si preslo od mrholenia az po total lejak, na zaciatku som to utieral , predsa nie vzdy sa da verit tomu co sa pise, mno potom ma to nebavilo a nechal som ho na pospas osudu ... ziadny zamleny displey , zaroseny, proste nic fachci jak hodinky...
mozem len potvrdit, priblizne 5 hodin nepretrziteho fotenia , ktore si preslo od mrholenia az po total lejak, na zaciatku som to utieral , predsa nie vzdy sa da verit tomu co sa pise, mno potom ma to nebavilo a nechal som ho na pospas osudu ... ziadny zamleny displey , zaroseny, proste nic fachci jak hodinky...
Fuu, tak to si mu teda nalozil. Aspon viem, kolko si mozem trufnut nabuduce .. ;-)
prosím pána Boha aby som ja v takom veku a s deckom na krku nebol odkázaný na zvyšovanie si ega na nováčikoch na fóre o fotografovaní :) thx za odpoveď
Keď píšeš o korčuliach, vyzeráš pri tom inteligentnejšie a dôveryhodnejšie :) Ale jazyk tvojho kmeňa neovládam a odchádzam preč, takže ani negooglujem, nuže mi to buď preložíš alebo zostaneš nepochopený takým vidiečanom ako ja.
Keď píšeš o korčuliach, vyzeráš pri tom inteligentnejšie a dôveryhodnejšie :) Ale jazyk tvojho kmeňa neovládam a odchádzam preč, takže ani negooglujem, nuže mi to buď preložíš alebo zostaneš nepochopený takým vidiečanom ako ja.
Aj bezny plastak ako 1000D by mal nieco vydrzat. Skusal si vytiahnut baterku a fotak ususit? Mam 400D a ta si teda odskakala dost - dazd, sneh, mrznuca hmla...
Inak v tejto suvislosti mi napada jedna skvela fotka na oblubenej stranke juzaphoto.com: http://www.juzaphoto.com/eng/articles.htm :)
Odolnost voci vode
Inak v tejto suvislosti mi napada jedna skvela fotka na oblubenej stranke juzaphoto.com: http://www.juzaphoto.com/eng/articles.htm :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa