Fórum » O TECHNIKE

Novy Pentax

jake
2010-09-09 20:56:34+02
http://www.dpreview.com/news/1009/10090910pentaxkr.asp toto moze byt vcelku zaujmavy fotacik

FilipMino
2010-09-09 22:49:52+02
keď som si prezrel recenziu, hneď sa mi zapáčil.....typická Pentaxovská jednoduchosť, aspoň mne sa to tak zdá......na low-end super čas 1/6000, 6fps......chválim

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-09 23:06:14+02
príspevok od: FilipMino
keď som si prezrel recenziu, hneď sa mi zapáčil.....typická Pentaxovská jednoduchosť, aspoň mne sa to tak zdá......na low-end super čas 1/6000, 6fps......chválim
nie je to low end ale mid end :)

jake
2010-09-11 09:43:05+02
kedze som kedysi fotil s Pentaxom a mal som aj par kompaktov tak vzdy ma zaujmalo co sa v tejto znacke deje (okrem teda nikonu a canonu)

ALE VIDIM A PRESNEJSIE NEVIDIM NIC! Ani v Sk a ani v CZ , co su dovozcovia totalni MAGORI? Pentax by im mal podla mna rozhodne vziat zastupenia, nic neprezentuju, nic nekomunikuju - HROZA! Ako fotografa ma to jednoducho mrzi, ze takito onanisti takto neodborne robia takyto kseft. Pokial ale ovsem niekto viete ze sa cosi robi, dajte vediet. Rad by som sa pozrel aj na Pentax 645D.

Rastislav
2010-09-11 10:28:52+02
príspevok od: jake
kedze som kedysi fotil s Pentaxom a mal som aj par kompaktov tak vzdy ma zaujmalo co sa v tejto znacke deje (okrem teda nikonu a canonu)

ALE VIDIM A PRESNEJSIE NEVIDIM NIC! Ani v Sk a ani v CZ , co su dovozcovia totalni MAGORI? Pentax by im mal podla mna rozhodne vziat zastupenia, nic neprezentuju, nic nekomunikuju - HROZA! Ako fotografa ma to jednoducho mrzi, ze takito onanisti takto neodborne robia takyto kseft. Pokial ale ovsem niekto viete ze sa cosi robi, dajte vediet. Rad by som sa pozrel aj na Pentax 645D.
Situácia je asi trochu zložitejšia. Reklama niečo stojí a o to sa potom navýši cena výrobku. Kto chce cestu si nájde a ja som rád, že ponúkajú o to lacnejšie. A aj keby mali reklamy, vrátilo by sa im to cez drahšie ceny?Podľa mňa nie, lebo existujú predajcovia, najmä veľké zahraničné spoločnosti, ktoré nemajú problém znížiť ceny a od koho si slovák kúpi?Od lacnejšieho!A kto by mal zisk z reklamy?

zola
2010-09-11 11:12:57+02
pentax by mohol priniest radsej nejaky FF alebo aspon mirorless, lebo stale toci mo tom istom.

jake
2010-09-11 11:20:09+02
príspevok od: Rastislav
Situácia je asi trochu zložitejšia. Reklama niečo stojí a o to sa potom navýši cena výrobku. Kto chce cestu si nájde a ja som rád, že ponúkajú o to lacnejšie. A aj keby mali reklamy, vrátilo by sa im to cez drahšie ceny?Podľa mňa nie, lebo existujú predajcovia, najmä veľké zahraničné spoločnosti, ktoré nemajú problém znížiť ceny a od koho si slovák kúpi?Od lacnejšieho!A kto by mal zisk z reklamy?
aspon ale lementarny dobry web by mohli mat, to stoji minimum - ked si pozriem na odflaknuty www.pentax.sk tak niet co dodat

jake
2010-09-11 11:20:22+02
príspevok od: zola
pentax by mohol priniest radsej nejaky FF alebo aspon mirorless, lebo stale toci mo tom istom.
bude jedno aj druhe

Rastislav
2010-09-11 12:29:46+02
aspon ale lementarny dobry web by mohli mat, to stoji minimum - ked si pozriem na odflaknuty www.pentax.sk tak niet co dodat
Mohli by tam dať linky na zahraničné stránky najmä preloženú japonskú a pentaxphotogallery.com a aj to sľubované fórum prípadne možnosť si vytvoriť foto galériu. A hlavne dôvody prečo kúpiť práve ich značku.

Rastislav
2010-09-11 12:43:03+02
FF by bolo fajn, ale iba ak by sa zmestili do dobrej ceny, max. 1200€. Treba hlavne vyrábať to, čoho sa najviac predáva a ísť do projektov pre relatívne malý okruh zákazníkov sa neoplatí. Dobrá cena by ho rozšírila. Mirorless sú rovnako drahé ako najlacnejšie zrkadlovky, čudujem sa tým, čo ich kúpia.

zola
2010-09-11 14:24:11+02
bude jedno aj druhe
kedy? O tom na sa forach spekuluje roky. Som pentaxak od kinofilmu po digital, ale seriozne rozmyslam nad zmenou.

zola
2010-09-11 14:43:36+02
FF by bolo fajn, ale iba ak by sa zmestili do dobrej ceny, max. 1200€. Treba hlavne vyrábať to, čoho sa najviac predáva a ísť do projektov pre relatívne malý okruh zákazníkov sa neoplatí. Dobrá cena by ho rozšírila. Mirorless sú rovnako drahé ako najlacnejšie zrkadlovky, čudujem sa tým, čo ich kúpia.
podla mna nech je cena za FF rovnaka ako u konkurencie za podobnu konfiguraciu. Nech vsak je. Je to znakom vyspelosti a perspektivy znacky a ulahcuje aj predaj nizsich modelov. U pentaxu teraz nie je kam postupit. Ba vlastne je - do CNS. Mirrorless pri podobnom vykone ako zrkadlovky su ovela mensie a praktickejsie.

Artpraktik
2010-09-11 18:03:00+02
Situácia je ešte zložitejšia: Predáva sa nie len to čo je dobré, ale aj to, o čom sa hovorí. Vždy predá viac ten kto má užívateľsky prívetivejšie stránky, viac možností výberu v ponuke (nemyslím len tovar) a pravidelnú aktualizáciu, aktívne fórum, horúce tlačové správy, recenzie a predovšetkým spoluprácu s partnermi, ktorí ponúkajú to, čo sa neurobí vo ´vlastnej dielni´... To chce však viac času ako peňazí. Peniaze sú ale veľmi dobrá výhovorka. Počujem ju najmä od tých ktorým sa peniaze vyhýbajú viac ako iným. Pentax nie je až tak drahou značkou (a už vôbec nie zlou), aby sa nevyplatilo na Slovensku do podpory predaja investovať. Ak nie peniaze, tak aspoň ten čas. Ale zastúpenie nechcem kritizovať. Čas venovaný individuálnym mailovým odpovediam zákazníkov je obdivuhodný (aspoň čo sa týka mailov zverejnených aj na tomto fóre). Z takéhoto ´článku´ má však osoh spravidla len jednotlivec (pokiaľ ich teda niekto nezverejní)...

wayne
2010-09-11 19:37:40+02
mohol, ale to by spolu s FF musel mat kvalitne ne-vinetujuce objektivy na FF (aj ked nemam prehlad fakt kolko takych ma...) a nejake kvalitne f/2.8 alebo f/4 zoomy aby nalakal ludi... mirorrles by bodol, len ma trosku mrzi ze kazdy vyrobca deklaruje svoj system a nevznikne nieco ako spolupraca oly-pana aj na poli aps-c... vsak ale co by som nechcel :)

quaq
2010-09-11 21:09:10+02
príspevok od: Cako
nie je to low end ale mid end :)
The new K-r slots into the Pentax line-up between the entry-level K-x

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-11 21:13:11+02
príspevok od: quaq
The new K-r slots into the Pentax line-up between the entry-level K-x
neviem po anglicky dobre, ale asi sa chces hadat ze to nie je mid end :)

Pentax K-r mid-level DSLR to tam je

quaq
2010-09-11 21:14:00+02
inak nechápem že PENTAX inovuje entri level K-x -> K-r ktorý má z celej rady najlepšie výsledky dúfam že na fotokine predstavia niečo čo ma posadí prepytujem na riť, pôjdem si to osobne obhliadnuť

quaq
2010-09-11 21:30:26+02
takú strednú triedu by som si predstavoval so stavovím displejom a väčším hľadáčikom inak ostatné parametre ho do strednej triedy nepochybne posúvajú

bolek
2010-09-11 23:11:23+02
Nesuhlasim, reklama je dolezita. Moze byt zamerana na predaj ale aj na nove iformacie ci uz pre potencialnych uzivatelov Pentaxu, alebo tych, ktorí uz Pentax vlastnia. Tu o cenu ani nejde ak dobre cielena reklama zvysi predaj. Ak si niekto kupi Pentax telo nezotane urcite len pri jedom objektive a vstavanom blesku. Popri tom bude potrebovat aj nejaky ten batoh ci tasku, filter pripadne servis. Je treba jednoducho komunikovat s uzivatelom nie len jednym emailom za 14 dni s nejakou zvyhodnenou ponukou a cakat ci si dovozcu a predajcu najde niekto na nete. Ja som si tiez nekupoval moje K-xko u dovozcu aj ked mali najlepsiu cenu.
Tu na Slovensku informacie z prvej ruky chybaju, aspon podla mna.
Ukamenujte ma ked sa mylim.

ombreus
2010-09-12 00:18:40+02
presne tak, reklama je v dnesnej dobre dolezitejsia ako kvalita. dobry vyrobok bez reklamy nepredas ale zly ano. staci sa pozriet ako sa predavaju canony a nikony :D. exapro potrebuje jednoducho vytiahnut hlavu zo zadku, zaplatit dobreho trade marketera a tlacit a tlacit. mna ako uzivatela to tiez mrzi, ze stranka pentax.sk je totalny grc, zvlast ked zahranicne su dost dobre..

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()