Ahojte,
aký objektív by ste odporučili ako základný? Teda keby ste mali brať len jeden, aký by to bol?
Ja použivam širokouhlý 18-58, ale všimol som si, že veľa ľudí používa zoomy 18-200mm. Je dobrý nápad do toho investovať?
Ďakujem.
mno, fotil, ale mam teleobjektiv 70-300mm... (no nie je najkvalitnejsi) skor som myslel na to, ci 18-200mm moze uplne nahradit ten sirokouhly v rozmedzi 18-58. myslim ze v zoome s rastom ohniskovej rychlejsie spada svetelnost.
Hoci som sa pytal hlavne na to, aky zakladny objektiv pouzivate VY (to asi nebolo pochopene), mozno som sa mal opytat tak: z vasich skusenosti (moje su dost slabe), odporucali by ste mi radsej imvestovat do 18-200mm zoomu, alebo kvalitnejsieho 70-200mm?
ak chces vela cestovat a mas nikon tak zober 18-200 :) ak ti nevadi tahat so seboz dve skla...tak nejaku lepsiu 70-200 a zaklad nahradsi casom niecim inym :)
všetky 70-200vky sú na kvalitnej úrovni, či je to už sigma alebo tamron.
na nikon 70-200 zrejme nemáš lebo to je už úplne niekde inde čo sa týka ceny i kvality.
ale na druhej strane 18-200 od nikonu je veľmi slušné sklo a plusom je že vie byť širokouhlé.
takže riešiš už len dilemu svetelnosti.
70-200 sú skvelé sklá, sám som mal sigmu a bol som nadmieru spokojný...jediná nevýhoda je že nebudeš mať nič širokouhlé. ak si k tomu vezmeš nejaký širokouhlý seťák, máš vystarané. svetelný telezoom je na nezaplatenie.
Ak hovoríš, že máš 70-300, načo chceš kupovať 18-200 s rovnakou svetlosťou, ktorý bude mať z dvoch tretín spoločný rozsah s tým čo už máš? Radšej by som pouvažoval nad kvalitnejším záklaďákom, než nad dvoma veľmi podobnými objektívmi. Veľa ľudí tu na fôre si pochvaľuje Tamron 17-55/f2,8 rovnaká svetlosť v celom rozsahu a ostrý ako britva a ešte k tomu ťa vide lacnejšie než 18-200. Tiež sa chystám napísať Ježiškovi :)
Vdaka :) pomohli ste mi... mad 70-200 rozmyslam preto, lebo s tou 70-300 nie som velmi spokojny a chcel by som sa ho zbavit (ak sa podari), radsej by som bral nejaky s mensim rozsahom, ale jasnejsi, ale poziem aj na ten Tamron. vdaka.
Základný objektív
Hoci som sa pytal hlavne na to, aky zakladny objektiv pouzivate VY (to asi nebolo pochopene), mozno som sa mal opytat tak: z vasich skusenosti (moje su dost slabe), odporucali by ste mi radsej imvestovat do 18-200mm zoomu, alebo kvalitnejsieho 70-200mm?
na nikon 70-200 zrejme nemáš lebo to je už úplne niekde inde čo sa týka ceny i kvality.
ale na druhej strane 18-200 od nikonu je veľmi slušné sklo a plusom je že vie byť širokouhlé.
takže riešiš už len dilemu svetelnosti.
70-200 sú skvelé sklá, sám som mal sigmu a bol som nadmieru spokojný...jediná nevýhoda je že nebudeš mať nič širokouhlé. ak si k tomu vezmeš nejaký širokouhlý seťák, máš vystarané. svetelný telezoom je na nezaplatenie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa