Fórum » O TECHNIKE

monitor

dogo
2010-09-11 17:29:46+02
Zdravím, potrebujem poradiť s výberom monitoru. Viem čo som si vybral nepatrí medzi špičku, ale cenovo sú pre mňa dostupné... Jedná sa o dve modeli, no neviem sa rozhodnúť. Prvý je 23" EIZO EV2303WH - BK Eco View a druhý 23" DELL UltraSharp U2311H ... Ktorá je lepšia voľba? Ďakujem!

mago
2010-09-11 17:55:39+02
Tak toto tu bolo preberane asi tak milion krat... prosim pohladaj si... eskte k tomu si bol lenivy to napisat do toho googlu lebo ExtraHardware.cz robil test prave tychto monitorov...

Granko
2010-09-11 18:26:27+02
príspevok od: mago
Tak toto tu bolo preberane asi tak milion krat... prosim pohladaj si... eskte k tomu si bol lenivy to napisat do toho googlu lebo ExtraHardware.cz robil test prave tychto monitorov...
nič proti tebe, Martin, ale čítal som čosi takéto, hlavne tá prvý odstavec a posledná veta v ňom ma zaujala...tu is potom odporuješ...takže jeden meter, rovnaký prístup...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=5294&action2=showComment&commentId=116621#comments116621

mago
2010-09-11 19:19:34+02
nie tak uplne. totiz je tam jedna veta ´... mam pocit, ze tato otazka bola polozene spravne´, ktora ma kryje. Navyse tu uvadzam, ze sa jedna o duplicitnu temu. Co je urcite pravda lebo som to sam cital. Dalej by som mohol pokracovat tym, ze malokde najdes tak objektivny pohlad na knihu ako na monitor, konkretny priklad som dokonca uviedol. Naviac, uzivatel porovnava monitory inej cenovej kategorie. Myslim, ze sam vidis tento rozdiel.

Granko
2010-09-11 19:39:59+02
Nebudem sa doťahovať za slovíčka a riešiť, ktorá veta ťa kryje a ktorá odporuje a či človek rieši monitory rôznej cenovej hladiny alebo rovnakej. Písal si, že fóra sú tu od toho, aby sa ľudia radili. Kto si ten prvý odstavec prečíta, názor si urobí.
Vystúpil si proti človeku, ktorý odkázal autora otázky na google. Pritom tu ty sám si autora odkázal tiež na gúgláča. Prečo si nemal rovnaký postup - že si neodpovedal tak, ako tam, je mi záhadou. Bez ohľadu na to, či sa autor pýtal na monitor, či na knihu, pointa je tá istá a pritom je rozdielny prístup. Veď recenzie na knihy sú buď pod knihami samotnými v určitom kníhkupectve, dokonca i tú v článkoch bola recenzia na knihu na Lightroom.
V skratke - tvoj názor ti na to neberiem, za svojim si stojím. Len toľko som chcel, nič viac, nič menej. Pekný večer.

mago
2010-09-11 19:49:58+02
nuz, ako myslis. Ja v tom vidim rozdiel. Totiz ty si sa pozrel len na obecnu kategoriu, aj jedno je otazka aj druhe. A ja pouzil iny meter. Ale Aj skoda 105 aj mercedes SLS AMG je auto, ale nie to rovnake auto, to uznas, vsak? Takze podla dalsich znakov, co z otazky vycitas som si to zaradil do ineho policka. Niektore argumenty som uvadzal v predchadzajucom prispevku. Ale naozaj sa nemam chut hadat. Mozno som reagoval podrazdenejsie, to predsa zavisi aj od aktualnej nalady cloveka. Autorovi som poradil aspon web, kde si precita kvalitny test a za reakciu sa mu OSPRAVEDLNUJEM.
Aj ja prajem pekny zvysok dna.

haluzart
2010-09-11 21:40:09+02
http://extrahardware.cnews.cz/recenze-dell-ultrasharp-u2311h-test-e-ips-1920-1080-full-hd
http://extrahardware.cnews.cz/eizo-flexscan-ev2333w
ExtraHardware.cz je vážne skvelá stránka.Treba si to prečítať ( a možno aj 2-3 -krát:), zvážiť (ako sa hovorí:)/financie, vnútro:) osobné preferencie... A rozhodnúť sa sám, lebo najlepšia voľba je tá vlastná! Do finálneho výberu postúpili ´nádejní kandidáti´ a vzhľadom na určitú cenovú citlivosť v zásade nemôžeš spraviť úplne zlé rozhodnutie.

dogo
2010-09-12 08:24:22+02
díky

veronikaS
2010-09-12 16:33:24+02
he he tak teraz si mu dal :)) na forach aspon vidiet koho rady si treba brat k srdcu :)

veronikaS
2010-09-12 16:41:58+02
príspevok od: dogo
díky
ak by som aj ja mohla poradit tak Samsung P2370L 23´ je dobry a s najlepsou cenou na trhu, uz len pozri recenzie :)

haluzart
2010-09-12 20:24:35+02
díky
- ešte DODATEK:) zdá sa, že ten 23´ EIZO EV2303WH je len TN-panel! kdežto EV2333je S-PVA a ten je tak od 460€ a viac . tak pozor na to! Ten Dell je e-IPS. Spomínaný Samsung je zdá sa tiež TN. Takže asi trocha záleží či má byť monitor prioritne určený na foto a grafiku, alebo skôr všeobecné použitie filmy, hry, ´ofis´ a spracovanie foto je len jednou z činností. Osobe som zvolil http://shop.ephoto.sk/nec-multisync-p221w.html ale v čiernej. Ten biely je do 400€a a aj napriek tej STRÁAAAšnej odozve autíčka lietajú a guľky svištia okolo hlavy celkom slušne:) .... a jj aj nejakú tú fotku na ňom občas veľmi komfortne spracujem:) Ale zas nieje Full HD. Ak je limit postavený 300€ a len čosi viac a monitor má byť hlavne na fotky ja by som volil DELL. No snáď ešte poradia aj experti.UTFG nieje dľa mňa na fóre argument. Buď chcem poradiť, nasmerovať podeliť sa zo skúsenosťami alebo ....
mier všetkým, práci česť ... a robote pokoj:)

dogo
2010-10-21 08:34:55+02
Díky, aj ja som si všimol ze v testoch je EV 2333. Môžeš mi ešte prezradiť že aký rozdiel je medzi e-IPS a TN? Na monitore sa najviac má robiť grafika a foto ale nemám telku, takže na ňom budeme pozerať aj DVD. Proste bude to ťažný kôň. Samozrejme nevilučujem že časom pribudne aj telka...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-10-21 08:43:43+02
S Eiza by som vyberal v triede S, nie EV. EcoView ma sice S-PVA panel, ale ma menej trubis na podsvietenie, ako rada S. Prave v podsvieteni a elektronike je EIZO a NEC na spici.

haluzart
2010-10-25 20:01:16+02
Díky, aj ja som si všimol ze v testoch je EV 2333. Môžeš mi ešte prezradiť že aký rozdiel je medzi e-IPS a TN? Na monitore sa najviac má robiť grafika a foto ale nemám telku, takže na ňom budeme pozerať aj DVD. Proste bude to ťažný kôň. Samozrejme nevilučujem že časom pribudne aj telka...
Dodatek2 - ak je to ešte aktualne:)
http://www.youtube.com/watch?v=DP7C00BIzH8
pri IPS, PVA-M paneloch lepšie pozorovacie uhly a vernosť-presnosť farieb, velmi zjednodušene a laicky povedané (nejak hlbšie do toho aj tak nevidim:)
_ Na DVD by asi bolo fakt dobré FullHD (ja osobne by som ale pod 24 nešiel(toť už postarší človek:) Ja som uprednostnil práve tie foto-grafika faktory pri výbere a nelutujem (a celkom dobre mi tu nepriamo poradili aj na e-photo). A to aj napriek tomu, že moja foto-grafická ne-činnosť..:)) tvorí tak max. 15% času (zvyšok je web, media ....file management:) a pod.)

dogo
2010-10-27 09:33:30+02
díky moc...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()