Fórum » O TECHNIKE

Dobrý fotoaparát?

Mufi
2010-09-11 20:02:07+02
Zdravíčko, tak som si našetril nejaký ten halier a rozmýšľal som, že by som ho investoval do nejakého toho oného, fotoaparátu :) Vec sa má ale takto: neviem, podľa čoho sa dobrý fotoaparát vlastne vyberá? Úplne všetky skúsenosti, ktoré som s fotoaparátmi doteraz mal, zahrňujú len jeden lacný, čínsky, dovolenkoví kus, a ten ani nebol môj... Ak by to otázke pomohlo, fotoaparát by som potreboval napríklad k robeniu vlastných textúr k použitiu v digitálnej grafike (takže ak by vedel snímať na fakt veľmi malej škále veľkosti objektov, dosť by to pomohlo) ale aj k robeniu umeleckých fotiek len tak všeobecne... Podľa čoho sa teda vyberá dobrý fotoaparát? Viete o nejakom zaujímavom kuse v hodnote okolo tých 600 euro? Za odpovede vopred díky!

Palso
2010-09-11 20:07:54+02
Granko, vyberám si teba!

Palso
2010-09-11 20:11:22+02
K téme: Nepovedal si, či chceš kompakt, zrkadlovku alebo nejaký iný systém, nepovedal si na čo ho potrebuješ (textúry si nacvakáš pri dobrom svetle aj telefónom alebo akýmkoľvek lacným kompaktom). Neviem, čo konkrétne si máme predstaviť o ´robení umeleckých fotiek len tak všeobecne´. Treba na začiatok skúsiť prečíťať sekciu Fotoškola a Fotoškôlka na tejto stránke, sú tam aj rady pri kúpe. Taktiež je tu veľa tém ohľadom výberu fotoaparátu. Dostane sa ti nepríjemných reakcií o tom, ako zakladáš fórum o tisíckrát opakovanej otázke.

A za 600,-€ môžeš kúpiť nejaký zachovalý bazárový kus alebo entry zrkadlovku so setovým objektívom, prípadne základnou 50mm f/1.8. Za tú cenu ale nečakaj na začiatok zázraky.

Granko
2010-09-11 20:16:29+02
príspevok od: Palso
Granko, vyberám si teba!
ja nie som za 600jurošíkov, ja som neoceniteľný ;o))

4autor - čítaj, pozri témy vo fóre...minimálne raz za týždeň-dva sa tu niečo podobné rieši...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/nova-tema-vo-fore/
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/ako-spravne-polozit-otazku/

Granko
2010-09-11 20:37:21+02
a ešte aby som nebol za sviňúcha...
odpovedz si - bazár alebo nový? nejaký brutál kompakt alebo zrkadlo?
pokiaľ zrkadlovku, otvorím shop a vidím ceny...a suma ťa nepustí...
za 600€ máš Nikon D5000+18-55 objektív...alebo Canon 500D+18-55 tiež...plus k tomu brašňa asi za 20-40€ podľa výberu, však to v niečom nosiť treba...alebo nejaký Olympus, Pentax...v skratke - čokoľvek, čo ti padne do ruky ovládaním, ergonómiou a bude sa ti aj páčiť :o)

Mufi
2010-09-11 23:37:29+02
Díky, no čo presne chcem neviem ani sám - nevyznám sa v tom... Kompakt, zrkadlovka, nič mi to nehovorí, ale niekde začať treba... (Tá fotoškôlka napríklad znie dobre, zajtra si to prezriem)

Mufi
2010-09-11 23:40:20+02
Čo sa tých ´robení umeleckých fotiek len tak všeobecne´ týka, no neviem, ako inak by si to nazval ty?

Mufi
2010-09-12 00:18:32+02
A do tretice, textúri si rozhodne mobilom nenacvakáš

wayne
2010-09-12 01:30:49+02
najlepsi fotoaparat je ten, ktory mas prave so sebou! :) (©Chase Jarvis)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()