do objektivov su zaradovene rozne specialne prvky pre minimalizaciu optickych chyb, ale niekedy to moze byt aj ziadany efekt, ze?
viem, ze vznikaju v protisvetle, ALE AKY TO CHCE OBEJKTIV, AKO CLONIT, ALEBO AKO NAPOMOCT VZNIKU TAKYCHTO FOTOGRAFII (mozno aj software)? :)
dakujem
Charakter odleskov zalezi od prilis vela faktorov (poloha svetelneho zdroja, zaostrena vzdialenost, clona, pocet optickych prvkov objektivu....). Idealne je mat objektiv s co najlepsou odolnostou na protisvetlo a ak su odlesky ziadany efekt, pridat ich neskor v postprocessingu (kazdy lepsi graficky editor to ma medzi efektami).
Charakter odleskov zalezi od prilis vela faktorov (poloha svetelneho zdroja, zaostrena vzdialenost, clona, pocet optickych prvkov objektivu....). Idealne je mat objektiv s co najlepsou odolnostou na protisvetlo a ak su odlesky ziadany efekt, pridat ich neskor v postprocessingu (kazdy lepsi graficky editor to ma medzi efektami).
mozem sa este opytat, ako sa tomuto efektu hovori anglicky? aby som si to vedel lepsie dohladat, asi to nebude doslovny preklad.
odlesky - prasiatka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa