Fórum » O TECHNIKE

odlesky - prasiatka

supo_sk
2010-09-16 13:25:19+02
do objektivov su zaradovene rozne specialne prvky pre minimalizaciu optickych chyb, ale niekedy to moze byt aj ziadany efekt, ze? viem, ze vznikaju v protisvetle, ALE AKY TO CHCE OBEJKTIV, AKO CLONIT, ALEBO AKO NAPOMOCT VZNIKU TAKYCHTO FOTOGRAFII (mozno aj software)? :) dakujem

bear
- moderator
2010-09-16 14:01:05+02
Charakter odleskov zalezi od prilis vela faktorov (poloha svetelneho zdroja, zaostrena vzdialenost, clona, pocet optickych prvkov objektivu....). Idealne je mat objektiv s co najlepsou odolnostou na protisvetlo a ak su odlesky ziadany efekt, pridat ich neskor v postprocessingu (kazdy lepsi graficky editor to ma medzi efektami).

supo_sk
2010-09-16 14:04:28+02
príspevok od: bear
Charakter odleskov zalezi od prilis vela faktorov (poloha svetelneho zdroja, zaostrena vzdialenost, clona, pocet optickych prvkov objektivu....). Idealne je mat objektiv s co najlepsou odolnostou na protisvetlo a ak su odlesky ziadany efekt, pridat ich neskor v postprocessingu (kazdy lepsi graficky editor to ma medzi efektami).
mozem sa este opytat, ako sa tomuto efektu hovori anglicky? aby som si to vedel lepsie dohladat, asi to nebude doslovny preklad.

conan7
2010-09-16 14:09:44+02
príspevok od: supo_sk
mozem sa este opytat, ako sa tomuto efektu hovori anglicky? aby som si to vedel lepsie dohladat, asi to nebude doslovny preklad.
v PS - Filters-Render-Lens Flare

tomis.ales
2010-09-16 21:49:04+02
este mozes pouzit velmi shitny UV filter bez akychkolvek antireflexnych vrstiev. to tiez prida odlesky

supo_sk
2010-09-19 03:56:33+02
http://www.youtube.com/watch?v=UNKtFkX29IE

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()