Zdravím dámy a páni, chcem sa spýtať na váš názor na vypálené resp vadné pixely na snímači (vadu majú všetky fotografie na rovnakom mieste takže sa nejedná o šum ani o vadu displeja). Konkrétne sú vypálené dva pixely nad sebou mierne nad stredom. Je toto dôvod na reklamáciu alebo sa jedná o bežný jav? Ešte spomeniem že sa jedná o fotoaparát FujiFilm FinePix S1500
I see dead pixels...nejaké vypálené pixely má každý snímač. Fotoaparát by mal byť schopný sa s tým softvérovo vysporiadať a vypálené pixely dopočítať. Niekedy k tomu ale potrebuje dopomôcť. Skús pozrieť príručku.
Niektore fotoaparaty maju vstavanu funkciu pixelmaping (pozri navod, ci ju tam nenajdes), alebo ho umoznuje firemny softver. Inak je potrebne pristroj zaniest do servisu, kde takuto sluzbu vykonavaju.
To je normalne, vacsinou sa to ale prejavuje az pri vyssich ISO alebo pri dlhych casoch. Ja mam tiez jeden hot pixel, cerveny, a je na kazdej fotke. Ja to otazka jedneho kliku mysou. Ale aj tak to chcem dat spravit do nikonu, no neponahla to nejak, niekedy cez zimu to tam hodim.
A aby som ti vlastne odpovedal na otazku. Ak nemas vo fotaku funkciu ktora to dokaze vyriesit, tak to treba dat do servisu. Ak je fotak este v zaruke mali by to myslim spravit v ramci zaruky, aspon tak som to pochopil ked som sa informoval v nikone.
Vadné pixely na snímači
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa