Ahojte.
Premýšľam o kúpe lepšieho monitora na editáciu fotiek. Do oka mi padli dva modely. Sú to HP LP 2475W a EIZO S2243WH. HP má navrch, že je 24", Eizo "iba" 22". HP je S-IPS a Eizo je S-PVA. Ktoré by ste mi radšej odporučili ? Cena je takmer identická.
Ber Eizo, presne hento HP mam a ma trochu divoku cervenu. Tiez ide do cierneho clippingu rychlejsie ako TNka, ale ma perfektne prekreslenie v jasoch. Celkovo velmi pekny obraz, ktory sa moc neda porovnavat s sitnymi TN panelmi, ale uz by som ho nebral. A vela ludi sa stazuje na bzuciaci trafak a mrtve body. Ja som ale mal stastie:)
To ze Eizo je iba 22palec nevadi, rozlisenie maju rovnake. Ked si vsimnes, S-IPS technologia uz ide prec a S-PVA kraluje aj v najvyssich cenovych kategoriach.
A ešte jeden bonus som zabudol :D. Nevadí, že to budem napájať iba cez VGA (D-sub) ? Používať ho chcem ako externý monitor k notebooku, samozrejme kalibrácia bude tiež.
Som rád, že sme šťastie mali dvaja. Mám presne ten istý, trafo mi nebzučí, obraz mi veľmi dobre vyhovuje a tú červenú som si doteraz tiež nevšimol... A mŕtve body, to sú také čierne bodky? Lebo tie tiež nemám :-))) Ale doporučovať ho nebudem, lebo to by som si musel najskôr vyskúšať aj to EIZO, aby som vedel porovnať. Keď som ho kupoval, viac ľudí mi povedalo, že u EIZA sa veľa platí za značku, že porovnateľné parametre sú u HP lacnejšie...
heh mám Eiza S2243 wh som spokojný ale keď som ho zapol tak som sa zhrozil mal dosť ustrelené farby a vlastne používam len jeho 2 zobrazovacie módy vlastný a tex. Inak ostatne stoja za prd. sú tam dost presaturované farby asi aby ohúrili slepých alebo čo. K HP sa neviem vyjadriť ale myslím že už na 22 palcoch nieje najmenšie zrno (rozumej pri fotke) pri 1900 x 1200 neviem ako to ukáže na 24 Inak prechádzal som z CRT a nech sa na mna nikto nehnevá ale LCD ešte musí čo to doháňať.
Monitor na úpravu fotografií
To ze Eizo je iba 22palec nevadi, rozlisenie maju rovnake. Ked si vsimnes, S-IPS technologia uz ide prec a S-PVA kraluje aj v najvyssich cenovych kategoriach.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa