Ahojte priatelia. Viem, že je to omieľaná téma, ale je tento kúsok naozaj taký hrozný? povedzme v porovnaní s kitovou 18-55kou. Rád by som nejaký základný univerzál od krajiny po portrét bez nárokov na extrémnu kvalitu snímkov. Prípadne Váš typ náhrady v tejto cenovej relácii. ďakujem za rady, tipy, postrehy
Rozsah a rychlejsie zaostrovanie su jeho jedine vyhody nad kitovym objektivom. Upgradovat setak za tento objektiv nema velky vyznam, to si radsej dokup 85/1.8 USM. Budes mat dlhsie ohnisko a ovela lepsiu svetelnost (portrety, slabsie svetlo, sport).
bez narokov na extremnu kvalitu to bude dobra volba ;-) najpredavanejsi a asi aj najoblubenejsi zaklad je tamorn 17-50 ci uz s VC alebo bez...neviem po com ide canon...ale ten tamron sa v bazare da zohnat aj za 300...takze si zvaz ze co chces...
to bear: ja nemám ani ten seťák.bol som nikoňák a keď 50tka doslúžila (mal som k nemu len seťák 18-55), dostal som dobrú ponuku na dva canony 30d a keďže nie som megapixelista, tak som ich zobral. Mám ale len starý objektív k filmovej EOS 300vke 35-80 4-5,6 a s tým to je ozaj zlé. Navyše som sa 12 hodín trápil s kalibráciou AF (ale aspoň som sa niečo naučil). Inak som si prešiel pár foto s tým 17-85 tu v galérii a celkom sú fajn (ja viem...zmenšené, doostrené atd.)
to Karol S. : dík za povzbudenie
to viking81: No a ten Tamron samozrejme zvažujem, len to ma asi zasa čaká to AF-ko :-).
Urcite by som za tie prachy kupil radsej nieco ine napr. milion krat omielany Tamrom 17-50/2.8 ci uz so stabilizaciou, alebo bez. Mozno by stale za zvazenie sa poobzerat po nejakom pevnom skle v tejto cenovej kategorii. Ale samozrejme vzdy plati dvaja slovaci tri nazory :-)
Inak ten Tamron si je dobre pred kupou vypocut, urcite to stoji za to. Mozno sa raz moji vnuci doziju toho ze bude mat ´USM´ motor a potom uz naozaj nebude mat v tejto cenovej relacii konkurenciu. No a ked este vylepsia pouzite materialy bude to prve eLko od Tamronu, ktore sa bude predavat ako teple rozky :-)
Ja som nedavno presiel od canona 18-55 na Tamron 17-50 f/2,8 (bez stabilizacie) a som spokojny. ma pekny ostry obraz. Od clony 4,5 vyssie ma ostrostou zatial nesklamal ale na nizsich clonach je tiez fajn. Je to najlepsi objektiv aky som doteraz mal.
Malá podotázka. Tento canon vs SIGMA 18-125 1:3,8-5,6 ???
taka svetelnost ma zmysel akurat na dennom svetle, v interieri alebo v slabsom svetle tym vela neodfotis, to uz radsej fakt ten kanon 17-85 alebo tamron 17-50.
Canon 17-85
to Karol S. : dík za povzbudenie
to viking81: No a ten Tamron samozrejme zvažujem, len to ma asi zasa čaká to AF-ko :-).
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa