Ahojte, nemáte niekto skúsenosti s IR filtrom na canon PowerShot SX10? Nemám ešte skúsenosti s IR filrami ale páčia sa mi IR fotky. Neviem ale či je snímač dostatočne citlivý a či bude možné nastaviť dostatočne dlhú expozičnú dobu za pomoci CHDK?
A neviete poradiť, kde by som našiel nejak popísané používanie CHDK pre laikov :)
Ďakujem
Bez upravy snimaca ti IR fotenie neodporucam. Ako taku fotku urobis jednu z 1000 ato len za perfektnych svetelnych podmienok. Skusal som to s Canon G9 a az po prestavbe funguje IR tak ako ma. Vsetko so popisal vo fotoskole o Infrafotografii.
Ja len nechcem zakladať novú tému tak sa spýtam tu :-) V praxi sa používa aj kombinácia CPL a IR filtra??? čo je na tom pravdy?? Ďakujem :-)
Skusil som, nic svetoborneho som neziskal, tak to uz nerobim. Nesnazim sa robit z nicoho nieco. Aj ked moj fotak urobi infrafotku aj za dazda, vzdy je najlepsie fotografovat pri dobrom svetele a vyuzivat aj kontrast svetla a tienu. Kto foti IR dlhsie, uz vie, na akych motivoch to funguje dobre a kedy to bude len trochu zvlastnejsia CB fotka.
Ešte jedna otázočka ohľadne IR fotenia. Skúšal už niekto vyrobiť IR filter z vyvolaného neexponovaného filmu alebo z diskety? Na internete som našiel návody ako taký filter urobiť, skúšal som to ale fotky mali len červený nádych a vôbec sa to nepodobalo na fotky ktoré som videl s originálnym filtrom a neviem či som použil zlý film (disketu), alebo som mal len zle nastavený foťák alebo čo.
Ešte jedna otázočka ohľadne IR fotenia. Skúšal už niekto vyrobiť IR filter z vyvolaného neexponovaného filmu alebo z diskety? Na internete som našiel návody ako taký filter urobiť, skúšal som to ale fotky mali len červený nádych a vôbec sa to nepodobalo na fotky ktoré som videl s originálnym filtrom a neviem či som použil zlý film (disketu), alebo som mal len zle nastavený foťák alebo čo.
Ja som skúšal vyrobiť zlato z olova ale asi som mal zle nestrávené vyváženie bielej alebo čo.
Canon PS SX10 a IR filter
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa