Fórum » O TECHNIKE

Canon PS SX10 a IR filter

michal_lauko
2010-09-23 07:50:18+02
Ahojte, nemáte niekto skúsenosti s IR filtrom na canon PowerShot SX10? Nemám ešte skúsenosti s IR filrami ale páčia sa mi IR fotky. Neviem ale či je snímač dostatočne citlivý a či bude možné nastaviť dostatočne dlhú expozičnú dobu za pomoci CHDK? A neviete poradiť, kde by som našiel nejak popísané používanie CHDK pre laikov :) Ďakujem

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-09-23 08:53:29+02
Bez upravy snimaca ti IR fotenie neodporucam. Ako taku fotku urobis jednu z 1000 ato len za perfektnych svetelnych podmienok. Skusal som to s Canon G9 a az po prestavbe funguje IR tak ako ma. Vsetko so popisal vo fotoskole o Infrafotografii.

michal_lauko
2010-09-23 21:27:01+02
Ďakujem za reakciu. Články sú super, predtým som si ich nevšimol. Škoda, budem musieť vymyslieť asi niečo iné, foťák si zatiaľ nechcem zničiť :)

BraveCrow
2010-09-24 15:54:49+02
Ja len nechcem zakladať novú tému tak sa spýtam tu :-) V praxi sa používa aj kombinácia CPL a IR filtra??? čo je na tom pravdy?? Ďakujem :-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-09-24 16:00:17+02
príspevok od: BraveCrow
Ja len nechcem zakladať novú tému tak sa spýtam tu :-) V praxi sa používa aj kombinácia CPL a IR filtra??? čo je na tom pravdy?? Ďakujem :-)
Skusil som, nic svetoborneho som neziskal, tak to uz nerobim. Nesnazim sa robit z nicoho nieco. Aj ked moj fotak urobi infrafotku aj za dazda, vzdy je najlepsie fotografovat pri dobrom svetele a vyuzivat aj kontrast svetla a tienu. Kto foti IR dlhsie, uz vie, na akych motivoch to funguje dobre a kedy to bude len trochu zvlastnejsia CB fotka.

michal_lauko
2010-09-30 19:42:37+02
Ešte jedna otázočka ohľadne IR fotenia. Skúšal už niekto vyrobiť IR filter z vyvolaného neexponovaného filmu alebo z diskety? Na internete som našiel návody ako taký filter urobiť, skúšal som to ale fotky mali len červený nádych a vôbec sa to nepodobalo na fotky ktoré som videl s originálnym filtrom a neviem či som použil zlý film (disketu), alebo som mal len zle nastavený foťák alebo čo.

Marcel Rebro
2010-09-30 21:20:37+02
príspevok od: michal_lauko
Ešte jedna otázočka ohľadne IR fotenia. Skúšal už niekto vyrobiť IR filter z vyvolaného neexponovaného filmu alebo z diskety? Na internete som našiel návody ako taký filter urobiť, skúšal som to ale fotky mali len červený nádych a vôbec sa to nepodobalo na fotky ktoré som videl s originálnym filtrom a neviem či som použil zlý film (disketu), alebo som mal len zle nastavený foťák alebo čo.
Ja som skúšal vyrobiť zlato z olova ale asi som mal zle nestrávené vyváženie bielej alebo čo.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()