Takúto dilemu som riešil tiež. Vybral som si D90 a to hlavne kvôli objektívu 18-200mm keďže viem, že v blízkej budúcnosti určite nové sklo kupovať nebudem. Jediný problém ale je, že D90 zháňam už 3 týždne, a zatiaľ nič keďže za normálnu cenu ho tu nikde nemajú, tak čakám ďalej.
Minuly tyzden bola na bazosovi za 420 eur :) a myslim ze teraz ked vyjde D7000 budu plne bazare...
Urob si nejake zostavy-telo+skla od Canonu aj od Nikonu...Canon ma cenovo dostupnu 70-200/4,nikon dobry univerzal 18-200...Canon 35/2 pouzitelny pre FF,nikkor 35/1.8 len pre DX atd
To fakt uz ich tak vo velkom stahuju ? Ja cakam na vyjadrenie ku reklamacii 40D za co si chcem 50ku zaobstarat, 60 ku nechcem ani omylom... :D Minaju sa velmi rychlo ci este taky mesiac to vydrzi ?
nie že sa míňajú, mi sme predali posledné minulí týždeň a viacej skladom nemáme. Takže žiaden mesiac, žiaden týždeň, ani deň, proste už niesu. Ak budeš chcieť 50ku tak sa nahľadáš a ak ti niekto sľúbi že aj keď ju nemá ale že ju objedná proste klame lebo Canon mu ju už nedodá. Jedine dáky veľkosklad čo ju má ešte na sklade inak nieje šanca. Canon ich stiahol pred dvoma týždňami z ponuky. K 60ke, najskôr chyť do ruky a potom odsudzuj ;-) Po desiatich minútach s ňou som nenašiel nič čo by mi podstate vadilo. Jediné malé mínus je umiestnenie zadného otočného voliča a jeho tuhosť, nič viac. Oproti 50ke je ale podstatne zlepšená ergonómia a celkovo ten aparát pôsobí takým mohutným dojmom. Veľmi dobre sa drží v ruke
nie že sa míňajú, mi sme predali posledné minulí týždeň a viacej skladom nemáme. Takže žiaden mesiac, žiaden týždeň, ani deň, proste už niesu. Ak budeš chcieť 50ku tak sa nahľadáš a ak ti niekto sľúbi že aj keď ju nemá ale že ju objedná proste klame lebo Canon mu ju už nedodá. Jedine dáky veľkosklad čo ju má ešte na sklade inak nieje šanca. Canon ich stiahol pred dvoma týždňami z ponuky. K 60ke, najskôr chyť do ruky a potom odsudzuj ;-) Po desiatich minútach s ňou som nenašiel nič čo by mi podstate vadilo. Jediné malé mínus je umiestnenie zadného otočného voliča a jeho tuhosť, nič viac. Oproti 50ke je ale podstatne zlepšená ergonómia a celkovo ten aparát pôsobí takým mohutným dojmom. Veľmi dobre sa drží v ruke
Takže hovoríš, že si ani moc nepocítil plastovosť?
Si ma teraz vystrasil, ja som objednaval z fotoskody asi tak pre mesiacom, pred 3 dnami mi napisali ze im prisiel v tn den na sklad, to ma len o***avali a po tyzdni mi poslu mail ze sory nemame, ci?
Si ma teraz vystrasil, ja som objednaval z fotoskody asi tak pre mesiacom, pred 3 dnami mi napisali ze im prisiel v tn den na sklad, to ma len o***avali a po tyzdni mi poslu mail ze sory nemame, ci?
to ja ti už neviem či ho z niekade ešte zohnali, za fotoskodu vravieť nemôžem.
Ale ak hej tak len zo skladov, ale nie od Canonu priamo ten ich už nedistribuuje a ani eD´system ich už nemá
Diki za info, aj ked ma moc nepotesilo... Skusim brnknut znamemu co robi pre european. Vies ja sa vzdy snazim veci neodsudzovat, a verim ze na ergonomiu by som si zvykol, len ten plast a ten microadjustment to je to preco som chcel radsej 50D. A tiez to ze mam doma kopec CF kariet... A cena pokial viem je zatial o nejakych 200-250€ viac ako sa dal zohnat 50D. No vsak uvidim.
Posledne kusy Canon 50D sa daju este kupit na www.fotoplus.pl - seriozny obchod, sam tam obcas nakupujem. Inac zohnat ho bude za nejake tyzdne uz nerealne, ta ista situacia sa bude zachvilu tykat aj Nikonu D90.
tiez som tuto otazku nedavno riesil a poviem ti precotal som toho velmi vela (recenzie fora pouzivatelia jedneho a druheno fotaku) a rozhodol som sa pre canon 50D ktory som si aj kupil
-v neposlednej rade canon 50d sa radi do kategorie poloprofesionalnych dig. zrkadloviek a nikon 90d je taky stupienok medzi amaterskymi a poloprofesionalnymi..
Canon 50D či Nikon D90?
ale aby som odpovedal - od takej, kedy sa jej váha rovná minimálne hodnote rozhodnutia nastoknúť jej zásnubný prsteň ;o)
Ale ak hej tak len zo skladov, ale nie od Canonu priamo ten ich už nedistribuuje a ani eD´system ich už nemá
-v neposlednej rade canon 50d sa radi do kategorie poloprofesionalnych dig. zrkadloviek a nikon 90d je taky stupienok medzi amaterskymi a poloprofesionalnymi..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa