Fórum » O TECHNIKE

Kúpa prvej zrkadlovky

Indy
2010-09-25 13:29:58+02
Ahojte ! Chcela by som sa poradit ohladom kupy zrkadlovky . Bavi ma fotit , len nemam ziaden lepsi fotak a tak uvazujem o kupe nejakeho. Nevyznam sa nejak velmi do fotoaparatov a preto som sa chcela spytat ci by ste mi niekto nevedeli pomoct . Zasa je tu otazka ci Canon , alebo Nikon . Viem ze obidve znacky su dobre a asi by som sa mala pozerat na to co ocakavam od fotoaparatu a ktore moznosti preferujem . No ako som uz spominala nevyznam sa do toho a tak neviem v com je ktory fotoaparat lepsi . Co sa tyka Canonu tak vzdy sa mi pacili viac farby z neho nez z Nikonu (mozno je to blbost , neviem ?! ) , ale zasa co som pocula ze Nikon ma predsa len lepsie objektivy .No a samrozrejme si treba vyskusat ako sadne do ruky . Chcela by som sa zmestit do takych 1 000 € + - . Aka by bola najlepsia volba tela , objektivu … ? Pozerala som na nete Canon EOS 550D … Canon EOS 50D … Nikon 5000 … Nikon D90 … alebo aky je novy Nikon 7000 ? A samozrejme ako som spominala , nejaky dobry objektiv .

quintes
2010-09-25 13:37:37+02
no tu sa to zvrhne..

Granko
2010-09-25 13:39:01+02
a ktoré si si odskúšala, ako i sadne do ruky?

quintes
2010-09-25 13:42:30+02
kolega si šiel do jedného nemenovaného obchodu pozrieť zrkadlovku.. Opýtal sa predavača, nech mu o nej niečo povie. A jeho reakcia: ´zrkadlovku? Načo vám zrkadlovka. Tu si kúpte tento kompakt. Lepší zoom, viac mpix, no načo vám zrkadlo! Viete čo všetko vám k tomu treba? Objektívy meniť, filtre, statív, brašňu, no netreba vám zrkadlo. A pozrite tú cenu. 600 eur! Tu máte kompakt za 200 a budete spokojný! ´ tak kolega odišiel s dlhým nosom. To je predavač!

haplo602
2010-09-25 18:58:33+02
nikon d7000 ti asi do 1000e nevojde s objektivom. chod niekam do kamennej predajne a odskusaj si canon/nikon/pentax/sony ako ti sadnu do ruky, daj si vysvetlit ovladacie prvky na kazdom....

co sa tyka objektivov, dnes uz nieje nejaka vyrazne zla znacka, jeden zaostava v jednej oblasti, iny zase v inej. stale to mozes doplnat sklami od tretich vyrobcov (sigma, tamron, tokina ...).

ked zistis ktore telo ti lepsie sadne do ruky, kup si nieco od toho vyrobcu z bazaru ... na zaciatok staci a aspon ta nebudu trapit vyhodene peniaze ked sa netrafis :-)

simonross
2010-09-25 19:30:59+02
podla mna taky univerzal ... Nikon D90 + Nikkor 18-105, alebo potom priplatit a kupit Nikon D7000... jednym alebo druhym nic nepokazis

Dodo PO
2010-09-25 20:50:31+02
No, ja som si za soudruhov išiel kúpiť do trafiky benzín do zapaľovača. Predavač, starý pán mi hovorí: „A kamienky máte?“ Kúpil som.
Nato hovorí: „Cigarety vám nedochádzajú?“ Kúpil som.
Pokračoval: „A dnešnú tlač už ste čítal?“ No,... kúpil som, aj keď Rudé právo som nikdy nekupoval.
Už som vytiahol peňaženku, že idem platiť a starý pán hovorí: „Idú sviatky, pohľadnice máte?“ Rýchlo som zaplatil a namiesto východu som sa mu vtrepal do skladu.
Jednoducho, stará škola.

FilipMino
2010-09-26 11:10:58+02
EOS 500D + ospevovaný Tamron 17-50, myslím, že s tým sa do 1000eur zmestíš...

bonifacko
2010-09-26 11:26:56+02
príspevok od: Dodo PO
No, ja som si za soudruhov išiel kúpiť do trafiky benzín do zapaľovača. Predavač, starý pán mi hovorí: „A kamienky máte?“ Kúpil som.
Nato hovorí: „Cigarety vám nedochádzajú?“ Kúpil som.
Pokračoval: „A dnešnú tlač už ste čítal?“ No,... kúpil som, aj keď Rudé právo som nikdy nekupoval.
Už som vytiahol peňaženku, že idem platiť a starý pán hovorí: „Idú sviatky, pohľadnice máte?“ Rýchlo som zaplatil a namiesto východu som sa mu vtrepal do skladu.
Jednoducho, stará škola.
No sila!

Veliký, obrovský mnohopodlažní supermarket v USA, ve kterém dostanete všechno. Šéf přijímá nového prodavače, s tím, že jej vezme na den na zkušební dobu, aby viděl, jak se osvědčí. Po zavírací hodině si jej zavolá do kanceláře: ´Tak kolik jste dnes udělal obchodu?´ ´Jeden, šéfe.´ ´Cože!? Jeden? Naši prodavači udělají průměrné šedesát až sedmdesát obchodu denně! Co jste celý den dělal!? A kolik jste vlastně utržil?´ ´Třísta osmdesát tisíc.´ Šéfovi došla řeč. ´Tři sta osmdesát tisíc? Proboha, co jste prodal?´ ´No, první jsem prodal malinký háček na ryby.´ ´Háček na ryby? Za třísta osmdesát tisíc?´ ´Pak jsem zákazníka přesvědčil, že by si mohl vzít ještě i střední a velký háček. Pak jsem ho přesvědčil, že by si měl vzít i nějaký vlasec, prodal jsem mu tři pruty - malý, střední a veliký. Dal jsem se s ním do řeči, zeptal jsem se, kde bude rybařit. Povídal, že na mysu dvacet mil na sever. Tak jsem mu prodal ještě pořádnou větrovku, nepromokavé kalhoty a gumáky, protože tam dost fouká. Přesvědčil jsem ho, že na pobřeží neberou, tak jsme šli vybrat motorový člun. Pak jsem se ho zeptal, co má za auto - vylezlo z něj, že dost malé, člun by na něm nemohl odvézt. Tak jsem mu prodal ještě přívěs.´ ´A tohle všechno jste prodal člověku, který si přišel koupit jediný háček na ryby!?´ ´Ne. On původně přišel koupit vložky pro svoji ženu. Tak jsem mu navrhnul, že kdyľ si teda o víkendu nezašuká, že by si mohl zajít aspoň na ryby.´

quintes
2010-09-26 12:41:29+02
príspevok od: bonifacko
No sila!

Veliký, obrovský mnohopodlažní supermarket v USA, ve kterém dostanete všechno. Šéf přijímá nového prodavače, s tím, že jej vezme na den na zkušební dobu, aby viděl, jak se osvědčí. Po zavírací hodině si jej zavolá do kanceláře: ´Tak kolik jste dnes udělal obchodu?´ ´Jeden, šéfe.´ ´Cože!? Jeden? Naši prodavači udělají průměrné šedesát až sedmdesát obchodu denně! Co jste celý den dělal!? A kolik jste vlastně utržil?´ ´Třísta osmdesát tisíc.´ Šéfovi došla řeč. ´Tři sta osmdesát tisíc? Proboha, co jste prodal?´ ´No, první jsem prodal malinký háček na ryby.´ ´Háček na ryby? Za třísta osmdesát tisíc?´ ´Pak jsem zákazníka přesvědčil, že by si mohl vzít ještě i střední a velký háček. Pak jsem ho přesvědčil, že by si měl vzít i nějaký vlasec, prodal jsem mu tři pruty - malý, střední a veliký. Dal jsem se s ním do řeči, zeptal jsem se, kde bude rybařit. Povídal, že na mysu dvacet mil na sever. Tak jsem mu prodal ještě pořádnou větrovku, nepromokavé kalhoty a gumáky, protože tam dost fouká. Přesvědčil jsem ho, že na pobřeží neberou, tak jsme šli vybrat motorový člun. Pak jsem se ho zeptal, co má za auto - vylezlo z něj, že dost malé, člun by na něm nemohl odvézt. Tak jsem mu prodal ještě přívěs.´ ´A tohle všechno jste prodal člověku, který si přišel koupit jediný háček na ryby!?´ ´Ne. On původně přišel koupit vložky pro svoji ženu. Tak jsem mu navrhnul, že kdyľ si teda o víkendu nezašuká, že by si mohl zajít aspoň na ryby.´
to hej.. To je predavač. Made in juesej.. U nás to máme naopak.. :-)

bonifacko
2010-09-26 12:45:30+02
príspevok od: quintes
to hej.. To je predavač. Made in juesej.. U nás to máme naopak.. :-)
Je to relatívne. Neda sa to zovšeobecňovať.
Možno bol ´predavač´ malo motivovany. Ved si len pozri profesiu, kolko volnych miest je v obchode. A ako sa to maskuje, že napr.: manažer obchodu, vzťahový manažer a pod. A zvycajne im šéfuju ludia, čo sa tomu rozumeju ako hus petrželu. Mam svoje skusenosti o tom. Z banky.

viking81
2010-09-26 13:06:43+02
robil som v obchode a je to o tom ze na niektore vyrobky mas vyssi bonus respektive nejake bodove ohodnotenie ktore ti v konecnom dosledku zvysi premie...alebo je to dopredaj na ktorm je uzasny bonus alebo nieco ine....maloktory predavac respektive obchod je naozaj ´cestny´ a ide mu o to aby co najlepsie poradil...takze tak to je :) bohuzial musim povedat....

javelin
2010-09-26 14:57:59+02
príspevok od: viking81
robil som v obchode a je to o tom ze na niektore vyrobky mas vyssi bonus respektive nejake bodove ohodnotenie ktore ti v konecnom dosledku zvysi premie...alebo je to dopredaj na ktorm je uzasny bonus alebo nieco ine....maloktory predavac respektive obchod je naozaj ´cestny´ a ide mu o to aby co najlepsie poradil...takze tak to je :) bohuzial musim povedat....
Kolega zháňal lepší kompakt....nemusel byť zas zak malý , chcel jednoducho vyššiu triedu....ja som ho trocha namotal , nech si v Nay ošahá G11 alebo S90 , poprípade Lumix LX3....na...stovka hore dole , povedal som mu že z dovolenky bude mať pekné fotky nech kúpi hocijaký z nich.....telefonát...ty kokos neradil si zle , ale aj tak ma predavač namotal na zrkadlovku....vraj profi je profi a za tú cenu....no aspom môže fundovane pokecať s Milanom Bališom....:)))

jake
2010-09-26 16:08:20+02
Nakolko 1000,- eur je uz nejaky peniaz, tak osobne by som doporucil si kupit techniku, z ktorej sa da vychadzat aj do buducna.
Momentalne je vypredaj modelov Canon 50D a Nikon D90. Oba su vyborne fotaky a k nim sa da kupit aj jeden solidny zakladny toom a tym zacat.
Urcite by som tiezu vyskusal aj Pentax K7 v spojeni napr s Tamronom 16-55/2,8 II VC.

Skratka je viac moznosti a neobmedzil by som vyber len na Canon alebo Nikon. Pentax je seriozna znacka a ma co ponuknut v dobrej kvalite. Ono sice kazdy rozprava a uvazuje vzhladom na mnozstvo prislusenstva ale aj tak nakoniec fotis len s 2 ci 3 sklami a tu sa da fakt vyberat.
Osobne by som asi vzal toto na zaciatok:
http://www.megafoto.sk/Nikon/d90-18-105-vr
Canon 50D s 17-85IS - stoji to okolo 1000, eciek.
alebo Pentax K7 (ten sa da tohnat okolo 800,-Eur) a k nemu vybrat vhodne sklicko.

viking81
2010-09-26 16:26:34+02
mali bonus na olyho..alebo si predavac precital prospekt oly a docital sam tam tie keci o tom profi :D:D:D

Strana 1 z 1

Inzercia
  • AS AS2026-06-19 13:11:26.472728+02

• Asds Asds2026-06-19 13:11:21.162968+02

• A A2026-06-19 13:11:15.65837+02

• A A2026-06-19 13:11:11.410614+02

• aS aS2026-06-19 13:11:06.746077+02

• ()

• ()

• ()

• ()

• ()