Fórum » O TECHNIKE

Nečistota vnútri hľadáčika...

beejay
2010-09-27 05:33:03+02
Zdravím všetkých! V hľadáčiku som si všimol výraznú nečistotu, ktorá ma proste štve. Najhoršie na tom je, že ju odtiaľ nijako neviem dostať preč. Vyčistil som hľadáčik, snažil som sa prefúkať matnicu... ale tá potvora sa ani nepohne. Je možné, že sa dostala nečistota medzi matnicu a hľadáčik??? Ak ano, da sa to nejak dať do poriadku doma? Čo dosiahnem uvoľnením troch skrutiek pri hľadáčiku? P.S. Mám C 450D. Díky za všetky odpovede.

viking81
2010-09-27 09:32:04+02
no v hladaciku je vada malokedy :) ta potvora bude na matnici....respektive za matnicou...ak nepomaha fuknutie tak jedine zhodit matnicu...na youtube a na googli su navody...ak si na to trufas...ale ludo co dobabrali matnicu je neurekom :) a este par poznamok...nesnaz sa to cistit mehanicky :) na fotkach to nevidno...ak ti to tak strasne vadi...daj to vycistit do servisu a nic tam hlavne nerozoberaj...myslim ze v oblasti hladacika fotak meria expoziciu...ak si tam nieco dosahas tak je mozne ze ti to nebude dobre exponovat :)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-09-27 09:34:58+02
Matnicu odporucam davat dole len skusenym uzivatelom. Staci jeden dotyk a strati svoje opticke vlastnosti. Matnica obsahuje tisice mikrososoviek, ktore sa ditykom poskodia. Matnica vyzera potom ako zaspinena. V servise ti taku malickost urobia na pockanie.

duroslav
2010-09-27 09:45:54+02
Bol tu už veru jeden taký, ktorý si chcel čistiť matnicu a skončilo to založením vlákna o tom, že kto mu opraví pokazenú matnicu :-)))

Granko
2010-09-27 10:22:42+02
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=3127

beejay
2010-09-27 10:44:48+02
príspevok od: viking81
no v hladaciku je vada malokedy :) ta potvora bude na matnici....respektive za matnicou...ak nepomaha fuknutie tak jedine zhodit matnicu...na youtube a na googli su navody...ak si na to trufas...ale ludo co dobabrali matnicu je neurekom :) a este par poznamok...nesnaz sa to cistit mehanicky :) na fotkach to nevidno...ak ti to tak strasne vadi...daj to vycistit do servisu a nic tam hlavne nerozoberaj...myslim ze v oblasti hladacika fotak meria expoziciu...ak si tam nieco dosahas tak je mozne ze ti to nebude dobre exponovat :)
Nuz pravdepodobne to bude teda za matnicou... kedze mne idiotovi to nedalo a proste som musel so suchou vatovou tycinkou parkrat trochu pretriet matnicu v tom mieste, kde by mala byt ta potvora. Samozrejme som tym nic nedosiahol, akurat sa mi nejake vlakna zachytili na matnici. Nastastie sa mi ich podarilo odfuknut. No ale aj tak som sa do toho asi nemal sturat, teraz si budem nahovarat, ze matnica uz nie je 100%na. Asi sa na to vybodnem a pockam kym sa nazaspini poriadne a potom to supnem na precistenie do servisu.

viking81
2010-09-27 10:48:47+02
príspevok od: beejay
Nuz pravdepodobne to bude teda za matnicou... kedze mne idiotovi to nedalo a proste som musel so suchou vatovou tycinkou parkrat trochu pretriet matnicu v tom mieste, kde by mala byt ta potvora. Samozrejme som tym nic nedosiahol, akurat sa mi nejake vlakna zachytili na matnici. Nastastie sa mi ich podarilo odfuknut. No ale aj tak som sa do toho asi nemal sturat, teraz si budem nahovarat, ze matnica uz nie je 100%na. Asi sa na to vybodnem a pockam kym sa nazaspini poriadne a potom to supnem na precistenie do servisu.
rozumna volba :) nechaj tak...na nic nesahaj...a fot :) ked bude spinavy aj snimac...daj si to komplet precistit :)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()