dobrý deň...som tomáš a chodím do 1. triedy na grafika dig. médií a chcel by som si poriadiť nejaký foťák (teda moji rodičia)..no a kedže som začiatočnk mohli by ste mi poradiť aký by mi stačil a nejaké info o tom ? ďakujem...a ak by ste mohli písať mi na Tanierik123@azet.sk lebo pravdepodobne zabudnem,že som tu založil tému :) ďakujem
tela Nikon D3x a D3s a k tomu objektivy (Nikkor) :
- 12-24/2.8
- 24-70/2.8
- 70-200/2.8 VR II
- 200-400/4 VR II
- 24/1.4 G
- 35/1.4 G
- 50/1.4 G
- 85/1.4 G
- 135/2.0 DC
Mrco dal dobru radu, ked fotit tak s dobrou technikou, ale...
Ked chces seriozny nazor a chodis na skolu aku chodis tak by som urcite vyberal z strednej rady zrkadloviek - poloprofi, a to nieco s cim sa da nafotit viac menej vsetko. Je jasne, ze rozpcet treba tak 1200 az 1500 Eur. Ak chces radu, musis napisat rozpocet. To sa da potom strielat od nevidim do nevidim. Jasne deklaruj sumu a pribliznu predstavu.
Inac co mam skusenosti tak na skolach doporucuju techniku aj objektivy. Canon 60D, Nikon D7000, Pentax K7. To je vyborny zaciatok a k tomu treba objektivy z kategorie pevnych skiel a jeden zakladny zoom. Na vyber je vela, podla fotaku doberaj zvysok, tu sa isto najdu radcovia vsetkych druhov.
aký fotoaparát
aby si nezabudol, tak ti odporúčam nechať sa u(s)pokojiť obuškom...
- 12-24/2.8
- 24-70/2.8
- 70-200/2.8 VR II
- 200-400/4 VR II
- 24/1.4 G
- 35/1.4 G
- 50/1.4 G
- 85/1.4 G
- 135/2.0 DC
... myslim ze na prvy rocnik by to mohlo stacit
PS : korculovat sa vies?
Ked chces seriozny nazor a chodis na skolu aku chodis tak by som urcite vyberal z strednej rady zrkadloviek - poloprofi, a to nieco s cim sa da nafotit viac menej vsetko. Je jasne, ze rozpcet treba tak 1200 az 1500 Eur. Ak chces radu, musis napisat rozpocet. To sa da potom strielat od nevidim do nevidim. Jasne deklaruj sumu a pribliznu predstavu.
Inac co mam skusenosti tak na skolach doporucuju techniku aj objektivy. Canon 60D, Nikon D7000, Pentax K7. To je vyborny zaciatok a k tomu treba objektivy z kategorie pevnych skiel a jeden zakladny zoom. Na vyber je vela, podla fotaku doberaj zvysok, tu sa isto najdu radcovia vsetkych druhov.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa