Fórum » O TECHNIKE

odpalovanie blesku na dialku

pizvizdik
pizvizdik 2010-09-28 19:06:24+02
zdravim zhanam co najlacnejsie riesenie na dialkove odpalenie blesku s moznostou TTL merania (Nikon D80), naj z ebay ;) je toto realne riesenie? http://cgi.ebay.com/2-4GHz-Wireless-Remote-Flash-Trigger-Nikon-D80-R3M-/280552598701?pt=Camera_Camcorder_Remotes&hash=item41523cecad#ht_5258wt_1138

tomis.ales
2010-10-01 15:19:33+02
Akurat som ten link chcel sem hodit.
Nejde mi ale do hlavy ako mozem z fotaku nastavit rozne skupiny. Urcite nie cez CLS.

haplo602
2010-10-01 16:13:20+02
príspevok od: tomis.ales
Akurat som ten link chcel sem hodit.
Nejde mi ale do hlavy ako mozem z fotaku nastavit rozne skupiny. Urcite nie cez CLS.
no mne sa na tom paci to, ze konecne je viac skupin manualne dostupnych. cize ked pouzivam flashmeter tak nemusim behat medzi svetlami ale len si prepinam skupiny na vysialaci a odpalujem len danu skupinu :-)

compact
2010-10-01 18:11:31+02
Mozno trochu mimo dotaz zakladatela temy ale ja len a len dobre skusenosti aj s lacnymi odpalovakmi od cinanov. Svoje pouzivam uz 3 rok a max spokojnost. Mam uz aj nove a akurat dnes som skusal dosah a bol som prekvapeny ze to slo cez cele futbalove ihrisko co je cca 100m avsak uz hranicna vzdialenost..krok vzad uz neslo krok vpred a islo..... pritom vyrobca udava 30m. Mam taky pocit ze niekedy maju ludia prilis vysoke naroky na techniku a bohate by stacilo najobycajnejsie odpalovanie zvlast pri foteni vonku.

tomis.ales
2010-10-01 18:30:22+02
No ja mam lacne cinaky a tie maju realny dosah tak 15m, potom lepsie cinaky yongnuo, kde pisu dosah 100m a ked som ich testoval na otvorenom priestranstve, bol som v soku. Cez googel earth som nameral takmer 250m.

tomis.ales
2010-10-01 18:36:14+02
príspevok od: haplo602
no mne sa na tom paci to, ze konecne je viac skupin manualne dostupnych. cize ked pouzivam flashmeter tak nemusim behat medzi svetlami ale len si prepinam skupiny na vysialaci a odpalujem len danu skupinu :-)
Ved na to cakam cely cas kedy niekto pride s nejakou zaplatitelnou sumou za taketo inteligentne odpalovaky. Pocketwizard to ma za cca 250€ za kus a to je na mna vela + teda este ich kontroler s troma skupinami za 70€. to by mi robilo na 3 blesky takmer 1100€, co je brutal nemoralny.
No som zvedavy na prve testy toho Pixel Kinga ako to vlastne bude fungovat.Lebo zatial ako rozmyslam tak rozmyslam netusim ako sa to cez to menu da nastavit bez kontrolera ako ma Pocketwizard.

conan7
2010-10-01 20:11:19+02
ale vidíš, že hocijak sa okolo toho točíme, nakoniec vyjde výsledok, že tie PW nie nadarmo tolko stoja...

Daniel.U
2010-10-01 21:20:14+02
príspevok od: conan7
ale vidíš, že hocijak sa okolo toho točíme, nakoniec vyjde výsledok, že tie PW nie nadarmo tolko stoja...
poslanie PW je priniest na Canon to co ma Nikon zabudovane. Len ked uz to spravili, urobili to radiove. Preto aj Nikon verzia dlho ani neexistovala lebo ju nebolo treba

conan7
2010-10-01 21:31:57+02
príspevok od: Daniel.U
poslanie PW je priniest na Canon to co ma Nikon zabudovane. Len ked uz to spravili, urobili to radiove. Preto aj Nikon verzia dlho ani neexistovala lebo ju nebolo treba
hej chápem. viem o tom. ale ako to už dlhšie sledujem, je niečo čo PW nemá čo mu chýba? to nahlas rozmýšlam, moje sprostejšie ja ma chce ukecať na kúpu, snažím sa odolať.

compact
2010-10-01 21:39:59+02
príspevok od: conan7
Jasne ze nie nadarmo tolko stoja.... otazka je ci to clovek potrebuje.... ci ma tolko penazi a ci je ochotny tolko priplatit za pohodlie... na amaterske ucely je to vyslovene luxus ... ine je ak sa tym uz ktosi zivy a je nutne aby vedel rychlo pracovat. Co sa tyka dosahu u mojich cinskych tak prikladam jednu ilustracnu fotku...

conan7
2010-10-01 22:21:23+02
príspevok od: compact
Jasne ze nie nadarmo tolko stoja.... otazka je ci to clovek potrebuje.... ci ma tolko penazi a ci je ochotny tolko priplatit za pohodlie... na amaterske ucely je to vyslovene luxus ... ine je ak sa tym uz ktosi zivy a je nutne aby vedel rychlo pracovat. Co sa tyka dosahu u mojich cinskych tak prikladam jednu ilustracnu fotku...
presne. mám na to na vlas rovnaký názor. preto som ešte nekúpil :)))))))

compact
2010-10-01 23:04:17+02
Ja si myslim ze kupou lacnejsieho by si nic nepokazil pokial vyslovene nenatrafis na blby typ. Ak ti to bude vyhovovat tak usetrene peniaze mozes investovat do lepsieho skla... ak uz teda nemas tie najlepsie :) Inak taka zaujimavost asi pred rokom som fotil na svadbe nocne fotky s tymi cinskymi odpalovakmi a vysli mi podla mojho nazoru celkom pekne fotky... tento rok som sa spolahol na TTL komunikaciu medzi 580kou a 430kou a vysledok bol taky ze polovicu fotiek som radsej ani neodovzdal ..... asi to s tym TTL neviem :)

conan7
2010-10-01 23:52:57+02
príspevok od: compact
Ja si myslim ze kupou lacnejsieho by si nic nepokazil pokial vyslovene nenatrafis na blby typ. Ak ti to bude vyhovovat tak usetrene peniaze mozes investovat do lepsieho skla... ak uz teda nemas tie najlepsie :) Inak taka zaujimavost asi pred rokom som fotil na svadbe nocne fotky s tymi cinskymi odpalovakmi a vysli mi podla mojho nazoru celkom pekne fotky... tento rok som sa spolahol na TTL komunikaciu medzi 580kou a 430kou a vysledok bol taky ze polovicu fotiek som radsej ani neodovzdal ..... asi to s tym TTL neviem :)
ja som skúšal elinchron skyporty. vieš problém je niekedy v tých časoch do 1/250 s. to sa mi nepáčilo. hoci nepotreboval som často rýchlejší čas, ale predsa to niekedy chýbalo. ten high speeed sync. uvidíme :))))))))

compact
2010-10-02 09:47:28+02
To trochu otravuje aj mna ale vzdy to slo nejak spravit.... viac mi to vadi pri dlhom ohnisku kde aby som udrzal 200mm potrebujem kratsi cas..... ale tak hold zvykol som si vtedy pouzit stativ :)

tomis.ales
2010-10-02 10:39:40+02
príspevok od: Daniel.U
Ale Canon ma tiez obdobu CLS uz v tele, ale nema 2 skupiny ale az 3, zato ale sa nedaju nastavit blesky na manual ale funguju iba v TTL mode s moznostou kompenzacie.

bear
- moderator
2010-10-02 14:31:57+02
Ale Canon ma tiez obdobu CLS uz v tele, ale nema 2 skupiny ale az 3, zato ale sa nedaju nastavit blesky na manual ale funguju iba v TTL mode s moznostou kompenzacie.
na 60D je mozne riadit nastavovat vykon blesku kompenaciou v E-TTL, alebo manualne. Ale daju sa nastavit len 2 skupiny bleskov (3 ak interny blesk pocitas tiez ako zvlast skupinu)

tomis.ales
2010-10-02 19:45:04+02
príspevok od: bear
na 60D je mozne riadit nastavovat vykon blesku kompenaciou v E-TTL, alebo manualne. Ale daju sa nastavit len 2 skupiny bleskov (3 ak interny blesk pocitas tiez ako zvlast skupinu)
Kamarat ma 7D. Tam su tri skupiny mimo vstavaneho blesku. Ale neni tam nastavenie na manual, len TTL. Ak si dobre pamatam. Takze som teraz zmateny, mozno sa mylim. Ale urcite sa mu na to pozrem.

bear
- moderator
2010-10-02 20:59:31+02
Kamarat ma 7D. Tam su tri skupiny mimo vstavaneho blesku. Ale neni tam nastavenie na manual, len TTL. Ak si dobre pamatam. Takze som teraz zmateny, mozno sa mylim. Ale urcite sa mu na to pozrem.
So 7D som sa velmi nehral, ale da sa to:
Flash mode treba prepnut na manual: strana 128 uzivateskej prirucky:
http://lensprotogo.com/media/Canon7DManual.pdf

dramatiq
2010-10-04 11:48:09+02
mne islo hl o to aby som mohol ist na velke clony (1,8-4,0) pri dennom svetle a tym padom na daleko vyssie x-sync casy, a to sa s normalnymi odpalovacmi neda.. lacne to naozaj nie je a vyse pol roka som to zvazoval. Podla mna je dost mozne ze ten PW skupinovy kontroler bude funkcny aj na Kingoch (to by bola celkom sranda)

aerov
2010-10-09 14:02:42+02
http://cgi.ebay.com/RF-602-2-4GHz-Wireless-Remote-Flash-Trigger-CANON-/250600452752?pt=Camera_Camcorder_Remotes&hash=item3a58f37290
bral by som asi toto. ako je to s poštovným? koľko ma bude stáť cesta? ďakujem:)

Granko
2010-10-09 14:07:16+02
máš tam Free shipping...na to nepotrebuješ vedieť anglicky, aby si zistil, koľko ťa budestáť ´cesta´...

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()