Fórum » O TECHNIKE

odpalovanie blesku na dialku

pizvizdik
pizvizdik 2010-09-28 19:06:24+02
zdravim zhanam co najlacnejsie riesenie na dialkove odpalenie blesku s moznostou TTL merania (Nikon D80), naj z ebay ;) je toto realne riesenie? http://cgi.ebay.com/2-4GHz-Wireless-Remote-Flash-Trigger-Nikon-D80-R3M-/280552598701?pt=Camera_Camcorder_Remotes&hash=item41523cecad#ht_5258wt_1138

tomis.ales
2010-09-29 21:40:37+02
príspevok od: Daniel.U
pokial som to ja dobre pochopil, tak do dokaze odpalovat dva blesky v roznych rezimoch. Na prijimaci sa nastavuje master alebo slave. Dva prijimace ale nemam, nemam to ako vyskusat. Mozes ale dat prvy blesk na master commander ako keby bol na tele a ostatne uz idu na cls. Spolahlivost odpalov nemam dobre overenu. Meria dobre, ale stalo sa mi, ze aj neodpalil. Neviem, ale ci a kolko krat to bolo kvoli nenabitemu blesku.
Prave ja som to pochopil ze to nedokaze odpalovat blesky v roznych rezimoch, vzdy strelia rovnako. Treba precitat testy. Ja som uz daky cital, ale to Nikon verzia este ani nebola a aj tak si to uz nepamatam. Ak nezabudnem, tak pozriem zajtra.

Daniel.U
2010-09-29 21:48:26+02
príspevok od: tomis.ales
Prave ja som to pochopil ze to nedokaze odpalovat blesky v roznych rezimoch, vzdy strelia rovnako. Treba precitat testy. Ja som uz daky cital, ale to Nikon verzia este ani nebola a aj tak si to uz nepamatam. Ak nezabudnem, tak pozriem zajtra.
ide o to, ze sa to chova uplne ako keby bol blesk na tele. Je to TTL kabel bez kabla. Dokonca to aj zoomuje hlavu na dialku. Ja to nepovazujem za nahradu CLS, ale je to dobra vec ked mas osvetlovaca a nemusis davat pozor kde mas cidlo a ci neni za rohom

tomis.ales
2010-09-30 19:48:51+02
ide o to, ze sa to chova uplne ako keby bol blesk na tele. Je to TTL kabel bez kabla. Dokonca to aj zoomuje hlavu na dialku. Ja to nepovazujem za nahradu CLS, ale je to dobra vec ked mas osvetlovaca a nemusis davat pozor kde mas cidlo a ci neni za rohom
Takze recenziu som cital a je to tak ako som tvrdil, ze to nema skupiny. Cize vyuzitie velmi obmedzene, aspon pre mna. Ale urcite sa najdu situacie ked staci jeden blesk(skupina bleskov). Bez pomocnika mi ale staci moj 10m TTL kabel.

http://www.insidetheviewfinder.com/pixel-tr-331-wireless-ttl-flash-trigger-review/
Ked to vymakaju a bude to mat skupiny budem prvy co to kupi. Ale nie tie nove pocketwizardy za 250€/kus! Pekne Cinu za 50€.

conan7
2010-09-30 19:54:12+02
ty to máš? daj vedieť ako ti funguje, už jeden chalan tu kupoval jemu to išlo fajn. povedz niečo o tom.

dramatiq
2010-09-30 20:30:32+02
príspevok od: martin
http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=101 uz robia aj Kinga:)..napadne sa to podoba na PW. Ale ja podla stranky jakerumors cakam na nikonacke blesky v ktorych bude uz radio zabudovane:)). BTW...ako si spokojny s tym TR-331? Kym som nenastrkal peniaze inde, vazne som nad tym premyslal.
podoba je fakt az zarazajuca :) som zvedavy na cenu a SW podporu, kedze som prednedavnom investoval do PW flexTT5

conan7
2010-09-30 20:33:17+02
príspevok od: dramatiq
podoba je fakt az zarazajuca :) som zvedavy na cenu a SW podporu, kedze som prednedavnom investoval do PW flexTT5
ved cena je tu:
http://www.gadgetinfinity.com/product.php?productid=17460&cat=0&page=1

IceDive1
2010-09-30 20:35:57+02
príspevok od: conan7
ty to máš? daj vedieť ako ti funguje, už jeden chalan tu kupoval jemu to išlo fajn. povedz niečo o tom.
Podla toho co mi Daniel hovoril tak to funguje dobre. No a za tu cenu sa to rozhodne viac oplati ako PW. Mam takeho tusaka ze za PW bude musiet prehodnotit coskoro svoju fin.politiku.

conan7
2010-09-30 20:59:50+02
príspevok od: IceDive1
Podla toho co mi Daniel hovoril tak to funguje dobre. No a za tu cenu sa to rozhodne viac oplati ako PW. Mam takeho tusaka ze za PW bude musiet prehodnotit coskoro svoju fin.politiku.
hej najprv som strielal potom pýtal. prečítal som. ale čo povieš na tie skupiny čo písal tomis? tak nie je to tak ideálne, ked nemôžeš kombinovať že jeden blesk TTl druhý M.

Daniel.U
2010-09-30 21:02:42+02
príspevok od: conan7
podla navodu, z ktoreho sa neviem vysomarit by to malo vedet odpalovat viac ako jeden blesk v roznym rezimoch. Doslova sa tam pise: Slave features support multiple Nikon flashes for a variety of creative flash CLS system.

Mne sa to paci ako to funguje, najlepsie vyuzitie to ma podla mna v dave ludi kde sa ti osvetlovac moze postavit ja neviem na druhu stranu podia a mozes slobodne cvakat. Nemam ale otestovanu spolahlivost odpalov. SKusal som to len v miestnosti, Tam sa to chovalo dobre az na par cvakov, kedy neviem ci nebol skor nenabity blesk lebo to nie, ze by nebliklo vobec, ale bliklo slabo malo. Samozrejme, ze vzhladom na zlozitu komunikaciu sa moze nieco aj stratit.

Daniel.U
2010-09-30 21:06:47+02
a ked sa naserem, prikupim este jeden prijimac. Ved to islo z Honkongu len 5 dni

conan7
2010-09-30 21:10:21+02
fúúú ja sa vo vašom nikoňáckom CLS vôbec nevyznám, ale nie je to ten spôsob, že tie ostatné blesky sa odpália podla záblesku? ja neviem len sa pýtam. a nedopaluje to odpalovač. chápeš čo chcem povedať však?

ako velmi ma lákajú tieto odpalovače, možno prekonám aj platonickú lásku voči PW :)))) už mám jedného člena v TT, kto by mi ukázal CZ planar T 50 f1.4, tak možna pozvem ťa na obed a ukážeš mi tie odpalováky :))))))))

haplo602
2010-09-30 22:03:19+02
njn ... ja mam cactusy v4 (1+2). blyska to na cca 35 metrov uplne spolahlivo. problem maju, ked su prijimace prilis blizko seba (napriklad 2-3 v jednom softboxe by mohol byt problem).

jediny problem ktory maju vsetky tieto systemy, max sync je nejakych 1/250 co je pre mna kusok malo :-) (neplette sem FP/HSS, to je nieco ine ako klasicky sync time).

Daniel.U
2010-09-30 22:45:59+02
ja som tu lasku k PW uz prekonal, 500 euro je fakt trochu moc. Na druhej strane zas treba povedat, ze spolahlivost je na nezaplatnie. Tazko ju je vsak na vyrobku potvrdit alebo vyvratit. Ukazem ti odpalovace co by nie.

Daniel.U
2010-09-30 22:49:37+02
ja mam aj cactusy V4 a nechceli bliskat v pomerne malom kostole ked sa priamo nevideli. Tak isto blbli aj vonku, ked som skoval blesk za kamen. Je to dobra vec na atelier. Spominane flashguny maju FP do 1/8000.

haplo602
2010-09-30 23:05:42+02
ja mam aj cactusy V4 a nechceli bliskat v pomerne malom kostole ked sa priamo nevideli. Tak isto blbli aj vonku, ked som skoval blesk za kamen. Je to dobra vec na atelier. Spominane flashguny maju FP do 1/8000.
fp ti je na dve veci ak ho bud radio alebo fotak nepodporuju (v mojom pripade oba). preto ma vzdy vytaca, ked 99% radio odpalovacov dava max sync 1/250 (niektore dokonca len 1/180) a pritom stoja2x tolko co cactusy.

skusal som blyskat v dome (vzdialenost asi 12 metrov) a odstupil som do izby tak, ze som videl zablesk na stene, ale blesk som nevidel. vsetko fungovalo. ked som to ale skusal na max vzdialenosti (odstupil som za roh domu) tak to neslo. ono s cinanmi je problem vystupna kontrola kvality (ziadna). asi som mal stastie na dobre kusy.

tadzesi
2010-10-01 09:11:06+02
Sync time je zalezitost fotoaparatu a nie odpalovaca. Mne tiez robili cinske odpalovace problem pri 1/200 ci 1/250. Zalezalo ako su natesno nasrubovane v kolajnickach. Ked som ich prepojil cez kabel z telom fotaku (D300) tak som v pohode dostal syn 1/250.

Radiovo odpalovanie systemaky som prestal pouzivat z dovodou ake pise Daniel.U.

haplo602
2010-10-01 09:42:15+02
príspevok od: tadzesi
Sync time je zalezitost fotoaparatu a nie odpalovaca. Mne tiez robili cinske odpalovace problem pri 1/200 ci 1/250. Zalezalo ako su natesno nasrubovane v kolajnickach. Ked som ich prepojil cez kabel z telom fotaku (D300) tak som v pohode dostal syn 1/250.

Radiovo odpalovanie systemaky som prestal pouzivat z dovodou ake pise Daniel.U.
vobec nie ... pozri si napriklad odpalovace ponukane v ephotoshope ... napriklad fomei tr-10d, max sync 1/200s uvadzaju. samotny vyrobca uvadza max sync ´len´ 1/200. jasne ze fotak ma nejaky max sync time. ale ked odpalovac oficialne nepodporuje ani ten, tak to je problem. zase vyrobcovia TTL odpalovacov skryvaju max sync time za HSS sync time (napr pixel knight), co je nieco ine.

tadzesi
2010-10-01 09:57:53+02
príspevok od: haplo602
vobec nie ... pozri si napriklad odpalovace ponukane v ephotoshope ... napriklad fomei tr-10d, max sync 1/200s uvadzaju. samotny vyrobca uvadza max sync ´len´ 1/200. jasne ze fotak ma nejaky max sync time. ale ked odpalovac oficialne nepodporuje ani ten, tak to je problem. zase vyrobcovia TTL odpalovacov skryvaju max sync time za HSS sync time (napr pixel knight), co je nieco ine.
OK, ak to uvadzaju vyrobcovia, tak to ano. TTL odpalovac som nikdy nemal. Ak som mal odpalovace tak iba ´hlupe´ co vedeli iba odpalit (aj to s problemami)

Isty cas som rozmyslal o takomto dacom pre Nikon http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.31920 Nastastie ma osvietilo, nekupil som to, a siel som do osvedcenych, praxou vyskusanych profesionalnich svetiel.

haplo602
2010-10-01 10:13:10+02
svetla a odpalovac su dve rozdielne veci .... ale z tvojo prispevku predpokladam elinchrome :)

dramatiq
2010-10-01 15:01:27+02
ja myslim ale cenu za ´king´a www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=101 toto vyzera fakt ako podarena kopia miniTT5, aspon dizajnovo, ci aj fw bude podareny..

Strana 2 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()