Rozmyslam nad kupov canon 430EX a canon 580EX MK2? poradte ktory mam kupit a ktory mi bude stacit. Rozmyslam nad portretnym objektivom 50mm/1.8 alebo nieco ine? dikes
portréťák by som asi riešil makráčom - 2in1, štandardne tam máš svetelnosť 2.8, čo v spojení 90-105 mm dáva asi porovnateľnú hĺbku ostrosti s 50/1.8
s bleskami neviem, lebo nie som Canon positive, ale u Pentaxu mi vychádzajú Metzy mierne lacnejšie ako Pentaxy pri viac funkciách a vyššom výkone, a Sigma má super pomer výkon/cena a vysvieti ešte o mm širšie ohnisko ako Metz, ale je to taký indoor blesk, pozitívom Metzu je germánska build quality, to tej Sigme chýba
rozhodne by som Metza zvažoval, porovnaj si ceny a parametre - u Pentaxu není vo čem, pričom build Pentaxu mi pripadá byť tak na úrovni tej Sigmy... ako šialený outdoorák (hory/jaskyne/bane) nutne prihliadam na mechanickú odolnosť (s ktorou súvisí aj celková životnosť)
cize z toho metzu by si mi co poradil ako aj na indoor aj outdoor? daj nejake typy bleskov, a ja zvazim ceny dikes... No ide mi o taky kompromis , fotim castejsie hory ako portrety skor by som nieco na krajinky spojene s portretmi existuje nieco take alebo napiste nieco dobre dikes
Ak nechceš makro, 85, f1,8 je lacné a vynikajúce portrétne sklo.
Blesky: rady EZ nepozeraj, s dnešnými modernými telami nie sú plne kompatibilné. Iba rady EX. Samozrejme, najlepšia je 580, ak nepotrebuješ taký výkon, stačí aj 430EX. Metz vyjde trochu lacnejšie a je porovnateľný s Canonom.
Napr. taka 58-ička.
Canon EF 85, f1,8 USM. Ak chceš fotit aj v malých miestnostiach, kde nemáš odstup od osoby, 50 je dobrá voľba. To telo Canonu 50 f1,8 II je však naozaj mizerne urobene.
:(
Speedlite 550EX je dnes uz sastaraly blesk, ktory nepodporuje najnovsie E-TTL II meranie. Minuly tyzden vyrazne klesol Speedlite 580EX II a 430EX (nastupca 730EX II), ktore sa cenovo dostali na uroven Metz.
:), každý objektív možno použiť na krajinky, niektorý úspešnejšie, niektorý menej. Nie je to ale typický krajinársky objektív, na to nie je dosť široký a na DSLR s cropom ešte menej.
Skús sa v bazároch poobzerať po staršej verzii Canon 50 f1,8 I, je omnoho lepšie vybudovaný a opticky taký istý.
dobre tak bles beriem 580EX aby to uz podporovalo vsetko, no skusim si zobrat tu 50ku je za nejakych 90 euro cize ma to nebude mrziet ked mi to bude stat aspon vyskusame a naucime sa mozno neskor vacsie ako ta 85ka..... a viete mi poradit niec na krajinky take nie velmi drahe ani lacne
aky blesk? a objektiv
CANON 430EX SPEEDLITE FLASH
CANON 430EZ SPEEDLITE FLASH
CANON 540EZ SPEEDLITE FLASH
CANON 550EX SPEEDLITE FLASH
CANON 580EXII SPEEDLITE FLASH
s bleskami neviem, lebo nie som Canon positive, ale u Pentaxu mi vychádzajú Metzy mierne lacnejšie ako Pentaxy pri viac funkciách a vyššom výkone, a Sigma má super pomer výkon/cena a vysvieti ešte o mm širšie ohnisko ako Metz, ale je to taký indoor blesk, pozitívom Metzu je germánska build quality, to tej Sigme chýba
rozhodne by som Metza zvažoval, porovnaj si ceny a parametre - u Pentaxu není vo čem, pričom build Pentaxu mi pripadá byť tak na úrovni tej Sigmy... ako šialený outdoorák (hory/jaskyne/bane) nutne prihliadam na mechanickú odolnosť (s ktorou súvisí aj celková životnosť)
Blesky: rady EZ nepozeraj, s dnešnými modernými telami nie sú plne kompatibilné. Iba rady EX. Samozrejme, najlepšia je 580, ak nepotrebuješ taký výkon, stačí aj 430EX. Metz vyjde trochu lacnejšie a je porovnateľný s Canonom.
Napr. taka 58-ička.
:(
Skús sa v bazároch poobzerať po staršej verzii Canon 50 f1,8 I, je omnoho lepšie vybudovaný a opticky taký istý.
Uz sa na ten blesk tesim
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa