Rozmyslam nad kupov canon 430EX a canon 580EX MK2? poradte ktory mam kupit a ktory mi bude stacit. Rozmyslam nad portretnym objektivom 50mm/1.8 alebo nieco ine? dikes
zdravim, chcem sa opytat, ci si mozem na nikon d40 ked si ju kupim, ci na to vlastne pojdu aj objektivy s manualnym zaostrovanim...teda...objektivy co neobsahuju motorcek na auto zaostrovnie...HMM? dakujem... :) a pekny den! :)
ja som si na krajinky kupil tokinu 12-24 a velmi sa mi paci ako je prepracovana a tak..ale ta chromaticka aberacia....este sku spockat na novy siroky tamron...
no tak som sa rozhodol, sklo som objednal 50/1.8 II za 90euro. a blesk 430EX, 580EX stoji dost vela za 430EX som dal 240euro no a uz len pockat kedy to pride
no tak som sa rozhodol, sklo som objednal 50/1.8 II za 90euro. a blesk 430EX, 580EX stoji dost vela za 430EX som dal 240euro no a uz len pockat kedy to pride
..ako som ti vravel, kup si 50mm na portrety, 12-24 na krajinky (az na toto: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=198&action2=showComment&commentId=5168#comments5168
),blesk by som volil tu 580ex, ten chcem aj ja...a mas po starostiach?? etse nejake rady?? :-)
Chceš širokouhláč? .....toto je verdikt s photozone,podobný je aj na kenrockwell.com :
The Tokina AF 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX is currently the best ultra-wide angle zoom lens for Canon EOS APS-C DSLRs. The resolution is impressively high throughout the zoom range (albeit a short one) and across the image field. Vignetting is really only a problem at 11mm @ f/2.8 but otherwise the issue is very well controlled. The level of distortions is comparatively low. Typical for most Tokina lenses it has one weakness: lateral CAs which are very high at all settings. The build quality is on a very high level and its a joy to handle the lens out there. All-in-all a very sound package especially when considering the quite affordable price (around 600EUR/US$).
Optical Quality:****
Mechanical Quality: ****
Price/Performance: *****
Na Kenrockwell.com je hodnotený ako najostrejší objektíc v tejto kategórii (širokouhláče):
...The Tokina 11-16mm is the sharpest ultrawide I´ve ever used on a DX Nikon. It´s sharper than my Nikkor 12-24mm!
Kúp si Metz 58 , je rovnako dobrý ako Canon 58 a dá sa zohnať za nejakých 9.200,-Sk , čo je podstatne nižšia cena ako za Canon.
www.megafoto.cz ...... tam sú najnižšie ceny ,čo som kde objavil.
Tokina nebude drahá,tieto OEM objektívy sú vždy lacnejšie ako ´originály´ .
Ak nie si profík,tak si nejaký kvalitatívny rozdiel nevšimneš.
Drahé originál sklá sú fajn,ale len keď ťa aj živia,resp.keď sa ti investícia vráti.Pokial máš fotenie ako koníčka,tak by som to nepreháňal a nekupoval všetko ´naj´ .Za jeden Canon napr.70-200/2,8 máš Tokinu 11-16 aj Tamron 70-200/2,8 . Postupne zistíš,čo všetko by si ešte chcel a tie peniaze čo ušetríš
radšej vrazíš do filtrov,statívu,softboxov,dobrej brašny a cestovania....
ja som objednal 70-200 F4 L USM ale mi volali ze ho nemaju na sklade a ze nevedia kedy bude, tak som si kupil 50/1.8 , a chcem este ten blesk, a pre otca chcem sirokouhlac a ked budem mat tieto 3 veci budem spokojny, 70-200 kupim cez leto lebo teraz by som ho nevyuzil
Neponáhľaj sa,ja tiež nakupujem všetko čo ty....ten Tamron 70-200/2,8 je podľa všetkého veľmi dobrý, 2,8 je predsa len lepšie ako 4 , dobrá svetelnosť nadovšetko :)
Keď ti môžem poradiť,napíš priamo Karolovi Srncovi (dúfam ,že mi nevynadá :) ),
robí s tým,rozumie tomu...ja sním konzultujem všetko,zatiaľ mi vždy ochotne poradil....zatiaľ.... :)
tu 70-200 este necham tak to az po lete budem riesit este aj ceny pojdu dole, lebo ako ked som tak porozmyslal tak by som ju tu velmi nevyuzil skor sirokac a tu 50/1.8 a mozno este nejaky mkrac ale to az casom
aky blesk? a objektiv
),blesk by som volil tu 580ex, ten chcem aj ja...a mas po starostiach?? etse nejake rady?? :-)
The Tokina AF 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX is currently the best ultra-wide angle zoom lens for Canon EOS APS-C DSLRs. The resolution is impressively high throughout the zoom range (albeit a short one) and across the image field. Vignetting is really only a problem at 11mm @ f/2.8 but otherwise the issue is very well controlled. The level of distortions is comparatively low. Typical for most Tokina lenses it has one weakness: lateral CAs which are very high at all settings. The build quality is on a very high level and its a joy to handle the lens out there. All-in-all a very sound package especially when considering the quite affordable price (around 600EUR/US$).
Optical Quality:****
Mechanical Quality: ****
Price/Performance: *****
Na Kenrockwell.com je hodnotený ako najostrejší objektíc v tejto kategórii (širokouhláče):
...The Tokina 11-16mm is the sharpest ultrawide I´ve ever used on a DX Nikon. It´s sharper than my Nikkor 12-24mm!
...nie je čo dodať....
www.megafoto.cz ...... tam sú najnižšie ceny ,čo som kde objavil.
Ak nie si profík,tak si nejaký kvalitatívny rozdiel nevšimneš.
Drahé originál sklá sú fajn,ale len keď ťa aj živia,resp.keď sa ti investícia vráti.Pokial máš fotenie ako koníčka,tak by som to nepreháňal a nekupoval všetko ´naj´ .Za jeden Canon napr.70-200/2,8 máš Tokinu 11-16 aj Tamron 70-200/2,8 . Postupne zistíš,čo všetko by si ešte chcel a tie peniaze čo ušetríš
radšej vrazíš do filtrov,statívu,softboxov,dobrej brašny a cestovania....
Keď ti môžem poradiť,napíš priamo Karolovi Srncovi (dúfam ,že mi nevynadá :) ),
robí s tým,rozumie tomu...ja sním konzultujem všetko,zatiaľ mi vždy ochotne poradil....zatiaľ.... :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa