Fórum » O TECHNIKE

Rozmazane foto D3000

lukas duran
2010-09-30 16:50:18+02
Dobry den, nedavno som mal v oprave Nikon D3000 ze vraj nejaky problem s elektonikou. Od tej doby mam foto take rozmazane. V com by mohla byt chyba? Na obrazku to vidiet.Dakujem Rozlisenie 3098x2074 Obrazok tu: http://2i.cz/3ba70d27f4

javelin
2010-09-30 17:02:24+02
No je to katastrófa.....v hladáčiku to vidíš ostré....????
Máš tam jeden ostriaci bod , alebo viac???
Kam si ostril na tom obrázku...???

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-09-30 17:02:49+02
tú krčmu si fotil pred alebo po jej návšteve? :DDD
Daj to reklamovať. Ak to také pred tým nebolo, tak ti tam niečo riadne dovrzali.

micuro
2010-09-30 17:02:56+02
len taka strela..na canonoch sa da nastavit ostrost snimku,nieje nieco take aj na nikone?

lukas duran
2010-09-30 17:05:59+02
Hej v hladaicku je to sotre a je tam viac bodov ostriacich

lukas duran
2010-09-30 17:06:47+02
Po jej navsteve ale pil som len rebull :D No nie nebolo to take nikdy az po reklamacii.

hombreee
2010-09-30 17:40:48+02
príspevok od: micuro
len taka strela..na canonoch sa da nastavit ostrost snimku,nieje nieco take aj na nikone?
Da sa nastavit doostrenie aj na Nikone, ale tu bude problem inde.

hombreee
2010-09-30 17:45:58+02
Ale aj tak tomu nerozumiem. Oni v servise po zasahu fotak neotestuju?

dodo_bb
2010-09-30 20:28:18+02
Najprv skontroluj, či nemáš na objektíve (prepínač na boku) alebo na tele (v menu FOCUS MODE) prepnuté ostrenie na manuál :-)) Skontroluješ to najrýchlejšie tak, že zacieliš na niečo blízke, stlačíš spúšť do polovice, potom na niečo vzdialenejšie, stlačíš spúšť do polovice a musíš vidieť a počuť, že objektív preostruje) Ak preostruje, daj to na statív, zaostri pomocou AF singl ostrenie na niečo výrazné na najväčšej clone a cvakni. Urob to tak dva tri krát a ak to bude všetko neostré, tak reklamuj.

javelin
2010-09-30 22:10:02+02
príspevok od: dodo_bb
Najprv skontroluj, či nemáš na objektíve (prepínač na boku) alebo na tele (v menu FOCUS MODE) prepnuté ostrenie na manuál :-)) Skontroluješ to najrýchlejšie tak, že zacieliš na niečo blízke, stlačíš spúšť do polovice, potom na niečo vzdialenejšie, stlačíš spúšť do polovice a musíš vidieť a počuť, že objektív preostruje) Ak preostruje, daj to na statív, zaostri pomocou AF singl ostrenie na niečo výrazné na najväčšej clone a cvakni. Urob to tak dva tri krát a ak to bude všetko neostré, tak reklamuj.
V podstate som chcel poradiť to isté...:)))) odskúšať s jedným , najlepšie stredovým ostriacim bodom a potom servis so srdečným pozdravom v písomnej prílohe....:)))

javelin
2010-09-30 22:14:21+02
príspevok od: hombreee
Ale aj tak tomu nerozumiem. Oni v servise po zasahu fotak neotestuju?
Asi nie...mne poslali zo servisu objektív s popisom bez závad , bez toho aby ho otvorili....som elektrotechnik ,(elektronika + riadiace systémy) , a čo to viem aj objektívoch , takže závadu som podrobne popísal aj s určením pravdepodobnej závady....dali na tester , urobili referenčnú jazdu a poslali späť....Vitaj na Slovensku....

misodk
2010-10-01 09:09:35+02
príspevok od: javelin
Asi nie...mne poslali zo servisu objektív s popisom bez závad , bez toho aby ho otvorili....som elektrotechnik ,(elektronika + riadiace systémy) , a čo to viem aj objektívoch , takže závadu som podrobne popísal aj s určením pravdepodobnej závady....dali na tester , urobili referenčnú jazdu a poslali späť....Vitaj na Slovensku....
nieco podobne sa stalo aj mne. k druhej reklamacii som uz radsej pripojil aj A4 s popisom a CD s prikladmi problemovych fotiek. reklamaciu uznali, pristroj sa vsak vratil s pretrvavajucim problemom, povedal by som, ze ho ani nevybrali z krabice, A4 aj CD sa mi vratilo spät. obratom som ho poslal znovu na reklamaciu (tretiu), odtial sa mi uz vratila reklamaciu neuznana, no pristroj odvtedy funguje bez problemov.. hm.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()