na ake ucely to potrebujes? My sme na studium fotakom odfitili a zvladli knihu za par minut. Boli sme zosynchronizovany. A kvalita bola dobra, a menej roboty ako so skenovanim.
Dnes uz druha tema vyzadujuca vestecku gulu. Z popisu odhadujem na Leninove spisy a tie odporucam spalit. Ako inak by si sa pokusil sam odpovedat na tvoju otazku?
Su to len slova, alebo su tam obrazky, mas probelm s ohybom, formatom, rozlisenim, moare, recognizaciou?
chceš scan knihy použiť na tlač na fotopapier?
dosť dobre nerozumiem....
ak to má ísť zo scannera(formát knihy si tieť vyveštím) a má sa to upscalovať na A3 tak dovi dopo...radšej to cvakaj foťákom.
Ak dobre čítam, tak si nepovedal, že ide o obraz a ja osobne som si tiež myslel, že chceš naskenovať celú knihu ako text (a teda nevedel som, prečo to chceš tlačiť). Preto si myslím, že tomu tak isto nikto nepochopil.
Ak dobre čítam, tak si nepovedal, že ide o obraz a ja osobne som si tiež myslel, že chceš naskenovať celú knihu ako text (a teda nevedel som, prečo to chceš tlačiť). Preto si myslím, že tomu tak isto nikto nepochopil.
kedze mas naskenovanych stovky knih, isto mi budes vediet poradit s touto banalnou otazkou:ze aky soft potrebujem na to, aby som napr. 100 jpgéčiek dal do jedneho pdf. a aby sli poporadi, teda ako kniha.. ?
kedze mas naskenovanych stovky knih, isto mi budes vediet poradit s touto banalnou otazkou:ze aky soft potrebujem na to, aby som napr. 100 jpgéčiek dal do jedneho pdf. a aby sli poporadi, teda ako kniha.. ?
Potrebujes adobe acrobat (nie reader). Je v nom funkcia ´Skombinovat subory´.
klik na ´skombinovat subory´
klik na ´vybrat subory´ - oznacis tych 100 jpgciek, mysou si ich poprehadzujes podla toho v jakom poradi ich chces mat
klik na ´nasledujuce´ - oznacis zlucit do jedneho PDF
klik na vytvorit
A mas zo 100 jpgciek vytvoreny jeden PDF subor so 100 stranami.
Ak som to spravne pochopil, tak s tou hrubkou knihy to myslel asi tak, ze ta kniha je prilis hruba na to aby isla uplne otvorit, cize ked polozis stranku na skener tak ta stranka nebude cela priliehat na sklo ale chrbat stranky bude vo vzduchu.
Asi by som tu jednu stranu tiez skusil len odfotit fotakom.
Ako Scanovať KNIHU
Su to len slova, alebo su tam obrazky, mas probelm s ohybom, formatom, rozlisenim, moare, recognizaciou?
dosť dobre nerozumiem....
ak to má ísť zo scannera(formát knihy si tieť vyveštím) a má sa to upscalovať na A3 tak dovi dopo...radšej to cvakaj foťákom.
mozno by som aj vedel poradit, naskenovanych mam stovky knih (je to jedna z mojich pracovnych naplni)
čo je preboha na tom?
to kde sa tými obrazmi obložíš? aj na strope hádam budú...
to len na margo toho že píšeš že je hrubá a ťažká.
ak to bude však len jedna stránka tak odfoť foťákom, neviem čo ešte riešiš.
klik na ´skombinovat subory´
klik na ´vybrat subory´ - oznacis tych 100 jpgciek, mysou si ich poprehadzujes podla toho v jakom poradi ich chces mat
klik na ´nasledujuce´ - oznacis zlucit do jedneho PDF
klik na vytvorit
A mas zo 100 jpgciek vytvoreny jeden PDF subor so 100 stranami.
Asi by som tu jednu stranu tiez skusil len odfotit fotakom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa