Kupil som Prakticu mtl5, ale nebola v nej bateria na expozimeter, ale uz som zohnal. Ale nejako tomu nechapem. Nastavim si clonu a zmenou expo. casov by som mal tu "palicku" dostat medzi plus a minus, ale palicka je dole a nejde do stredu....preco? Dakujem za odpoved a radu
najčastejšia závada tohto foťáku - skapal expozimeter. Alebo máš stále ´málo svetla´ .. skús to namieriť do žiarovky ( zažatej ), mala by ručička poskočiť jak mladuche pri čardáši .... Ak ti to nepo tak najlacnejšie riešenie bude merať expo tikitálom, pri pružnosti negatívu to nie je problém.
PS: pre istotu by som čekol ešte aj tú baterku .. už sa mi stalo že som dal novú a bola schopná dodať toľko šťavy koľko medenný 50 haliernik v pohári cocacoly.
Skús ešte druhú baterku.Ak to nepomôže asi máš foťák do vitríny.Ale ani tak nevešaj hlavu.Merať expozíciu sa dá aj expozimetrom.Alebo pomocou iného fotoaparátu.Ja mám MTL-5 už veľmi dlho a stále mi funguje.Baterku tam mám strašne veľa rokov a stále slúži.
rootik, a tuto mudrost o expozimetri mas odkial? jaaaj sak ty si kecal...
už som ich niekoľko vo svojom živote stretol, rumrutko ( nepi toľko a bude ti to trošku zapalovať ) ... a ak mala niektoirá problém tak to bolo práve s expozimetrom. Neviem ale či to dokážeš obsiahnuť tak zložitú myšlienku.
Mtl5 som vytiahol zo skrine/hádam po siedmych rokoch/ a ono to meranie fuguje.
Skús porovnať s meraním tvojho digitálu a budeš prekvapkaný ,že pravdepodobne aj presne +-0,3 EV....:))))
Nie som istý či bol už použitý kremík , no v každom prípade merali presne...
Praktica mtl5
PS: pre istotu by som čekol ešte aj tú baterku .. už sa mi stalo že som dal novú a bola schopná dodať toľko šťavy koľko medenný 50 haliernik v pohári cocacoly.
Nie som istý či bol už použitý kremík , no v každom prípade merali presne...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa