Fórum » O TECHNIKE

Stroj na vyrobu fotiek.

fericqo
2010-10-03 20:12:05+02
Ahojte, zháňam informácie o strojoch na výrobu fotografii. Na nete nemôžem nič nájsť. Kde sa dá takýto stroj kúpiť, pripadne ako sa delia (značka, cena, parametre) alebo kto ich vyrába. Ďakujem za reakcie.

mllpo
2010-10-03 20:16:42+02
mas na mysli taketo nieco?
http://en.wikipedia.org/wiki/Minilab

fericqo
2010-10-03 20:40:13+02
No asi to je ono. Ak idem do fotoslužby dať vyvolať fotky, tak tu mašinu na ktorej sa to robí.

mllpo
2010-10-03 20:48:00+02
príspevok od: fericqo
No asi to je ono. Ak idem do fotoslužby dať vyvolať fotky, tak tu mašinu na ktorej sa to robí.
a ako si to na tom internete hladal. ten link bol v poradi druhy, ktory mi stryko guugl nasiel.
Inak dole mas linky na vyrobcov. napr. fuji

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-10-03 21:19:22+02
http://www.noritsu.com/default.aspx
http://www.fujifilm.com/products/photofinishing/

dmedia
2010-10-03 21:32:38+02
Mas predstavu predstavu kolko taka masina stoji? alebo kolo chces investovat? Noritsu a Fuji su sice spicky, ale pokial nechces robit velkovyrobu tak asi na to nebudes mat chut ani peniaze. pocitaj tak 4melony SK a viac za nove. Pouzite od 150000 tisic Sk teda niekde okolo 5000eur hore, ale to su casto rachotiny. Pokial to chces an doamcu vyrobu tak asi schodnejsia cesta je termosublimacia, napr. Shinko distribuje Fomei, zacinaju cca od 800EUR. Pozri ponuku Fomei alebo hod do googla.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-10-03 21:37:11+02
Ak planujes kupu zariadenia na vyrobu fotiek, urcite to na 1000% zver niekomu, kto sa do toho rozmumie. Ty zjavne nevies o tom nic a aj keby si to teraz mesiac intenzivne studoval, nedostanes sa do problematiky natolko, aby si spravne nielen vybral ale aj vyuzil.

Daniel.U
2010-10-03 21:51:02+02
myslism, ze tu uz davno nikto nestrelil do vetra taku blbost. Otazka formulovana ako na predavaca z Nay a pyta sa na masinu v hodnote luxusneho auta, ktoru vyrabaju hadam dvaja vyrobcovia na svete. To je ako keby sa vratil s autom zo servisu a rozhodol sa kupit taku istu laserovu geometriu ako videl tam. Pan je asi gurman,ale Lidl take zbozie nevede. Aspon som sa zasmial na dobru noc

PeterMarek
2010-10-03 22:13:32+02
:-D žartovný prístup k téme. Pošlite mi do pošty, že čo chcete vedieť...

keko
2010-10-03 23:03:49+02
Posledny nas stal 150000 EUR. Ten predtym so skoro polovicnou zlavou 70000 EUR, Vsetky ceny samozrejme bez DPH. Mozem voviest do problematiky (viest z omylu MAM NA MYSLY).

PeterMarek
2010-10-03 23:27:29+02
príspevok od: keko
Posledny nas stal 150000 EUR. Ten predtym so skoro polovicnou zlavou 70000 EUR, Vsetky ceny samozrejme bez DPH. Mozem voviest do problematiky (viest z omylu MAM NA MYSLY).
Asi tak... :-) Ja myslím že občan ´fericqo´ len píše nejakú študijnú prácu alebo niečo podobné. Tým pádom mu môže byť každá traumatická skúsenosť tých čo to zažili osožná...

keko
2010-10-04 13:25:03+02
Teraz ma napadlo, ci nebola pozadovana prehladna tabulka, z ktorej by bolo jasne, ktory stroj, aky vykon, aka kvalita, aka cena, a zaroven vyhodnoteny najlepsi pomer cena/vykon....

tadzesi
2010-10-04 14:06:14+02
príspevok od: fericqo
3 roky nazad, tiez som sa pohraval s toutu myslienkou, jednal som z FUJI, nova kara (mensia) stala cca. 2 mega SKK bez DPH. Cim viac som zistoval, tym som bol viac mudrejsi, tym viac ma to uistilo ze je to hlupa investicia. Jedine FUJI ma (mal) zastupcu v SK, Noritsu ani neviem kde, asi CZ.

Ja som si spocital kolko stoji spotrebak, masinka, spravil excel tabulsisku ... Pocital som od akeho poctu fotografii to je zaujimave ...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-10-04 14:44:13+02
Sancu sa uzivit maju laby v nakupnych centrachtypu Aupark, kde sa premelie vela ludi, alebo specializovane printove studia. Drobne prevadzky uz dnes len tazko konkuruju akciovym cenam velkospracovatelskych laboratorii. Dokonca aj tie maju problemy a orientuju sa na sirsie tlacove sluzby (knihy, kalendare, foto na platno, hrncek, tricko a pod.). Dokonca aj z tych velkospracovatelov ich vela nezostalo a musi byt globalizovani, pricom vyrobu sustreduju na jedno miesto. Preto ak si dnes niekto objedna fotku v hornej-dolnej, moze by kludne vyvolana c Nemecku, ci Polsku.
Ak chce niekto ponukat ako doplnkovu sluzbu aj tlac fotografii, urobi lepsie ak sa stane sucastou siete zberni, alebo si kupi termosublimacny kiosok.
Investovat do mokreho minilabu kludne 100 000 EUR je dnes takmer sialenstvo. Pri sucasnej predajnej cene narozsirenejsieho formatu 9x13 (bezne pod 10 centov), treba vyrobit (keby naklady na papier boli polovicne), 2 000 000 fotografii!!! V tom nie su zapozicane naklady na obsluhu, reklamu, elektrinu, prenajom priestorov... Pri dennej produkcii 1000 fotiek (v beznej sukromnej prevadzke scifi) je to bez nakladov na 6 rokov, kedy uz bude stroj prakticky na odpis.

Oproti tomu fotokiosk sa da zohnat aj okolo 1500EUR. Aj pri vyssich nakladoch na fotku sa spalti podstatne skor a keby aj nie, firmu to asi nezrujnuje.

tadzesi
2010-10-04 15:31:36+02
Aupark ... jasne ... Bratislava ... ale co take Michalovce ? ;))) Nulova sanca. V lokalnom ´Auparku´ dosiel ujo foto, fotil, tlacil, hrnceky, foto na platno .... a uz nieje .... ja som mu daval sancu do Vianoc a on to neprezil ani do Hallowenu :(

tomis.ales
2010-10-04 17:42:15+02
príspevok od: Daniel.U
myslism, ze tu uz davno nikto nestrelil do vetra taku blbost. Otazka formulovana ako na predavaca z Nay a pyta sa na masinu v hodnote luxusneho auta, ktoru vyrabaju hadam dvaja vyrobcovia na svete. To je ako keby sa vratil s autom zo servisu a rozhodol sa kupit taku istu laserovu geometriu ako videl tam. Pan je asi gurman,ale Lidl take zbozie nevede. Aspon som sa zasmial na dobru noc
Tak takto som sa uz dlho nezasmial :DDDDD

amok666
2012-05-17 12:33:35+02
mam starožitnost z roku 1960 ruskej vyroby plne funkčnu na vyrobu fotiek + zenit11 fotak

amok666
2012-05-17 12:34:26+02
chcem to predat seriozne ponuky dakujem

Paulie
2012-05-17 12:44:47+02
príspevok od: amok666
chcem to predat seriozne ponuky dakujem
Bazár je o dva chlieviky ďalej do prava.

milos
2012-05-17 13:23:42+02
príspevok od: Karol Srnec
Sancu sa uzivit maju laby v nakupnych centrachtypu Aupark, kde sa premelie vela ludi, alebo specializovane printove studia. Drobne prevadzky uz dnes len tazko konkuruju akciovym cenam velkospracovatelskych laboratorii. Dokonca aj tie maju problemy a orientuju sa na sirsie tlacove sluzby (knihy, kalendare, foto na platno, hrncek, tricko a pod.). Dokonca aj z tych velkospracovatelov ich vela nezostalo a musi byt globalizovani, pricom vyrobu sustreduju na jedno miesto. Preto ak si dnes niekto objedna fotku v hornej-dolnej, moze by kludne vyvolana c Nemecku, ci Polsku.
Ak chce niekto ponukat ako doplnkovu sluzbu aj tlac fotografii, urobi lepsie ak sa stane sucastou siete zberni, alebo si kupi termosublimacny kiosok.
Investovat do mokreho minilabu kludne 100 000 EUR je dnes takmer sialenstvo. Pri sucasnej predajnej cene narozsirenejsieho formatu 9x13 (bezne pod 10 centov), treba vyrobit (keby naklady na papier boli polovicne), 2 000 000 fotografii!!! V tom nie su zapozicane naklady na obsluhu, reklamu, elektrinu, prenajom priestorov... Pri dennej produkcii 1000 fotiek (v beznej sukromnej prevadzke scifi) je to bez nakladov na 6 rokov, kedy uz bude stroj prakticky na odpis.

Oproti tomu fotokiosk sa da zohnat aj okolo 1500EUR. Aj pri vyssich nakladoch na fotku sa spalti podstatne skor a keby aj nie, firmu to asi nezrujnuje.
Už ani to nieje pravda.Aj Tesco prevádzkuje svoj vlastný minilab (Trnava) i keď prenajímajú priestor malému Fuji minilabu,ale oproti nemu majú o cca 30% nižšie ceny (o akciách ani nehovorím).
A konkuruj Tescu! Obrat nepustí...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()