Nepoznate niekto firmu, ktora by vedela z PDF verzie Nikon manualu vytlacit a zviazat kniznu verziu v takej podobe ako ju dodava Nikon?
Viem, ze si mozem manual dat vymenit za inu jazykovu verziu, ale to nepotrebujem.
Ja mám dobré skúsenosti s tlačiarňou v Ševte na Plynárenskej ulici v Bratislave (trochu ďaleko od Žiliny) http://www.sevt.sk/jml/Kontakty/Infolinka/Kontakt-20090312107.html
Myslím, že štandardne používajú bežný papier a tak tá knižka bude asi o dosť hrubšia ako originál.
Aj tak neviem, čo riešiš, takú knižku by mala byť schopná vytlačiť a zviazať hocijaká tlačiareň.
ak ti ju staci vytlacit na A4 napr. dve strany na jednu, potom staci nadierovat a zviazat do hrebenovky i s foliou. PRedpokladam ze na hory a ineho terenu si manual brat nebudes. Takto to budes mat prakticky a za min. nakladov
napriklad blurb robi aj cb textove knihy z pdfka.
ak si chces knizku spravit sam tak je najschodnejsia hrebenova vazba, tu ti spravia v podstate skoro vsade kde sa intenzivnejsie tlaci.
Ja som chcel nieco krajsie ako hrebenovu vazbu. Ked som si takto viazaval dokumenty kedysi, tak sa mi v tom vzdy zle listovalo, lebo tie konce hrany stran neboli v jednej linii. A tiez by som to nechcel tlacit na nejaky standardny 80g papier, ale na nieco podobnejsie tomu povodnemu.
Ten blurb vyzera zaujimavo. Idem sa na to pozriet blizsie.
No ty to asi chceš na dlhodobé večerné čitanie...:))))
O aký prístroj ide???
Možno sa nájde niekto ako ja , kto manuál čítá iba raz pri kúpe a to tak , že si prečíta názov ´manual´ a navždy ho odloží , a bude ochotný Ti ho darovať....
pre mna je to prekvapko tiez ake poziadavky mas na manual.
Ja som ho cital hned po kupe, sice tri dni no od vtedy som nemal potrebu ho otvarat. A i ked sa mozno koli malickostiam vratim k nemu, nebude to na dlhe citanie.
Radsej investuj do tlace foto na kvalitny papier ako manual tlacit do 100g papiera :/
Ide o manual k D5000. Ide o to ze povodny je v nejakom cudzom neznamom, nezrozumitelnom jazyku (je tam napisane ze HU), a ja chcem ten citatelny -> cesky (kedze SK neexistuje). Nechcem ho ale vymienat cez sluzbu vymeny manualu, kvoli rozsirenej 3R zaruke, kedy by som musel vratit komplet balenie tak ako bolo.
No a ja viem, ze vsetci ste tu velki profici a manualy necitate, ale mne sa zide. Napr. minule som sa hral s nastaveniami fotaku, a zrazu mi nefungovalo AF-Assist lamp :-(( Som musel hladat v manuali preco :-)))
citame. ja som si napriklad na sluzobke na D90 stiahol pdf z webu, som chcel nieco pozriet a zial papierovy manual ostal doma. pozrel som co som chcel, na hoteli, ponastavoval, poskusal a vybral sa fotit do terenu.
ked nechces vratit balenie, mozno je fajn si premysliet, ake uskalia so sebou nesie nakup techniky v zahranici :)
Nemá dôvod...:))
Ja ho napríklad nepoužívam vôbec...pri svetelnom objektíve stíhaju Nikony aj bez neho...ale to už som mimo tému....
Časom zistíš, že zakladné vedomosti načerpáš aj z elektronickej verzie manuálu , zbytok budú praktické skúsenosti a na papierový manual si už ani nespomenieš....No ako chceš , ja ťa neodhováram..:)
A pri naslednom predaji pristroja ho bude zhanat ... ;-)
Blbosti ako manual, USB, video kable, CDcka, nabijacka (ak nie je unikatna ako pri novych Nionoch) nevybalujem vobec. Vsetko pekne odlozim aj s krabicou na povalu a ked predavam mam v podstate ´nepouzity fotak´ ... ;-)
Vzhladom na to , ze je to moja prva DSLR, bude vela veci o ktroych som ani nevedel, ze su. A kedze ten manual ma zhruba 250 stran, takzko si vsetko zapamatam na 1 precitanie.
Skusim navstivit nejake tlaciarne na okoli, donesiem im original manual, a podla neho aby to urobili.
Tlac manualu na Nikon
Myslím, že štandardne používajú bežný papier a tak tá knižka bude asi o dosť hrubšia ako originál.
Aj tak neviem, čo riešiš, takú knižku by mala byť schopná vytlačiť a zviazať hocijaká tlačiareň.
ak si chces knizku spravit sam tak je najschodnejsia hrebenova vazba, tu ti spravia v podstate skoro vsade kde sa intenzivnejsie tlaci.
Ten blurb vyzera zaujimavo. Idem sa na to pozriet blizsie.
O aký prístroj ide???
Možno sa nájde niekto ako ja , kto manuál čítá iba raz pri kúpe a to tak , že si prečíta názov ´manual´ a navždy ho odloží , a bude ochotný Ti ho darovať....
Ja som ho cital hned po kupe, sice tri dni no od vtedy som nemal potrebu ho otvarat. A i ked sa mozno koli malickostiam vratim k nemu, nebude to na dlhe citanie.
Radsej investuj do tlace foto na kvalitny papier ako manual tlacit do 100g papiera :/
No a ja viem, ze vsetci ste tu velki profici a manualy necitate, ale mne sa zide. Napr. minule som sa hral s nastaveniami fotaku, a zrazu mi nefungovalo AF-Assist lamp :-(( Som musel hladat v manuali preco :-)))
Bohužial 5000 nemám....inak nemám problém darovať...:)))
Problem bol v tom, ze AF-Assist Lamp nefunguje pokial je zaostrovaci rezim AF-C
ked nechces vratit balenie, mozno je fajn si premysliet, ake uskalia so sebou nesie nakup techniky v zahranici :)
Ja ho napríklad nepoužívam vôbec...pri svetelnom objektíve stíhaju Nikony aj bez neho...ale to už som mimo tému....
Časom zistíš, že zakladné vedomosti načerpáš aj z elektronickej verzie manuálu , zbytok budú praktické skúsenosti a na papierový manual si už ani nespomenieš....No ako chceš , ja ťa neodhováram..:)
Blbosti ako manual, USB, video kable, CDcka, nabijacka (ak nie je unikatna ako pri novych Nionoch) nevybalujem vobec. Vsetko pekne odlozim aj s krabicou na povalu a ked predavam mam v podstate ´nepouzity fotak´ ... ;-)
Skusim navstivit nejake tlaciarne na okoli, donesiem im original manual, a podla neho aby to urobili.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa