Nazdar, snáď by sa tu mohol nájsť niekto, kto bude vedieť pomôcť :)
Takže: v poslednej dobe ma celkom chytá analóg, získal som Zenit TTL... No chýba v ňom baterka (tipujem, že ju potrebuje expozimeter) a teda sa chcem opýtať, či neviete aký typ baterky doň ide, najlepšie čo presne si mám pýtať a kde :)
Ď
Ako písal TomR...a sú bežne dostať v predajni ,zavedenej na predaj širšieho sortimentu v oblasti akumulátorov....Keď som ju naposledy kupoval stála cca 30 sk.....Ale toto všetko zistíš behom minuty ak zadaš Googlu že Zenit TTL....
No je tu ešte otázka ako ti bude merať vstavaný expozimeter po cca tridsiatich rokoch....rozumnejšie je mať so sebou kompakt alebo zrkadlovku a určiť si expozíciu podľa nich.....Krátke časy 1/30 až 1/500 mavajú Zenity aj po rokoch používania nerozhasené takže problém by nemal byť....pozor na tesnosť dvierok, tam dochádzalo k rozpadu tesnenia a robilo to šmuhovitú čiarku na negatíve....
Podla zahranicnych for je rozdiel v pouziti 1.35 a 1.5V baterie - s tymi 1.5V bateriami meria zle expoziciu, preto sa predavaju adaptery pre redukciu napatia pri pouziti 1,5V baterii. Inak odporucam: http://www.batteriesinaflash.com/photographic/weincell-mrb625-z625px-px625-px13-v625px-1-35v-zinc-air-battery - prave som ju objednal.
ZENIT TTL baterka
No je tu ešte otázka ako ti bude merať vstavaný expozimeter po cca tridsiatich rokoch....rozumnejšie je mať so sebou kompakt alebo zrkadlovku a určiť si expozíciu podľa nich.....Krátke časy 1/30 až 1/500 mavajú Zenity aj po rokoch používania nerozhasené takže problém by nemal byť....pozor na tesnosť dvierok, tam dochádzalo k rozpadu tesnenia a robilo to šmuhovitú čiarku na negatíve....
Inak odporucam: http://www.batteriesinaflash.com/photographic/weincell-mrb625-z625px-px625-px13-v625px-1-35v-zinc-air-battery - prave som ju objednal.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa