Zdravím. Ak môžeš poradˇ. Viem, že slúži na ochranu tela prístroja pred poškodením, len neviem aký to má vplyv na obsluhu aparátu. Mám stály problém s odliepaním úchytov pod hlavným a vedľajším ovládačom, už som ich vymenil ale problém pretrváva. Chcel by som tomu zabrániť použitím silikónového púzdra
takže z troch tém sa stala jedna, načase napísať aj niečo normálne :o)
akosi sa mi stráca význam použitie silikónového púzdra len preto, aby sa ti neodliepali úchyty...nie je jednoduchšie tie úchyty po odlepení pekne vyčistiť od toho pôvodného lepidla alebo prilepiť nové resp. naspať kvalitnejším lepidlom trebárs dvojzložkovým, čo sa neodlepí? to sa mi zdá jednoduchšie ako kupovať nejaké nezmyselné púzdro...
Tie silikace nie su uplne zle, ale klasicka nikonacka ergonomia sa tym trochu zhorsi, hlavne co sa tyka predneho rollera a tlacidiel. Fakt je lepsie poriadne prilepit tie gumy. Tu na Ephoto som mal o tom minuly rok clanok (pneumatiky na Nikon), gumy drzia ako pribite. Nejaky ten rok to vydrzi, ked sa podklad dobre ocisti liehom.
Navyse ked grip stlacas tak silne, ze guma stale zlieza, tak by si velmi rychlo roztahal aj silikonove puzdro. Za tych par eur co stoja na eBay to mozes skusit, ale necakaj zazraky.
vymeniť polepy, prípadne si dať Matunákovi do NZ nalepiť tie staré, problem je že tie stare su natiahnute a treba ich orezať a nalepiť znovu, mne to urobil celkom pekne a už sa to neodliepalo. Nové gumene polepy sa do roku opäť roztiahnu a odlepia - proste klasika...
a čo by malo? či to budeš lepiť žieravinou a myslíš, že ti to rozleptá foťák?
kľudne to prilep aj šušňom, žuvačkou alebo bársčím, pokiaľ sa bojíš...ale normálne dvojzložkové lepidlo trebárs pre modelárov je neškodné...a tí používajú viac háklivé materiály - ľahšie, drahšie ako Nikon v pásovej výrobe foťákov :o)
Na mojom NIKONe D90 používam silikónový obal. Bohužiaľ je to iba na telo. Battery grip to nezakryje, dokonca som musel trocha ten silikón upraviť(obrezať žiletkou),aby som Grip nasadil. Inak ten silikón drží veľmi dobre na tele aj v ruke, no okolo spúšte som musel trocha orezať, zle sa zapínal. Tak isto som musel vyraziť dieru na IR snímač. Kúpil som to hlavne preto, že môj foťak nie je dostatočne utesnený a som s tým nad mieru spokojný. Na displayoch mám ochranné fólie. Všetko je z eBay za pár korún.
Na mojom NIKONe D90 používam silikónový obal. Bohužiaľ je to iba na telo. Battery grip to nezakryje, dokonca som musel trocha ten silikón upraviť(obrezať žiletkou),aby som Grip nasadil. Inak ten silikón drží veľmi dobre na tele aj v ruke, no okolo spúšte som musel trocha orezať, zle sa zapínal. Tak isto som musel vyraziť dieru na IR snímač. Kúpil som to hlavne preto, že môj foťak nie je dostatočne utesnený a som s tým nad mieru spokojný. Na displayoch mám ochranné fólie. Všetko je z eBay za pár korún.
Silikónové púzdro na Nikon D200
akosi sa mi stráca význam použitie silikónového púzdra len preto, aby sa ti neodliepali úchyty...nie je jednoduchšie tie úchyty po odlepení pekne vyčistiť od toho pôvodného lepidla alebo prilepiť nové resp. naspať kvalitnejším lepidlom trebárs dvojzložkovým, čo sa neodlepí? to sa mi zdá jednoduchšie ako kupovať nejaké nezmyselné púzdro...
Navyse ked grip stlacas tak silne, ze guma stale zlieza, tak by si velmi rychlo roztahal aj silikonove puzdro. Za tych par eur co stoja na eBay to mozes skusit, ale necakaj zazraky.
kľudne to prilep aj šušňom, žuvačkou alebo bársčím, pokiaľ sa bojíš...ale normálne dvojzložkové lepidlo trebárs pre modelárov je neškodné...a tí používajú viac háklivé materiály - ľahšie, drahšie ako Nikon v pásovej výrobe foťákov :o)
http://tinyurl.com/39os4mf
o EOS 5D II naschvál ani nevravím, to má o dve triedy lepší obraz...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa