Fórum » O TECHNIKE

Externý zdroj k blesku

martin-sl
martin-sl 2010-10-11 14:58:40+02
Zdravím, chcel by som sa opýtať, či existuje nejaký externý zdroj k blesku. Niečo také čo by som mal v brašni a cez kábel napojené na blesk. Respektíve nejaký akumulátor čo by mal vyšší výkon ako tužkové batérie. Mám blesk Nissin Di866. Vopred ďakujem za rady.

martin-sl
2010-10-12 20:24:30+02
príspevok od: branislavbuzek
podľa toho, čo píšeš si používal rýchlonabíjačky (mám pravdu?). Rýchlonabíjačka ti nikdy nespraví takú službu ako pomalé nabíjanie. S jednou sadou sa mi podarilo fotiť líčenie nevesty, aranžované fotky, svadobný obrad a časť hostiny...odporúčali sa až večer.Určite sa oplatí investovať do kvalitných batérií a ešte viac do kvalitnej nabíjačky. Vybité akumulátory treba riešiť záložnou, plne nabitou sadou.
Ano, tak ako hovoríš, aj to bolo na poslednú chvíľu riešené čo mi potom doviezli kamaráti keď sa mi vybila prvá sada. S externým bleskom som fotil prvý krát viac ako 5 záberov. Takže som nemal predstavu čo to urobí. Našťastie som to fotil pre seba, a pre mladomanželov len ako momentky, ktoré si mohli prezerať hostia už na druhý deň na popravinách.
Podľa toho čo všetci píšete predsalen sa poobzeram po nabíjačke a batériach.

Ešte raz ďakujem všetkým za rady :-)

tomis.ales
2010-10-13 15:37:26+02
príspevok od: ShaneSVK
Podla vyrobcu ma vydrzat 60 000zableskov na plnom vykone pricom samotne 4ks AA zvladnu maximalne 1500 a nie na plny vykon samozrejme. Ja osobne striedam dve sady NIMH baterii kvoli cene ale rychlost nabitia na podobnom batery power packu je tazko porovnatelna. Rychlejsie to aj nabija nie len dlho vydrzi. Akurat mozem este odporucit pozriet rozne DIY riesenia kde si to ludia vyrabali z roznych 6V malych olovenych akumulatorov a pod a vyrazne usetrili. Napr: http://www.diyphotography.net/more-power-to-your-flash-external-sla-battery-flash-mod
a samozrejme spominany originalny pack na porovnanie
http://www.nissindigital.com/en/powerpack-ps300.html
To som jediny kto nevidi tu nebetycnu blbost 60 000 zableskov na plny vykon?

tomis.ales
2010-10-13 15:37:57+02
teda vidi!!!

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-10-13 16:18:31+02
ešte mi prezraď, ako si mal nastavený blesk a v akom móde si fotil...

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-10-13 16:25:10+02
príspevok od: tomis.ales
teda vidi!!!
nissin má na stránke chybu. Deklarovaná kapacita je 300 zábleskov na plný výkon.

martin-sl
2010-10-13 22:48:31+02
ešte mi prezraď, ako si mal nastavený blesk a v akom móde si fotil...
Blesk bol nastavený na automatiku, keďže som ešte nemal možnosť poskúšať čo a ako. A pred tým som s externým bleskom nikdy nefotil.

ShaneSVK
2010-10-14 07:32:44+02
príspevok od: tomis.ales
To som jediny kto nevidi tu nebetycnu blbost 60 000 zableskov na plny vykon?
Preco myslis ze som napisal ze udavane vyrobcom. Napr externy power pack od nikonu pojme 8ks AA baterii takze logicky vydrzi maximalne 2x bezneho setu preto si kopec ludi riesilo DYI a dalo tam 6V Pb gelovku a tam uz ten pomer kapacit je uplne inde... Zhodneme sa na tom ze 60 000 zableskov mozno na minimalnom vykone :D

tadzesi
2010-10-14 08:14:01+02
príspevok od: martin-sl
Blesk bol nastavený na automatiku, keďže som ešte nemal možnosť poskúšať čo a ako. A pred tým som s externým bleskom nikdy nefotil.
Ja to vidim tak ze si z bleskom nefotil, resp. foltil par krat, baterky ti idu skoro do muky, precital si si dakde ze existuju aj externe baterky a predpokladas ze tie ti vydrzia dlhsie ako klasicke AA v blesku.

Vydrz baterii zalezi aj od nastavenia fotaku akym. Rozhodne M mod, vysie ISO a synchro blesku na zadnu lamelu pomozu ako baterkam, tak i fotke.

Ak vsak strasne tuzis po dalsom 1/2 kile naviac vo svojej vybave tak chod do toho ...

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-10-14 08:34:39+02
čo má synchronizácia na 2. lamelu spoločné so šetrením batérie?

tomis.ales
2010-10-14 08:37:15+02
príspevok od: ShaneSVK
Preco myslis ze som napisal ze udavane vyrobcom. Napr externy power pack od nikonu pojme 8ks AA baterii takze logicky vydrzi maximalne 2x bezneho setu preto si kopec ludi riesilo DYI a dalo tam 6V Pb gelovku a tam uz ten pomer kapacit je uplne inde... Zhodneme sa na tom ze 60 000 zableskov mozno na minimalnom vykone :D
Tiez si myslim ze ten pocet zableskov je asi na najnizsom vykone. Inac ten battery packy vazeral pre mna velmi zaujimavo pokial som si nenasiel cenu, ze £399.99.
Dakujem, neprosim. Dalsi vydriduch, co si vypyta kopec penazi za 40€ suciastok.
DIY to isti.

tadzesi
2010-10-14 08:38:00+02
čo má synchronizácia na 2. lamelu spoločné so šetrením batérie?
nic, 2 lamela nebola o setreni baterie

martin-sl
2010-10-14 10:08:34+02
príspevok od: tadzesi
Ja to vidim tak ze si z bleskom nefotil, resp. foltil par krat, baterky ti idu skoro do muky, precital si si dakde ze existuju aj externe baterky a predpokladas ze tie ti vydrzia dlhsie ako klasicke AA v blesku.

Vydrz baterii zalezi aj od nastavenia fotaku akym. Rozhodne M mod, vysie ISO a synchro blesku na zadnu lamelu pomozu ako baterkam, tak i fotke.

Ak vsak strasne tuzis po dalsom 1/2 kile naviac vo svojej vybave tak chod do toho ...
A kde som napísal, že s bleskom mám nafotených vyše 1000 fotiek?
To, že vydrž batérií závysí v takom rozmere aj od nastavenia foťáku som nevedel, takže ďakujem za poučenie :-) A keby som sa dočítal niekde o externych batériach tak by som sa tu nepýtal či také niečo existuje.
A nie netúžim po 1/2 kile viac vo výbave a 250eur menej na účte. Po tom čo som si tu všetko prečítal, vyšlo najavo, že sú chybné batérie.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-10-14 11:51:04+02
´Po tom čo som si tu všetko prečítal, vyšlo najavo, že sú chybné batérie´...nebol by som si tým taký istý. Ak si fotil v tme, pri nízkom iso a s vysokou clonou, tak blesk mohol páliť na plný výkon, čo je pri GN60 riadna sila a batérie to poriadne preverí.

martin-sl
2010-10-14 12:38:24+02
Čo sa týka toho keď som fotil v miestnostiach tak fotil som pri umelom osvietení miestnosti. Fotoaparát som mal nastavený na ISO: 200-400 clona: 2,8-4,5 čas: 1/160s - 1/400s.

No pred tým mi nevydržala sada batérií v exteriéry, keď bolo mierne pod mrakom, na viac ako 40 snímkov.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-10-14 13:07:28+02
robilo ti to so všetkými sadami? Ak áno, tak je skôr vada v blesku.

martin-sl
2010-10-14 13:11:32+02
Áno, ani s jednou sadou som nenafotil viac ako 50 snímkov.

martin-sl
2010-10-14 13:16:34+02
robilo ti to so všetkými sadami? Ak áno, tak je skôr vada v blesku.
Dúfam, že v blesku to nie je. Hoci mi to robilo pri každej sade, no ako už bolo spomenuté používal som rýchlonabíjačku. A batérie tiež nemajú len týždeň, dva.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-10-14 13:30:10+02
príspevok od: martin-sl
Dúfam, že v blesku to nie je. Hoci mi to robilo pri každej sade, no ako už bolo spomenuté používal som rýchlonabíjačku. A batérie tiež nemajú len týždeň, dva.
skús kúpiť v obchode jednu sadu alkalických a uvidíš, čo to spraví.

martin-sl
2010-10-14 13:30:55+02
skús kúpiť v obchode jednu sadu alkalických a uvidíš, čo to spraví.
To sa aj chystám urobiť, snáď nebude chyba v blesku.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()