Zdravím. Už dlhšie mám problém s jednou vecou. Tou sú tie akoby vypálené diery do obrazu v niektorých častiach fotografie. Najprv som si myslel, že sú to proste nejaké nečistoty na povrchu, no aj po detailnom prehliadaní objektívu som na žiadne nečistoty nenašiel. Taktiež som sa ho snažil veľmi svedomito vyčistiť, no bolo to tam zase.
Nemáte s niečím podobným skúsenosti? Môže to byť vada objektívu?
Ďakujem za odpovede.
a ked vravis ze ci si na to trufam, tak sa da na tom nieco pokazit?
ako sa to vezme, ak ta nenapadne ist prstom na snimac, nemal by si pokazit nic :) mne pomaha zlozit objektiv, odklopit zrkadlo a pri drzany fotaku dole hlavou (aby prach siel von) parkrat fuknut balonikom na snimac. ak to nepomoze, tak servis, aj ked su vselijaki kutilovia co uz povymyslali kadeco :)
Vyskúšaj...potom cvakni čistú oblohu a garantujem ti že sa posereš , keď zbadáš výsledok....:)))))
Pre začiatok to skús vyfúkať iba balónom ,(šachta hlavou dolu), pokial možno v minimálne prašnom prostredí....
No s mojim sucasnym objektivom sa urcite neposeriem, ale viem ako to myslis :)))
nastav maximalnu (najvacise cislo) clonu a cas cca 1 sekundu. preppni na manual focus a zaostri na nekonecno. postav sa meter od bielej steny a exponuj. pocas expozicie pohybuj fotakom. potom sa len poseries bez ohladu na to aky mas objektiv ... ;-)
nastav maximalnu (najvacise cislo) clonu a cas cca 1 sekundu. preppni na manual focus a zaostri na nekonecno. postav sa meter od bielej steny a exponuj. pocas expozicie pohybuj fotakom. potom sa len poseries bez ohladu na to aky mas objektiv ... ;-)
Na bielej stene nemám dobré skúsenosti...je tam kopa všelijakej bodkovanej , niečoho.....na oblohe je bordel na snímači vidieť najlepšie....bacha na lastovičky , holubov a inú Vajldlájf háveď....pri výcvaku si ich nevšimneš a potom ofukuješ ako pako...:))))
Na bielej stene nemám dobré skúsenosti...je tam kopa všelijakej bodkovanej , niečoho.....na oblohe je bordel na snímači vidieť najlepšie....bacha na lastovičky , holubov a inú Vajldlájf háveď....pri výcvaku si ich nevšimneš a potom ofukuješ ako pako...:))))
hovoríš lastovičky hej? u nás v strede októbra hej? tam v Trči musí byť iné oteplovanie teda :))))))))))))))
hovoríš lastovičky hej? u nás v strede októbra hej? tam v Trči musí byť iné oteplovanie teda :))))))))))))))
Jáj, oni tu nie su celý rok???....a už som sa dávnejšie chcel spýtať , že kde spinkajú cez zimu....prečo ma to zaujímalo radšej nenapíšem , lebo ma nejaký ááktivista zažaluje..:))))
ešte nie. volal som tam hned po našom stretnutí, ale pán M. mi odporučil nechať to na jeseň, lebo cez leto mal kopu práce (dovolenkové foťáky a tak) a hlavne to musím zobrať aj s telom. a telo to teraz potrebujem (chodím po svadbách), teda tipujem tak v novembri to tam zoberem.
No zakúpil som si teda čistiacu sadu. Na snímači bolo pár nečistôt, tak som ich vyfúkal. Lenže môj problém to nevyriešilo. Potom som si všimol takmer neviditeľných drobných nečistôt na zrkadle, akoby zaschnute kvapôčky vody.
Mám dokúpiť ešte green clean alebo ísť do servisu?
Vada objektívu?
Pre začiatok to skús vyfúkať iba balónom ,(šachta hlavou dolu), pokial možno v minimálne prašnom prostredí....
Mám dokúpiť ešte green clean alebo ísť do servisu?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa