Dobry vecer,
pani a damy mam na Vas jeden dotaz. Aky objektiv na portret za slusnu cenu pre 5D MK II....myslim tym pomer best vykon/cena....(mam nejaky kua tip ale co povie osadenstvo e-photo.sk...)
...za pragmaticke dotazy dakujem....(ostatne necitam)
za to oného neviem, čo ti mám napísať...toto ti je ťažká matematika - radiť objektív o dvch neznámych - aj cene, aj výkone, keď ani ožratá srnka netuší, akú cenu máš ty na mysli...
tak trepnem dve na tri, nech je aspoň o čom diskutovať, aby to nevyzeralo, že tu pes skapal takto skoro poobede v skorý večer pred polnocou ;o)
85/1,2, 135/2, 70-200/2,8 IS USM mkII...
dobrý výber si dal :) 135ku neodporúčam kupovať nikomu. ked zbadáš aký výkon produkuje tak začneš hladať tú istú kvalitu všade a to je sakramentsky drahé...
za to oného neviem, čo ti mám napísať...toto ti je ťažká matematika - radiť objektív o dvch neznámych - aj cene, aj výkone, keď ani ožratá srnka netuší, akú cenu máš ty na mysli...
tak trepnem dve na tri, nech je aspoň o čom diskutovať, aby to nevyzeralo, že tu pes skapal takto skoro poobede v skorý večer pred polnocou ;o)
ožratá srnka? :D to kde si našiel? ráno v poléfke či skade z pči to ty máš? :DDD...
...mňa ešte napadol síce makráč, ale tiež použiteľný viac než dobre a to 100ka či už L alebo nie :)
dobrý výber si dal :) 135ku neodporúčam kupovať nikomu. ked zbadáš aký výkon produkuje tak začneš hladať tú istú kvalitu všade a to je sakramentsky drahé...
kedy ja dám zlý výber ;o)
poznám to - mám telezoom kvalitou nad priemerom, latka ja nastavená vysoko aj pre ostatné :o)
z tej nie, ale šak z rozumu :o) sa hovorí, že ožratý jedinec má viac rozumu a je aj múdry, preto nepijem, lebo mám rozumu habadej a ďalší mi nie je treba ;o)
hej, makráč je moc fajný, šak Pali ho má, ten by vedel rozprávať, ale i ja som s ním fotil zo dva-tri dni, ale jedine s IS, nech to aj nejak vyzerá na tom tele :o)
ale nedal som ho do výberu, lebo som išiel na objektívy minimálne nad tisícku ak nie aj dve, šak ani tá nachliapaná srnka netuší, koľko má autor v pudilári na tento objektív :o)
100 makráč je na portréty parádička a k tomu aj na makro by zostal ja mam sice starsiu verziu ale na marka asi novu s IS aj ked obrazovo sa vraj moc nelisia....
ja na 5D mark II na portréty používam na 90% práve 100L IS f/2.8 od Canonu. Je ostrý už od f/2,8 takže môžem len doporučiť. plus jeho cena je myslím si priaznivá.
Klasicky na portréty potrebuješ sklo s ohniskovou vzdialenosťou od 50-150 (len výnimočne niečo iné) so svetelnosťou aspoň 2.8.
Najrozumnejšie je pevné sklo v rozsahu 85-135, pričom 135 môže byť v interiéri často už príliš dlhá (na celú postavu), 85 je rozumný objektív do interiéru i exteriéru. V mini priestoroch by si potreboval niečo menšie, ale to už nie je primárne o portrétoch. Rozmysli si preto v akých priestoroch plánuješ fotiť. Keď zoom, tak to, čo je úplne dole (prípadne si ešte priplať za IS).
hej hej s tou novou stovkou, sem-tam aj pravítko sa dá nafotiť a dosť kvalitne :)))))
niekde som čítal taký prieskum, že až 46% fotografov nepozná dĺžku svojho pravítka...z toho mi vychádza, že nevlastnia novú stovku makro a preto tie svoje pravítka nefotia, aby zistili, koľko majú dielikov a tým pádom, aké sú dlhé :o)
a to je veľká chyba - lebo každý fotograf by mal poznať dieliky na tom svojom pravítku a aj ich počet ;o)
Portretny objektiv pre Canon 5D Mark II.....?!
...mňa ešte napadol síce makráč, ale tiež použiteľný viac než dobre a to 100ka či už L alebo nie :)
poznám to - mám telezoom kvalitou nad priemerom, latka ja nastavená vysoko aj pre ostatné :o)
hej, makráč je moc fajný, šak Pali ho má, ten by vedel rozprávať, ale i ja som s ním fotil zo dva-tri dni, ale jedine s IS, nech to aj nejak vyzerá na tom tele :o)
ale nedal som ho do výberu, lebo som išiel na objektívy minimálne nad tisícku ak nie aj dve, šak ani tá nachliapaná srnka netuší, koľko má autor v pudilári na tento objektív :o)
Najrozumnejšie je pevné sklo v rozsahu 85-135, pričom 135 môže byť v interiéri často už príliš dlhá (na celú postavu), 85 je rozumný objektív do interiéru i exteriéru. V mini priestoroch by si potreboval niečo menšie, ale to už nie je primárne o portrétoch. Rozmysli si preto v akých priestoroch plánuješ fotiť. Keď zoom, tak to, čo je úplne dole (prípadne si ešte priplať za IS).
85/1.2L (2050 €)
85/1.8 (366 €)
135/2L (1070 €)
100/2 (439 €)
100/2.8
70-200/2.8L (1189 €)
...nad tym Canonom 100 F/2.8L IS....stale uvazujem...mozno trochu neskor si ho zaobstaram a tenhle zase posuniem dalej....vsak cas ukaze....
...za vsetky rady dakujem....
a to je veľká chyba - lebo každý fotograf by mal poznať dieliky na tom svojom pravítku a aj ich počet ;o)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa