Ahojte.Potrebovala by som poradiť s kúpou fotoaparátu pre 3 ročne dieťa.Konkrétne hľadam v podstate taký prvý fotoaparát.S určitými vlastnosťami ako napriklad hlavne pevnosť kvôly nie ešte tak dostatočne pevným rúčkam ako máme my dospeláci ( i keď niekedy aj nám sa podarí...:-))) a s úplne jednoduchym ovládanim.Neviem sa presne zorientovať v ponuke tohto typu fotoaparátov tak prosím ak máte nejakeé rady tak šup sem s nimi...
PS.aj detské očko potrebuje skúmať :)))
mne sa to nezda az taky zly napad...je to nieco ako hra na klavir..na nom tiez hraju male trojrocne deti a ked vyrastu a stale ich to bude bavit tak maju oproti rovesnikom znacny naskok. Ak chcete mat zo svojeho dietata fotografa ktory bude vycnievat z davu tak je dobre mu to stepit od malicka a trocha dufat ze ho to bude drzat. A priklanal by som sa k tomu pentaxu na zaciatku,vodeodolny a bez vys.objektivu..stat sa moze hocico :)
Nechápem ten nápad filmového foťáku - čo že je ultra lacný, keď spravíš dva filmy a už sa cena dvihne dvojnásobne?
A pokiaľ mu to bude robiť radosť, nevidím prečo by to malo byť skoro. Oboznámiť sa zo všetkým má pokojne 10 rokov čas a keď s tým príde do styku teraz a bude mu ho to baviť, tak nevidím dôvod, prečo by to nemal skúšať, aj keby sa s tým mal len akoby hrať.
Dnes sú kompakty dosť lacné a asi by som zvolil radšej cestu ´nech to niečo vydrží´, než, ´nech nevyhodím veľa peňazí, keď sa to pokazí´.
Nechápem ten nápad filmového foťáku - čo že je ultra lacný, keď spravíš dva filmy a už sa cena dvihne dvojnásobne?
A pokiaľ mu to bude robiť radosť, nevidím prečo by to malo byť skoro. Oboznámiť sa zo všetkým má pokojne 10 rokov čas a keď s tým príde do styku teraz a bude mu ho to baviť, tak nevidím dôvod, prečo by to nemal skúšať, aj keby sa s tým mal len akoby hrať.
Dnes sú kompakty dosť lacné a asi by som zvolil radšej cestu ´nech to niečo vydrží´, než, ´nech nevyhodím veľa peňazí, keď sa to pokazí´.
kto hovoril ze tam mas dat aj film :-) myslel som nieco ako sofistikovanejsia mydlova krabicka :-)
Najlepšia je určite vlastná skúsenosť - kúp mu niečo také, ako si mala Ty, keď si mala tri roky. Mne vtedy otec zlepil krabičku od mydla a vyvŕtal do nej dierku. Fotky som z toho nemal žiadne, ale dali sa s tým už celkom dobre učiť základy kompozície a stavby obrazu. A moje detské očko cez tú dierku radostne a často skúmalo svet :-)))) Že v kompozícii nie som najlepší dodnes určite nebude chyba tej krabičky :-)))
Tak toto sa mi páči :)
Moja dcéra zasa, keď mala 4 a boli sme na dovolenke, vybrala si hračkársky, cukríkový mobil a na každom kroku sa tvárila, že fotí... Ale aspoň ju to učilo všímať si viac detaily a zaujímavé objekty. Fotky si potom dodatočne nakreslila :) Neskôr ju to s fotením prestalo baviť a odvtedy všetko zaujímavé, čo vidí, premieta okamžite (bez prázdneho cvakania) do kresby...
Ja myslím, že kúpiť trojročnému decku sadu pasteliek je určite oveľa lepší nápad ako naozajstný foťák. V tom veku je akékoľvek kreslenie nekonečne tvorivejšie a užitočnejšie ako bezduché stláčanie spúšte na akomsi čudnom elektronickom zariadení... Možno sa Tvoja dcérka raz k fotografovaniu vráti - keď bude vedieť, o čo ide a dozreje na to... Alebo nie a zostane výtvarníčka :-)))) Pekný večer, Iwn*
No neviem - deti sú rovnaké. Kopírujú nás ako opice a ten obrázok, ktorý si pripojil sa mi zdá dosť hrozné svedectvo o tom, akí sme vlastne my ... Lebo deti nás vidia neskreslene a objektívne a hovoria pravdu ...
No neviem - deti sú rovnaké. Kopírujú nás ako opice a ten obrázok, ktorý si pripojil sa mi zdá dosť hrozné svedectvo o tom, akí sme vlastne my ... Lebo deti nás vidia neskreslene a objektívne a hovoria pravdu ...
Hmmm....Tak som si prečítala veru a som rada...za všetky názory :)))
Skúšame a učíme sa...a aj fotografia je forma hry.Ďakujem :)))
PS...Máme aj pastelky(vééééla pasteliek) a kreslí nadherne...
Zhanat pre trojrocne dieta fotak? Prekvapil si ma dopytom. Myslis, ze urobia nejake zabery, ktore si budu uvedomovat, ze co cvakli, aj tak chceli cvaknut? Deti uz mam velke a asi pamat uz slabu, mozno sa len nepohybujem v prostredi trojrocnych deti. :)
Fotaparát pre deti
ak to ma byt len na hranie, kup hocijaky stary filmovy kompakt. tie su lacne ako prach a vystup nieje dolezity :-)
Moja dcéra zasa, keď mala 4 a boli sme na dovolenke, vybrala si hračkársky, cukríkový mobil a na každom kroku sa tvárila, že fotí... Ale aspoň ju to učilo všímať si viac detaily a zaujímavé objekty. Fotky si potom dodatočne nakreslila :) Neskôr ju to s fotením prestalo baviť a odvtedy všetko zaujímavé, čo vidí, premieta okamžite (bez prázdneho cvakania) do kresby...
Skúšame a učíme sa...a aj fotografia je forma hry.Ďakujem :)))
PS...Máme aj pastelky(vééééla pasteliek) a kreslí nadherne...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa