Fórum » O TECHNIKE

Fotaparát pre deti

katarina14jur
katarina14jur 2010-10-19 14:41:40+02
Ahojte.Potrebovala by som poradiť s kúpou fotoaparátu pre 3 ročne dieťa.Konkrétne hľadam v podstate taký prvý fotoaparát.S určitými vlastnosťami ako napriklad hlavne pevnosť kvôly nie ešte tak dostatočne pevným rúčkam ako máme my dospeláci ( i keď niekedy aj nám sa podarí...:-))) a s úplne jednoduchym ovládanim.Neviem sa presne zorientovať v ponuke tohto typu fotoaparátov tak prosím ak máte nejakeé rady tak šup sem s nimi... PS.aj detské očko potrebuje skúmať :)))

haplo602
2010-10-19 20:42:31+02
nechcem byt tento. ... ale fotak pre 3r dieta ? nieje to kus skoro ?

ak to ma byt len na hranie, kup hocijaky stary filmovy kompakt. tie su lacne ako prach a vystup nieje dolezity :-)

micuro
2010-10-19 20:55:48+02
mne sa to nezda az taky zly napad...je to nieco ako hra na klavir..na nom tiez hraju male trojrocne deti a ked vyrastu a stale ich to bude bavit tak maju oproti rovesnikom znacny naskok. Ak chcete mat zo svojeho dietata fotografa ktory bude vycnievat z davu tak je dobre mu to stepit od malicka a trocha dufat ze ho to bude drzat. A priklanal by som sa k tomu pentaxu na zaciatku,vodeodolny a bez vys.objektivu..stat sa moze hocico :)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-10-19 21:06:27+02
Nechápem ten nápad filmového foťáku - čo že je ultra lacný, keď spravíš dva filmy a už sa cena dvihne dvojnásobne?

A pokiaľ mu to bude robiť radosť, nevidím prečo by to malo byť skoro. Oboznámiť sa zo všetkým má pokojne 10 rokov čas a keď s tým príde do styku teraz a bude mu ho to baviť, tak nevidím dôvod, prečo by to nemal skúšať, aj keby sa s tým mal len akoby hrať.

Dnes sú kompakty dosť lacné a asi by som zvolil radšej cestu ´nech to niečo vydrží´, než, ´nech nevyhodím veľa peňazí, keď sa to pokazí´.

maTTo_corp
2010-10-19 21:15:52+02
príspevok od: conan7
ale ty nie si hocijaké decko. ty si zázračné decko.
no dobre, ale musíš vychádzať z predpokladu, že moji fotrovci o tom nevedia ;)

conan7
2010-10-19 21:24:12+02
príspevok od: maTTo_corp
no dobre, ale musíš vychádzať z predpokladu, že moji fotrovci o tom nevedia ;)
sú na svete asi jediní...

haplo602
2010-10-19 22:37:48+02
príspevok od: Michal Matloň
Nechápem ten nápad filmového foťáku - čo že je ultra lacný, keď spravíš dva filmy a už sa cena dvihne dvojnásobne?

A pokiaľ mu to bude robiť radosť, nevidím prečo by to malo byť skoro. Oboznámiť sa zo všetkým má pokojne 10 rokov čas a keď s tým príde do styku teraz a bude mu ho to baviť, tak nevidím dôvod, prečo by to nemal skúšať, aj keby sa s tým mal len akoby hrať.

Dnes sú kompakty dosť lacné a asi by som zvolil radšej cestu ´nech to niečo vydrží´, než, ´nech nevyhodím veľa peňazí, keď sa to pokazí´.
kto hovoril ze tam mas dat aj film :-) myslel som nieco ako sofistikovanejsia mydlova krabicka :-)

Iwn*
ocenenie redakciou 2010-10-19 23:07:24+02
príspevok od: dodo_bb
Najlepšia je určite vlastná skúsenosť - kúp mu niečo také, ako si mala Ty, keď si mala tri roky. Mne vtedy otec zlepil krabičku od mydla a vyvŕtal do nej dierku. Fotky som z toho nemal žiadne, ale dali sa s tým už celkom dobre učiť základy kompozície a stavby obrazu. A moje detské očko cez tú dierku radostne a často skúmalo svet :-)))) Že v kompozícii nie som najlepší dodnes určite nebude chyba tej krabičky :-)))
Tak toto sa mi páči :)
Moja dcéra zasa, keď mala 4 a boli sme na dovolenke, vybrala si hračkársky, cukríkový mobil a na každom kroku sa tvárila, že fotí... Ale aspoň ju to učilo všímať si viac detaily a zaujímavé objekty. Fotky si potom dodatočne nakreslila :) Neskôr ju to s fotením prestalo baviť a odvtedy všetko zaujímavé, čo vidí, premieta okamžite (bez prázdneho cvakania) do kresby...

dodo_bb
2010-10-20 00:04:43+02
Ja myslím, že kúpiť trojročnému decku sadu pasteliek je určite oveľa lepší nápad ako naozajstný foťák. V tom veku je akékoľvek kreslenie nekonečne tvorivejšie a užitočnejšie ako bezduché stláčanie spúšte na akomsi čudnom elektronickom zariadení... Možno sa Tvoja dcérka raz k fotografovaniu vráti - keď bude vedieť, o čo ide a dozreje na to... Alebo nie a zostane výtvarníčka :-)))) Pekný večer, Iwn*

bonifacko
2010-10-20 06:39:05+02
Jednoznačne.

scraper
2010-10-20 08:58:18+02
dnes je vsecko uz inaac :)

dodo_bb
2010-10-20 12:19:55+02
príspevok od: scraper
dnes je vsecko uz inaac :)
No neviem - deti sú rovnaké. Kopírujú nás ako opice a ten obrázok, ktorý si pripojil sa mi zdá dosť hrozné svedectvo o tom, akí sme vlastne my ... Lebo deti nás vidia neskreslene a objektívne a hovoria pravdu ...

mario b
2010-10-20 12:51:58+02
príspevok od: dodo_bb
No neviem - deti sú rovnaké. Kopírujú nás ako opice a ten obrázok, ktorý si pripojil sa mi zdá dosť hrozné svedectvo o tom, akí sme vlastne my ... Lebo deti nás vidia neskreslene a objektívne a hovoria pravdu ...
oj, ako z mudrej kihy, dobre vravis :-)

Fatty
2010-10-20 14:26:36+02
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=toy+digital+camera&_sacat=See-All-Categories

katarina14jur
2010-10-26 22:22:07+02
Hmmm....Tak som si prečítala veru a som rada...za všetky názory :)))
Skúšame a učíme sa...a aj fotografia je forma hry.Ďakujem :)))
PS...Máme aj pastelky(vééééla pasteliek) a kreslí nadherne...

Cyril
2010-10-26 22:38:28+02
Zhanat pre trojrocne dieta fotak? Prekvapil si ma dopytom. Myslis, ze urobia nejake zabery, ktore si budu uvedomovat, ze co cvakli, aj tak chceli cvaknut? Deti uz mam velke a asi pamat uz slabu, mozno sa len nepohybujem v prostredi trojrocnych deti. :)

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()