Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu ohladom externeho blesku k mojmu priblizne rocnemu Canonu EOS 500d. Na jednej nedavnej akcii som mala moznost vyskusat Canon Speedlite 580 a vysledok bol skvely, ale problem bol v tom, ze aj ked spodne cervene svetlo na blesku blikalo, nechcelo mi ho odpalit. Zo zaciatku sa to stalo parkrat, ku koncu uz reagoval len raz za 10 minut, takze okrem 3 fotiek su vsetky tmave. Baterky boli vsade nabite.
Pocula som, ze na Canon Speedlite 430 je v tomto smere ovela menej staznosti na neodpalovanie, ale aj tak mam obavy, ci to nebudu zbytocne vyhodene peniaze ak bude robit toto iste. Neviem, v com je chyba, ci je to v blesku alebo (bozechran) mam nejaky chybny fotoaparat?? Budem vdacna za radu aj za upokojenie, ze zrkadlovka nemusi ist na reklamaciu...
cervena kontrolka ti svieti pokial je blesk nabity a pripraveny. Pokial si mala starsie baterky alebo baterky, kt boli vela krat prebite, tak je to chyba bateriek... s bleskom to nic nema.. pokial vybliskas tak 2 sady bateriek/tyzden tak ich treba menit tak kazdeho polroka
Dakujem za vase rady, svietilo mi cervene svetlo vpredu dole na blesku, ale odpallilo mi to az ked svietila zelena kontrolka vzadu...lenze ta sa uz ku koncu ledva niekedy objavila, ako keby bol blesk vypnuty, aj ked displej aj predne cervene svetlo fungovali.To s vymenou bateriek ma celkom prekvapilo, netusim nakolko boli pouzite tieto, kedze to bol cudzi blesk, ale usudzovala som, ze vydrzia ovela viac. Na akom bol vykone neviem povedat, program som mala nastaveny TTL, ale keby nestihal nabijat, neboli by vypadky take rovnomernejsie? Lebo toto sa rapidne zhorsilo ku koncu fotenia, preto som si najprv myslela, ze su vybite baterky.
Dakujem za vase rady, svietilo mi cervene svetlo vpredu dole na blesku, ale odpallilo mi to az ked svietila zelena kontrolka vzadu...lenze ta sa uz ku koncu ledva niekedy objavila, ako keby bol blesk vypnuty, aj ked displej aj predne cervene svetlo fungovali.To s vymenou bateriek ma celkom prekvapilo, netusim nakolko boli pouzite tieto, kedze to bol cudzi blesk, ale usudzovala som, ze vydrzia ovela viac. Na akom bol vykone neviem povedat, program som mala nastaveny TTL, ale keby nestihal nabijat, neboli by vypadky take rovnomernejsie? Lebo toto sa rapidne zhorsilo ku koncu fotenia, preto som si najprv myslela, ze su vybite baterky.
slabe baterie. mam 580II a zatial uplna spokojnost. myslim ze aj ten slabsi by ti posluzil rovnako ak nepotrebujes odpalovat celu seriu bleskov alebo stroboskopicky efekt. spolocne s baterkami sanyo eneloop mozes kudne blyskat celu noc :)
slabe baterie. mam 580II a zatial uplna spokojnost. myslim ze aj ten slabsi by ti posluzil rovnako ak nepotrebujes odpalovat celu seriu bleskov alebo stroboskopicky efekt. spolocne s baterkami sanyo eneloop mozes kudne blyskat celu noc :)
Môžem iba zopakovať a potvrdiť to, čo je tu napísané, slovo po slove.
Môžem iba zopakovať a potvrdiť to, čo je tu napísané, slovo po slove.
Je to vbaterkach pretoze tiez mam 580 blesk a som s nim spokojny ale ked ti mozem poradit tak nezalezi len na baterkach ale aj na samotnej nabijacke aka je kvalitna pretoze ta predlzuje zivotnost cyklov nabijacich baterie. Vsimol som si ze blesk nerovnomerne vybija baterky a preto potrebujes nabijacku ktora nabija kazdu bateriu zvlast. A mozem potvrdit sanyo enelop su dobre baterky.
predne cervene svetlo je ostriaca mriezka, kt ti blesk da vzdy pokial mas nastaveny rezim ostrenia na one shot alebo is focus (nikoliv AI servo). je to dopomoc pre objektiv aby vedel zaostrit, to svetielko ti bude davat aj ked nebudes mat stavu ani na jeden zablesk.
zadne svetielko svieti na zeleno ked ti da zablesk ale este nie je plne nabity, pokial ti svieti cervene svetielko tak je plne nabity a mozes flashovat
Tak som sa rozhodla objednat si na zaciatok ´studentskejsiu´ variantu 430, co som citala nejaky (pre mna) zasadny rozdiel by medzi nimi nemal byt, resp. na bezne pouzitie bohate postaci. Dakujem este raz vsetkym za rady, boli mi ako zaciatocnikovi v bleskoch napomocne, a na baterky si posvietim ;)
Rozdiel je zanedbateľný, pokiaľ to, čo od neho čakáš je, že bude blýskať tak ako treba. Diaľkové odpaľovanie oželiem aj ja, keďže na to mám krabičky a silu 580-ky väčšinou nebudeš potrebovať.
tak uz mam doma 430 :) zatial som vcelku spokojna, akurat som si vsimla, ze v najspodnejsich dvoch polohach (do pismena L) sa dokaze pripravit na dalsi zaber ihned, v tych vrchnych, ked je rovno, mu to trva dlhoo...Skusala som starsie nabijatelne Camelion 2500, ktore vela nevydrzali, aj nenabijatelne Varty.
Ja neviem, vam sa to cervene svetlo rozsvieti vo vsetkych polohach skoro ihned po odfoteni predosleho zaberu alebo kolko sekund to cca trva?
Niektore polohy su veru narocnejsie. Cim to moze byt? Aka je draha svetla ked je blesk namiereny na objekt a aka, ked svetlo odrazas od stropu? No kratsia! Takze blesk potrebuje menej energie a preto sa rychlejsie nabije.
O nabíjatelných baterkách ja toho napísané tony, nejaké Camelion sa dajú považovať len za vtip, možno ako nové sú chvílu použitelné ale po povedzme 15 nabitiacj sú zrelé na koš. Napouživanejšie sú asi Sanyo Eneloop, dalšoe dostupné a adekvátne kvalitné sú GP Recyko, Varta Ready2Use všade nemajú a Panasonic Infinium sú asi najmenej bežne dostupné. Žiadne iné typy sa neoporúčajú aj ked sa jedná trebárs o baterie od Sanyo, či GP...
O nabíjatelných baterkách ja toho napísané tony, nejaké Camelion sa dajú považovať len za vtip, možno ako nové sú chvílu použitelné ale po povedzme 15 nabitiacj sú zrelé na koš. Napouživanejšie sú asi Sanyo Eneloop, dalšoe dostupné a adekvátne kvalitné sú GP Recyko, Varta Ready2Use všade nemajú a Panasonic Infinium sú asi najmenej bežne dostupné. Žiadne iné typy sa neoporúčajú aj ked sa jedná trebárs o baterie od Sanyo, či GP...
Ja pouzivam Ansmann 2850 a doteraz som velmi spokojna. Minuly tyzden som fotila dym a nacvakala som asi 300 fotiek v rychlom slede a blesk sa stihal bezproblemov dobijat.
conan7 , Panasonic Infinium nemám, lebo ich takmer nikde nemajú a ked človek chce kúpiť hned, tak na prvé čo narazí sú Eneloopy, GP majú aj v Tescu ... Teraz som si zohnal další systémový blesk a plánujem vyskúšať inú sadu.
Matak ja na Eneloopy v blesku určite 500 expozícií správim bezproblémov.
Externy blesk pre Canon
zadne svetielko svieti na zeleno ked ti da zablesk ale este nie je plne nabity, pokial ti svieti cervene svetielko tak je plne nabity a mozes flashovat
Ja neviem, vam sa to cervene svetlo rozsvieti vo vsetkych polohach skoro ihned po odfoteni predosleho zaberu alebo kolko sekund to cca trva?
Matak ja na Eneloopy v blesku určite 500 expozícií správim bezproblémov.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa