Čaute, keďže sa ešte príliš nevyznám tak ako poniektorí, ktorí sa venujú fotografovaniu už dlhšiu dobu... chcela by som sa spýtať, čo hovoríte na tento typ zrkadlovky v spojení s objektívom EFS 75-300? Alebo mi viete odporučiť niečo iné ako začiatočníčke za rozumnú cenu? Ďakujem...
skús si prečítať linky nižšie a popíš potom veci, čo v nich nájdeš...lebo napr. pod pojmom rozumná cena si niekto predstaví 1000€ a niekto 600evri...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/nova-tema-vo-fore/
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/ako-spravne-polozit-otazku/
Takže keď to mám popísať detailnejšie tak asi takto :) Chcem fotiť všetko, čo mi príde nejakým spôsobom zaujímavé v danej chvíli - ľudia, príroda, makro, šport... Keďže ma to baví, môj foťák (obyčajný digitál) nosím takmer vždy keď niekam idem, no chcela by som už niečo kvalitnejšie a na vyššej úrovni.. proste zaostrovanie, farby atď nie na priemernej úrovni... potrebujem vybrať nejakú kvalitnú zrkadlovku vhodnú pre začiatočníka, z toho dôvodu som ochodná investovať max 700 eur... zaujal ma Canon 1000D v spojení s objektívom EFS 75-300... čo vy na to?
no farby na lepsej urovni mozes dosiahnut aj spracovanim v nejakom softe (napr gimp).
co sa tyka fotenia roznych zanrov, jeden objetiv ti asi stacit nebude a na niektore zanre (naprikald sport) treba ine fotaky a objektivy, aj ked je to tak troska klamstvo... da sa fotit aj so slabsim ale percento vydarenych fotiek je podstatne mensie pripadne kvalita nie je az taka (ale niekomu to staci), zalezi od situacie a co konkretne
kazdopadne rataj s tym ze este budes casom dokupovat prislusenstvo, pripadne dalsie objektivy a pod. - aj ked je mozne ze sa uspokojis s dvoma a tvoje naroky na kvalitu su troska mensie a tym padom si s tym kludne vystacis
dany fotoaparat nepoznam, ale podla testov jeden z najlepsich fotakov pre amatersku triedu (cena/vykon) je pentax k-x alebo jeho nasledovnik k-r mam dojem
ak neplanujes casom rozsirovat vybavu moze ti byt jedno ze k tejto znacke sa tazsie dokupuju veci
ak planujes prechod casom na nieco lepsie a pripadne dokupovat viac prislusenstva tak potom asi radsej canon alebo nikon
pripadne este ak mas niekoho kto sa troska vyzna v zrkadlovkach a je ochotny ti robit testera pri nakupe, tak sa pozri po bazaroch a mozno najdes aj lepsiu zrkadlovku ako c1000d aj s nejakym prislusenstvom a mzono aj 2 (sice setovymi) objektivmi s ktorymi sa naucis troska fotit a potom budes vediet co chces a mozes nakupovat nanovo :)
no snad som to nedochaosil a pomohol ti asopn trocha
kazdopadne rataj s tym ze nejake zaklady upravy fotografie v kompe sa zidu (nehovorim o retusovani a pod ale o doostrovani, vyhranie sa s farbami, saturaciou a pod)
Takže keď to mám popísať detailnejšie tak asi takto :) Chcem fotiť všetko, čo mi príde nejakým spôsobom zaujímavé v danej chvíli - ľudia, príroda, makro, šport... Keďže ma to baví, môj foťák (obyčajný digitál) nosím takmer vždy keď niekam idem, no chcela by som už niečo kvalitnejšie a na vyššej úrovni.. proste zaostrovanie, farby atď nie na priemernej úrovni... potrebujem vybrať nejakú kvalitnú zrkadlovku vhodnú pre začiatočníka, z toho dôvodu som ochodná investovať max 700 eur... zaujal ma Canon 1000D v spojení s objektívom EFS 75-300... čo vy na to?
Kúp si kvalitný kompakt a nauč sa fotografovať. Potom prídeš na to, čo Ti treba sama a kúpiš si zrkadlovku. Napríklad NIKON P7000 (cena okolo 500 €), aj Canon vyrába niečo podobné... P7000 je malý, ľahký, má to kreatívne možnosti, RAW formát, veľmi slušný objektív s ED sklom, ktoré sa používa len v najkvalitnejších objektívoch NIKON. Má stabilizátor obrazu, veľký snímací čip, priehľadový hľadáčik, vie fotiť makro, má elektronický horizont, sánky na externý blesk, podrobnosti nájdeš tu:
http://nikon.cz/cs_CZ/product/digital-cameras/coolpix/performance/coolpix-p7000
Je to špička medzi kompaktami, kdežto Canon D1000 je najslabšia zrkadlovka. Pre Teba by sa mi to videlo oveľa výhodnejšie na učenie a ver, že sa s takým foťákom bez problémov môžeš dostať na titulnú stránku ephota ako fotka dňa, týždňa či mesiaca :-))))
Pokial si ochotna investovat takuto sumu,tak okrem tohoto tela a objektivu co si spominala potrebujes aj nejaky z mensim rozsahom.Takze potrebujes minimalne dva objektivy.Idealne 17-55is.S touto zostavou uz nafotis v primeranej kvalite takmer cokolvek,avsak stale nanafotis spominane makro.Pokial si ochotna neskor investovat dalej a dokupit makroobjektiv,tak je vsetko ok,pokial chces za 700evri uz aj makro objektiv,tak to je uz problem aj v canone a ten ma oproti npr. nikonu dostupnejsie skla:)..ale oproti canonu ma cenovo dostupnejsie skla zase sony..,ale furt to je malo penazi.
presne tak, na vcerajsej akcii v KE som mal moznost si ho vyskusat a mozem len doporucit. zaujal ma daleko viac nez akakolvek zrkadlovka co tam bola. a takisto odporucam pentaxa kx a k nemu sadu pevnych skiel 35/50/70
ako ked naozaj všetko chceš mať ako píšeš na vyššej úrovni ako hovoríš a zaostrovanie a tak, tak tých 700 € je približne polovičná cena jedného objektívu :))) hej hej trochu zveličujem, vieme ako si to myslela :)
radšej 70-200 f4
nikon d3100 + 18-55VR, ma cestinu, fullHD video ;] (dobre ma to p. Jurak naucil ;]]) + neskor doplnis vyber akymkolvek vhodnym objektivom, ten setovy je vyborny. na ludi v pohode, na sport ani nie (pokial sa nehra za slnecneho dna a si blizko diania), ale sport vseobecne je pomerne narocna disciplina na techniku najma ten halovy, makro sice nie, ale close-up (zabery na blizko) sa celkom daju + ak si kupis makropredsadku - napr raynox, pripadne zvolis inu fintu (je ich vela, ale do toho casom prides) na zaciatok.
navyse ma mod sprievodca, ktory ti priamo vo fotaku poradi co a ako fotit. aj ked sa to uz ludom znalym situacie zda ako blbost, myslim si, ze pre teba to moze byt viac ako vhodny zaciatok.
Canon EOS 1000D
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/nova-tema-vo-fore/
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/ako-spravne-polozit-otazku/
co sa tyka fotenia roznych zanrov, jeden objetiv ti asi stacit nebude a na niektore zanre (naprikald sport) treba ine fotaky a objektivy, aj ked je to tak troska klamstvo... da sa fotit aj so slabsim ale percento vydarenych fotiek je podstatne mensie pripadne kvalita nie je az taka (ale niekomu to staci), zalezi od situacie a co konkretne
kazdopadne rataj s tym ze este budes casom dokupovat prislusenstvo, pripadne dalsie objektivy a pod. - aj ked je mozne ze sa uspokojis s dvoma a tvoje naroky na kvalitu su troska mensie a tym padom si s tym kludne vystacis
dany fotoaparat nepoznam, ale podla testov jeden z najlepsich fotakov pre amatersku triedu (cena/vykon) je pentax k-x alebo jeho nasledovnik k-r mam dojem
ak neplanujes casom rozsirovat vybavu moze ti byt jedno ze k tejto znacke sa tazsie dokupuju veci
ak planujes prechod casom na nieco lepsie a pripadne dokupovat viac prislusenstva tak potom asi radsej canon alebo nikon
pripadne este ak mas niekoho kto sa troska vyzna v zrkadlovkach a je ochotny ti robit testera pri nakupe, tak sa pozri po bazaroch a mozno najdes aj lepsiu zrkadlovku ako c1000d aj s nejakym prislusenstvom a mzono aj 2 (sice setovymi) objektivmi s ktorymi sa naucis troska fotit a potom budes vediet co chces a mozes nakupovat nanovo :)
no snad som to nedochaosil a pomohol ti asopn trocha
kazdopadne rataj s tym ze nejake zaklady upravy fotografie v kompe sa zidu (nehovorim o retusovani a pod ale o doostrovani, vyhranie sa s farbami, saturaciou a pod)
http://nikon.cz/cs_CZ/product/digital-cameras/coolpix/performance/coolpix-p7000
Je to špička medzi kompaktami, kdežto Canon D1000 je najslabšia zrkadlovka. Pre Teba by sa mi to videlo oveľa výhodnejšie na učenie a ver, že sa s takým foťákom bez problémov môžeš dostať na titulnú stránku ephota ako fotka dňa, týždňa či mesiaca :-))))
radšej 70-200 f4
navyse ma mod sprievodca, ktory ti priamo vo fotaku poradi co a ako fotit. aj ked sa to uz ludom znalym situacie zda ako blbost, myslim si, ze pre teba to moze byt viac ako vhodny zaciatok.
časom nadobudneš zbierku skiel a isto sa posunieš (čo sa tela týka)o triedu-dve hore,,,
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa