rezen je to v zásade jedno... ber to, čo ti lepšie sadne do laby
obaja výrobcovia majú prakticky úplnú ponuku, a čo náhodou nemajú, doplníš tretími výrobcami (Tamron, Sigma, Tokina)
u Nikonu akurát môžeš použiť aj dosť prastaré objektívy - u Canonu až tie pre EOSy
ja som napr. nikonista čo skončil pri Pentaxe :)) Pentax tiež zhltá od M-42 cez K, KAF1 po KAF2 mount všetko
mimochodom tú zrkadlovku chceš filmovú či digitálnu? lebo aj táto option tu je :))
Ako písal tuleník,ak začínaš a nemal si predtým nejakú preferovanú značku,tak je to jedno.Ide v podstate o peňaženku.
Ak si úplný začiatočník,resp.ideš na prvú zrkadlovku ,asi by som počkal
na nový Canon 1000D...bude za pár....:)
ja by som navrhol canon 400d (alebo nikon d40x...su asi na rovnakej urovni) uz su starsie ale o to lacnejsie a k nim si kup na portrety daky kvalitny prime objektiv typu canon 50mm 1.4 usm, prip.pre nikon prislusny objektiv nikkor. Tomas
Aky kupit??
uz to bolo vela krat diskutovane skus tu pozriet a ked nie tu tak je to este niekde vo fore, zalezi to hlavne od toho naco to budes chciet vyuzivat
obaja výrobcovia majú prakticky úplnú ponuku, a čo náhodou nemajú, doplníš tretími výrobcami (Tamron, Sigma, Tokina)
u Nikonu akurát môžeš použiť aj dosť prastaré objektívy - u Canonu až tie pre EOSy
ja som napr. nikonista čo skončil pri Pentaxe :)) Pentax tiež zhltá od M-42 cez K, KAF1 po KAF2 mount všetko
mimochodom tú zrkadlovku chceš filmovú či digitálnu? lebo aj táto option tu je :))
Ak si úplný začiatočník,resp.ideš na prvú zrkadlovku ,asi by som počkal
na nový Canon 1000D...bude za pár....:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie