Fórum » O TECHNIKE

Canon 7d

wasko1
wasko1 2010-10-28 11:55:17+02
Chcel by som sa opytať, že pokiaľ sa uvádza, že canon 7d podporuje pamatove kartami CF, tak tam zasadne musím dať tú ,,EXTREME" kartu s vysokou rychlostou alebo tam postaci a bude to stihat aj ta obycajna cf z tej lacnejsej cenovej ponuky, ktora ma myslím rychlost 20mb/s?

Granko
2010-10-29 16:45:17+02
príspevok od: ErikDuris
A ja nemam rad ked niekto tvrdi ze co je draksie musi byt zakonite aj lepsie. A kto povie opak je prinajlepsom hlupak... tak mi vyzneje tato debata. Pretoze sa tu niekto nieco normalne opyta uz tu ma hned aj arogantne odpovede ako keby tu niekto zjedol vsetku mudrost sveta... Podla mna ked dacomu nerozumiem tak sa opytam a ked sa slusne opytam cakal by som slusnu odpoved ale tejto debate sa mi az tak veru nezda.
mal som ťa za človeka, čo si je vedomý svojich kvalít, no má odstup presne od tohto, čo si napísal...že sa takým slovám vyhýba...lebo píšeš o arogancií, ale presne tak vyznievajú tvoje slová, keďže len tvoja pravda je tá správna, ostatní sú hlupáci, v lepšom prípade mudrci...
je vidieť, že sem nechodíš...inak by si vedel, že podobné otázky sú tu časté a začal by si triediť ľudí na takých, ktorým sa odpovedá normálne a takých, ktorí sú leniví, lebo opýtať sa je ľahšie a ešte sa začnú hrať na ukrivdených...
snáď sem budeš chodiť častejšie, odpovedať častejšie, rád by som si pozrel, ako má vyzerať odpovedanie na otázky v tvojom slušnom meradle..iste aj ostatní užívatelia, ktorí sa zapojili do diskusie v tejto téme a ktorých si nazval mudrcmi či ich príspevky vyzneli ako od hlupákov v tvojom ponímaní, by to radi privítali...budeme sa tešiť :o)

zelovoc
2010-10-29 16:57:10+02
hocaka karta je lepsia ako ziadna, takze nejaku by si si kupit mal.)
ked chces vela cvakat a tocit videa kup si rychlu a ked len tak fotit co pride, kup si obycajnu, ani ta nieje nejako extra pomala.

Sd108
2010-10-29 17:23:14+02
Ja Ti to poviem tak: mal som Sandisk niekolko typov v predchadzajucich fotakoch, s prechodom na 5d mk2 som potreboval vela GB za co najnizsiu cenu, tak som sa rozhodol, ze vyskusam akciove A-DATA karty (533x - pisu 80MB/S read vs. 50MB/s write) z isteho nemenovaneho velkoskladu :). od tej doby len pan boh vie, kolko som nacvakal rawiek (hadam do 30tis., nechce sa mi to cekovat) a nikdy som rozdiel nepocitil (musim poklopat hehe), video, sekvencne snimanie, vsetko maka ako ma. cena rozdiel vtedy bola hadam 1/2 az 1/3 zo sandisk extreme pro. ak ma sklame, vyhodim a kupim dalsiu :DDD 500 evracov za 64GB sandisk ex. pro sa mi vyhadzovat nechce. nech prepaci, kto nesuhlasi. prajem vsetkym vsetko dobre (hlavne to svetielko).
:)

viking81
2010-10-29 18:37:07+02
takto...nemusis mat hned sandisk extreme...staci ti akakolvek kvalitnejsia a rychlejsia karta...samozrejme ked chces tocit video a fotit sport sekvencnym naplno tak co najrychlesjia...myslim ze za ot kvalitnejsia sa povazuje sandisk..kingston..lexar ( z pocutia myslim) a aj a-data....vyvaroval by som sa vyslovene no name alebo kartam typu intenso atd...osobne mam sandisk extreme, ultra II a kingstone elite pro 133x a ani s jednou som nemal najmensi problem...z sd kariet mam dva roky a-data a kingstone a tiez najmensi problem s kratami ani raz...takze aby som to zhrnul...nemusis kupovat uplne spicku staci ked kupis nieco rychlejsie a kvalitnejsie...lebo velmi setrit na kartach sa ozaj neoplati

yelcin
2010-10-29 19:25:21+02
Zvykaj si,su tu ludia,ktori Ti ochotne poradia a odpovedia aj na ´laicku´ otazku,ale aj ludia,ktorym robi dobre,ked si mozu do niekoho rypnut.Ale to je internet.

KESKOSENI
2010-10-29 20:28:37+02
asi nefotis neopakovatelne momenty....ak sklame vyhodim a kupim dalsiu....4 hodiny cakam na rybarika,konecne pride dokonca aj zalovi ,ja cvakam ako besny,pridem domov a bohuzial karta ma sklamala...alebo fotim svadobny obrad a bohuzial sklamala karta...takze ja osobne si radssej za kvalitu priplatim,ale samozrejme nikomu nebudem vnucovat svoj nazor-moja rada-kupit kvalitnu CF kartu na ktoru sa da spolahnut...v mojom pripade SanDisk...

Sd108
2010-10-29 21:13:36+02
príspevok od: KESKOSENI
asi nefotis neopakovatelne momenty....ak sklame vyhodim a kupim dalsiu....4 hodiny cakam na rybarika,konecne pride dokonca aj zalovi ,ja cvakam ako besny,pridem domov a bohuzial karta ma sklamala...alebo fotim svadobny obrad a bohuzial sklamala karta...takze ja osobne si radssej za kvalitu priplatim,ale samozrejme nikomu nebudem vnucovat svoj nazor-moja rada-kupit kvalitnu CF kartu na ktoru sa da spolahnut...v mojom pripade SanDisk...
finta je v tom, ze 1. este ma nesklamala :) a po 2.nemyslel som tym sklamanim, ze sa pos..re cela karta, ale napr. ze zacne blbnut ako sa mi to dialo pri mojich starych (trebars neprecitatelne raawka a pod.) - takato karta uz ide do kosa (alebo darujem :))
a neboj tiez cvakam ako besny :DDD

djpali
2010-11-04 21:36:51+01
rada pre teba, pojde to s akoukolvek, pri najslabsich starych 1 gigovy a 2 gigovych kartach ti nebude stihat zapisovat pri foteni serie pri max. rychlosti, a z vlastnej skusenosti, akukolvek inu pomalsiu kartu napr. 133x kym nemas skutocnu extreme verziu nestiha krutit hd video. Tvari sa to tak ze das record a nakruti 3 sekundy a vypne. Akonahle som kupil extreme za nejakych 200 EUR, uz to nerobi.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()