Fórum » O TECHNIKE

Panoramaticka hlava

garyfisher
2010-10-29 17:06:48+02
Mam jednoduchu gulovu hlavu, ktoru som kupil v kite so stativom. Moznoze by to chcelo aj nejaky upgrade. Vedeli by ste poradit nejaku panoramaticku hlavu.

luboD90
2010-10-29 17:19:58+02
Zalezi od toho, co chces na nu postavit. Ja mam Manfrotto 498RC2 a som s nou max spokojny.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-10-29 17:45:19+02
Skutocne biedne informacie aby sme ti poradili. Nepises, aky mas stativ, co chces nan dat, ci preferujes trojcestnu alebo gulovu hlavu? Chces hlavu s panoramatickou funkciou, alebo pravu specializovanu panoramaticku hlavu?

garyfisher
2010-10-29 18:08:57+02
príspevok od: Karol Srnec
Skutocne biedne informacie aby sme ti poradili. Nepises, aky mas stativ, co chces nan dat, ci preferujes trojcestnu alebo gulovu hlavu? Chces hlavu s panoramatickou funkciou, alebo pravu specializovanu panoramaticku hlavu?
Mam stativ Manfrotto 055XPROB, urcite by som radsej trojcestnu alebo pakovu, gulovu mam teraz a myslim ze nemam tak jemne nastavenie ako by som chcel, a co sa tyka tej specializovanosti no to si necham poradit asi. Hlavne co sa tyka dalsej vyuzitelnosti.
Dakujem za pripomienku

hooopy
2012-01-01 21:16:58+01
tu je varianta , ale len na horizontalne foto,. Pokial mate zaujem aj o vertikalne, da sa to kombinovat s nejakym "L"-kom podomacky vyrobenym . Myslim, ze ak si chce niekto vyskusat pano fotky a premysla nad tym trosku vedeckejsie nez len otacat fotoaparat v ruke ( t. j. je mu znama problematika paralaxy a nodal pointu) , nie je to zla volba.

http://www.dealextreme.com/p/fotomate-lp-02-200mm-movable-2-way-macro-focusing-rail-slider-black-111531

ja mam od nich toto:
http://www.dealextreme.com/p/super-mag-slider-camera-precision-rail-9430

ked som to kupoval , tak vyrobok, na ktory som tu dal odkaz este v ponuke nebol (myslim tu jednu kolajnicku), ale nebal by som sa to kupit. Platba samozrejme cez paypal... z daneho obchodu kupujem uz dva roky... bez problemov. Makro sanky ktore mam , pouzivam na panoramu s objektivom canon 24-77, ( aj v interieri ) a vyosenie voci ose otacania je postacujuce, dokonca s rezervou cca 5cm. neskusal som to na sirsom ohnisku nez je 24mm. ak to niekto chces skusit, som napomocny. U mna k predvedeniu (dovod na pivko? )

aj ma niekto zaujem, moze si prist pozriet moju zostavu.

Ps: Tento odkaz je pre tych, ktory hladaju alternativu s ohladom na prievan v penazenke a zaroven nepotrebuju profi vybavenie.
Posielam do prdele vsetkyh mudrlantov, ktorí uz teraz presne vedia aka je to blbost, a ze sa to neoplati atd atd atd. Tí nech su kupia panohlavu od manfrotta, alebo ninja 5-ku.

tino8
2012-01-01 21:43:27+01
tak toto je teda super napad(makrokolajnica), clovek ani nevie ze ma doma panoramanticku hlavu

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()